Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το εστιατόριο θαλασσινών που έκανε γευστικό προορισμό μία παραλία του Πρωταρά

Ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια του Πρωταράμετρά σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας και συνεχούς παρουσίας στο χώρο της εστίασης

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021

Ο κ. Αντώνης και η Μαρία συνέχισαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο πηδάλιο μίας από τις πιο ξακουστές επιχειρήσεις στον παραλιακό Πρωταρά.

Ο λόγος για το εστιατόριο Καλαμιές στην παραλία Περνέρα στον Πρωταρά, το οποίο μετρά σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας, δύο γενιές οικογενειών, τρία Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Καλύτερο Ψάρι, πολλούς φανατικούς οπαδούς και ένα μενού όλο γεύση! 

Όποιο από τα πανέμορφα στρωμένα τραπέζια του πολυβραβευμένου εστιατορίου επιλέξεις είναι σίγουρο ότι θα έχεις απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, θα απολαύσεις ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά και θα ευχαριστηθείς ποιότητα, ποικιλία και εξυπηρέτηση.

Το μενού του, το οποίο δημιούργησε κατά βάση η ιδιοκτήτρια και σεφ Μαρία Μουστακά, είναι βασισμένο στην αρτιότητα των πρώτων υλών, στα φρέσκα υλικά και στις δημιουργικές, αυθεντικές προτάσεις πετυχαίνοντας έτσι να βρίσκεται στην καρδιά όσων λατρεύουν τα ψαρικά.

Εμείς, πάντως, θελήσαμε να μάθουμε το success stoty του επιτυχημένου εστιατορίου, γι' αυτό και μιλήσαμε με τη Μαρία και τον σύζυγό της, κ. Αντώνη, τη δεύτερη γενιά του εστιατορίου Καλαμιές.

Πότε ιδρύθηκε το εστιατόριο Kalamies; 
Βρισκόμαστε στον χώρο από το 1976 σε μια περιοχή που καμιά σχέση δεν είχε με τη σημερινή της εικόνα, χωρίς καθόλου τουριστική ανάπτυξη. 

Δηλαδή, πρόκειται για ένα εστιατόριο που μετρά σχεδόν 50 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό για όλη την οικογένεια και για το μαγαζί; Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία ενός εστιατορίου;
Είμαστε ιδιοκτήτες δεύτερης γενιάς. Μεγάλωσα εδώ και είναι μέρος της ζωής μου. Το αγαπάμε, νοιαζόμαστε και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε αυτό που προσφέρουμε στους εκλεκτούς μας πελάτες.

Το Kalamies Restaurant καθιερώθηκε γρήγορα, έγινε σημείο αναφοράς. Υπήρχαν άνθρωποι που πρώτα έμαθαν τις Καλαμιές και έπειτα την υπέροχη παραλία της Περνέρας. Πώς το καταφέρατε αυτό;
Ναι, έτσι είναι. Σιγά-σιγά ο κόσμος μας καθιέρωσε σαν σημείο αναφοράς της περιοχής και η παραλία μπροστά μας ονομάστηκε Καλαμιές από το εστιατόριο. Όλα αυτά οφείλονται στη σκληρή δουλειά και αφοσίωση πολλών χρόνων.

Μέχρι τώρα ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;
Δυσκολίες υπάρχουν πολλές στον χώρος της εστίασης, όπως η εποχικότητα καθώς και η μεγάλη έλλειψη προσωπικού η οποία δυσκολεύει τις προσπάθειές μας για προσφορά της βέλτιστης εξυπηρέτησης που επιδιώκουμε.

Το location όπου βρίσκεται το εστιατόριο Καλαμιές έχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να περνούν από εδώ χιλιάδες επισκέπτες του κοσμοπολίτικου Πρωταρά. Τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος που σας επισκέπτεται; 
Ο Πρωταράς είναι σημείο αναφοράς στον χάρτη και η παρουσία του εστιατορίου στην Περνέρα έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια και αυτή του την περιοχή. Οι πελάτες επιζητούν δύο βασικά πράγματα: καλό φαγητό και ωραίο περιβάλλον. Το εστιατόριο συνδυάζει και τα δύο σε μεγάλο βαθμό, και μαζί με την προσωπική μας φροντίδα για άριστη εξυπηρέτηση, έχει αγαπηθεί από τους Κύπριου καθώς και τους ξένους επισκέπτες της περιοχής.

Μιλήστε μας λίγο για το μενού σας. Τι το χαρακτηρίζει;
Κατά βάση το μενού είναι φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Έχοντας τους δικούς μας ψαράδες καταφέραμε να δώσουμε φρεσκάδα στα πιάτα μας, πράγμα που μας χαρακτιρτίζει. 

Ποια είναι τα πιάτα που θα προτείνατε σε κάποιον να δοκιμάσει στις Καλαμιές;
Είναι πολύ δύσκολο να προτείνω ένα πιάτο από το μεγάλο κατάλογό μας. Το φρέσκο ψάρι που θα διαλέξετε στη βιτρίνα, τα φρέσκα μύδια, οι διαφορετικές συνταγές με γαρίδες, όπως και το ταρτάρ τόνου είναι πιάτα που σίγουρα θα πρότεινα σε κάποιον να δοκιμάσει. Να μην ξεχάσω και την αστακομακαράδα μας.

Ποια είναι τα όνειρά σας για τις Καλαμιές; Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε το καλύτερο και να εξελισσόμαστε μέσα στον χρόνο ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πελατών μας.                                  

Τι σημαίνει για σας η βράβευσή σας στα Cyprus Eating Awards;
Είναι η τρίτη φορά που μας αναδείξατε εσείς και οι πελάτες μας ως το Καλύτερο Εστιατόριο στην κατηγορία Ψάρι και αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή για μας. Μια βράβευση που σημαίνει πολλά. Δείχνει ότι οι κόποι και οι θυσίες αναγνωρίζονται και ανταμείβονται. Ότι οι συνεχείς μας προσπάθειες για να εξελισσόμαστε, προσφέροντας καλό φαγητό και εξυπηρέτηση, έχουν αυτό το θετικό αγκάλιασμα από τον κόσμο.

Τηλέφωνο: 23 831145.
FacebookKalamies Restaurant
Instagram: kalamies_restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close