Eating News , Εστιατόρια

Κυπριακή κουζίνα σε 15+1 εστιατόρια και ταβερνάκια στο βουνό (για το τριήμερο)

Ετοιμάσουγια εξόρμηση στο βουνό!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το επόμενο τριήμερο (της 1ης Οκτωβρίου) βγαίνουμε εκτός πόλης και επιλέγουμε να βρεθούμε σε πέντε οικογενειακά εστιατόρια με μπουφέ ή a la carte, για να απολαύσουμε γεύσεις από την κυπριακή και ελληνική κουζίνα! 

Περικλής Ταβέρνα 
Πλησιάζει τριήμερο και όλοι αναζητάμε τη χαλάρωση και το καλό φαγητό! Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, η  ταβέρνα Περικλής στην Νατά, προσφέρει έναν πλουσιότατο  κυπριακό μπουφέ. Ετοιμαστείτε να γευτείτε αυθεντικά, κυπριακά εδέσματα,  που ετοιμάζονται, με φροντίδα και μεράκι, με τα καλύτερα υλικά και σερβίρονται σε ένα όμορφο, φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
(99467079 & 26423344) Νατά, επ. Πάφου. Μόνο με κρατήσεις.

Εστιατόριο Περνιά
Αν σκοπεύεις το τριήμερο να αποδράσεις σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του τόπου μας, τότε μία καλή επιλογή είναι ο πανέμορφος Ασκάς. Εκεί επιβάλλεται να κάνεις στάση για ποιοτικό φαγητό, καλό κρασί και ζιβανία εξαιρετικής ποιότητας (δικής τους παραγωγής) στο εστιατόριο Περνιά.  
(99414016) Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Amiandos Gardens
Κάθε Κυριακή το μεσημέρι (όπως και τις αργίες) στον δροσερό Αμίαντο, αυτό το εστιατόριο ετοιμάζει το πιο πλούσιο μπουφέ, με σούβλες και πιάτα της κυπριακής κουζίνας και σε περιμένει για να σε χορτάσει. Στα συν βάλε και τον παιχνιδότοπο.
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1 Αμίαντος, Λεμεσός. 

Τα Πεύκα του Λεωνίδα 
Στο δρόμο Κακοπετριάς-Τροόδους θα κάνεις στάση στα πεύκα του Λεωνίδα, όπου ετοιμάζουν πλούσιο μπουφέ, με σούβλα (χοιρινό και κοτόπουλο), κλέφτικο κ.ά. για να φας και να ευχαριστηθείς.
(97725225) Κακοπετριά.

Τα Φανάρια της Μαρουλλούς
Από τα πιο γνωστά στέκια για καλοφαγάδες της επαρχίας Λευκωσίας που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. Το μενού περιλαμβάνει τον πλούτο της κυπριακής γαστρονομίας με πολλές επιλογές a la cart, καθώς επίσης και σούβλα αρνίσια, κοτόπουλο και χοιρινό, μαζί με πολλά νόστιμα πιάτα της κυπριακής κουζίνας.
(22642349) Λεωφόρος Κύκκου Νικηφόρου, Αγία Κορώνη, Παλαιχώρι Ορεινής, επ. Λευκωσίας.

Two Flowers
Όλοι έχουν να λένε για τις λιχουδιές, που φτιάχνει η κυρία Φρόσω, αλλά και τη φοβερή σούβλα του κύριου Γιώργου στο εστιατόριο Two Flowers στον όμορφο Πεδουλά. Καθημερινά, αλλά και τις Κυριακές, οι φούρνοι πυρώνουν και τα ταψιά και τα τηγάνια γεμίζουν με καλομαγειρεμένα φαγητά, που φτιάχνουν με αγάπη και μεράκι. Πάντοτε με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η γύρω περιοχή και ακολουθώντας αυθεντικές, πατροπαράδοτες συνταγές!
(22952372, φαξ: 22952235) Φιλοξενίας 26, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. 

Φορβιώτισσα Ασίνου
Στο Νικητάρι, στο εστιατόριο Φορβιώτισσα Ασίνου θα φας σούβλα αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο με ορεκτικά και μεζέδες, όπως κεφταδάκια, πιλάφι, μανιταράκια, μία παραλλαγή του λευκαρίτικου τταβά και πολλά άλλα.
(22999922) Παναγία Φορβιώτισσα, Νικητάρι, Λευκωσία. 

Σταυρός της Ασίνου
Απόλαυσε ένα νόστιμο οικογενειακό γεύμα στην ταβέρνα Σταυρός της Ασίνου με παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες γεύσεις, με φόντο το γραφικό, υπό την προστασία της UNESCO εκκλησάκι της Παναγίας της Ασίνου. Στα συν βάλε και το ότι μπορεί να ικανοποιήσει και τις ανάγκες των vegeterian της παρέας! 
(99352500 , 99440330)  Έναντι Εκκλησίας, Χωριό Ασίνου. 

Ο Ποταμός της Μηλίτσας
Το τετραήμερο της 1ης Οκτωβρίου στο χωριό Καμπί στην περιοχή Φαρμακά θα απολαύσεις φιλοξενία και ένα μενού αποτελούμενο από παραδοσιακές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, από μεζεδάκια σχάρα, κατσαρόλα και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Ωστόσο σημείωσε ότι μπορείς να βρεθείς εκεί από νωρίς το πρωί για μπούκωμα (brunch) με προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου. Μη φύγεις, αν δεν φτάσουν οι σπιτικές ζεστές πίτες με το μέλι (πισσίες) και γλυκό του κουταλιού, από τα χέρια της Μηλίτσας.
(22643315, 99541498) Καμπί Φαρμακά, επ. Λευκωσίας. Απαραίτητη η κράτηση.

Το Εστιατόριο της Ελένης
Ανηφορίζοντας τις βουνοπλαγιές του Τροόδους, λίγο μετά το στρατόπεδο της αεροπορίας στα δεξιά θα συναντήσεις τον εκδρομικό χώρο του Τροόδους. Εκεί, εδώ και 30 χρόνια, η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα διατηρεί το δικό της μικρό εστιατόριο, 'Το εστιατόριο της Ελένης' φτιάχνοντας μαμαδίστικα πιάτα όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε η μητέρα και η γιαγιά σου ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο πατρικό σου σπίτι. Εδώ η κυρία Ελένη θα σε πλησιάσει και θα σου απαριθμήσει τα πιάτα της ημέρα. Κυριακές και γιορτές η σούβλα είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερα γνωστά είναι τα κουπέπια αλλά και οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι όταν είναι η εποχή τους.
(99349782) Τρόοδος.

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, νόστιμα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας είναι λόγοι για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. 

Νεράιδα
Σ' αυτό το εστιατόριο στο χωριό Φοινί θα απολαύσεις εύγευστο φαγητό σε ένα ευχάριστο και οικογενειακό περιβάλλον. Από πλούσιους μεζέδες, με ορεκτικά, σαλάτες, κρύα και ζεστά πιάτα μέχρι τον ξεχωριστό Φοινιώτιο Ταβά, και την πέστροφα. Φυσικά από ένα οικογενειακό εστιατόρια ποτέ δεν λείπουν τα σουβλάκια (κοτόπουλο / χοιρινό), η σούβλα, και όλες οι συνοδευτικές σαλάτες.
(25421680) Φοινί.

Maramenos Restaurant
Σε ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο δίπλα στον εκδορμικό χώρο της Αγίας Παρασκευής (στο Καλό Χωριό Λεμεσού) θα βρεις ένα ταβερνάκι με μία υπέροχη βεράντα. To ταβερνάκι λοιπόν αυτό δεν φημίζεται μόνο για το περιβάλλον του αλλά και τις σπιτικές του, καλοφτιαγμένες συνταγές, που σου σερβίρει. Εποχιακά μεζεδάκια, φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά, που καλλιεργούνται από την ίδια την οικογένεια, αλλά και κλασικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας, που θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω. 
(25 542424) Καλό Χωριό, Λεμεσού. 

Το Γουριώτικο
Στο στο κέντρο της κοινότητας Γούρρι θα βρεις το ταβερνάκι Το Γουριώτικο, το οποίο θα σε σερβίρει κυπριακή κουζίνα με μοντέρνες πινελιές. Εδώ λοιπόν μπορείς να πας από το πρωί για πρόγευμα, το μεσημέρι για καλό φαγητό αλλά και το βράδυ για τα μεζεδάκια της παρέας! 
(96664919, 22633789) Γούρρι, επ. Λευκωσίας. 

Το Στέκι της Παράδοσης
Στον τέταρτο όροφο ενός πετρόκτιστου αγροτικού σπιτιού στο χωριό Ασκάς, στεγάζεται μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει ποιοτικό κυπριακό μεζέ. Σε έναν όμορφο ζεστό χώρο με μία υπέροχη βεράντα και μοναδική θέα το φυσικό τοπίο του χωριού σερβίρει παραδοσιακό μεζέ, κρεατικά στη σχάρα, την Παρασκευή το μεσημέρι και Σάββατο βράδυ αλλά και Κυριακή μεσημέρι. Καθημερινές λειτουργούν μόνο με κρατήσεις.
(97616876) Γρηγόρη Αυξεντίου 62, Ασκάς, επ. Λευκωσίας.

Tαβέρνα Ερυθροδόντας
H ταβέρνα Ερυθροδόντας, την οποία θα βρεις στο χωριό Λυθροδόντας, διαθέτει ένα ιδιαίτερο χώρο με πολλά παραδοσιακά στοιχεία, επένδυση με τουβλακι και τζάκι ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Όσο δε για το μνεού της σερβίρει πλούσιους μεζέδες, πιάτα α λα καρτ και νόστιμα κυπριακά πιάτα όπως τα μακαρόνια του φούρνου. Στα συν βάλε και τον παιχνιδότοπο αλλά και το ότι θα ανοίξει το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου.
(99438982 & 22542942) Λυθροδόντας,επ. Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close