News , Guide

Το τέλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά

«Θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη»

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε πως η επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία του κορωνοιού θα έλθει μέσα στον επόμενο χρόνο.
Ο Άλμπερτ Μπουρλά διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer εκτίμησε ότι ο κορωνοιός θα τελειώσει μέσα στο 2022. 

Κατά τη συνέντευξή του στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ο Μπουρλά συμφώνησε με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο».

Σχολιάζοντας τα λόγια του Μπανσέλ ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Σχολίασε και την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού λέγοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα, ενώ σχετικά με την απόφαση της Ροσέλ Γουαλένσκι διευθύντριας του αμερικανικού CDC για την τρίτη δόση προς τους ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους, είπε ότι είναι «πολύ καλή». Πρόσθεσε δε πως «ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Πηγή: .athensvoice.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close