Eating News , Εστιατόρια

Οι πιο καυτές γαστρονομικές πρεμιέρες και εξελίξεις στα κυπριακά εστιατόρια

Τα γαστρονομικά νέα που πρέπει να ξέρεις!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σεζόν, εμείς ψάξαμε, μάθαμε και ετοιμάσαμε ένα πλούσιο ρεπορτάζ με τις σημαντικότερες αφίξεις και ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα για την γευστική σκηνή της Κύπρου.

Οι beer lovers θα έχουν πλέον να μιλούν και για το Rabbit Hop. Ο λόγος για το αδελφάκι του πολυβραβευμένου Moondog's που ανοίγει μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον big brother. Ένα πρωτοπόρο για τα κυπριακά δεδομένα beer gallery, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι craft, speciality μπύρες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το φαγητό θα προκαλέσει τον ουρανίσκο των ζυθολατρών, ενώ οι φιλομαθείς θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στις επερχόμενες ημερίδες για τα μυστικά του ζύθου. 

Ο ταλαντούχος Ελλαδίτης σεφ, γνωστός από τη συμπερίληψή του στον Οδηγό Μισελίν, Δήμος Σαμουράκης βρίσκεται ξανά στο νησί μας για να εποπτεύσει την avant premiere του ολοκαίνουριού του μενού, το οποίο απολαμβάνουμε στο διαμάντι της πρωτεύουσας, Think30. Τα πρώτα γαστρονομικά δείγματα γραφής του μας έχουν πραγματικά εντυπωσιάσει, τόσο γευστικά όσο και από πλευράς τεχνικών, αλλά και παρουσίασης. Το νέο μενού του brunch θα σερβίρεται από το προτελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, ενώ το καινούριο μενού για βραδινό, θα είναι διαθέσιμο αρχές Οκτωβρίου.

Το πολλάκις βραβευμένο εστιατόριο Vivaldi by Mavrommatis στο ξενοδοχείο Four Seasons ανοίγει ξανά τις πύλες του στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο στεφανωμένος με 1 αστέρι Michelin, σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, συμπαραστατούμενος από τον executive chef του ξενοδοχείου Πανίκκο Χατζηττοφή υπόσχονται μαζί με την ομάδα τους να εντυπωσιάσουν για ακόμη μια σεζόν τους φίλους των εκλεπτυσμένων γεύσεων. Η Μεσόγειος και η creme de la creme των πρώτων υλών στο απόγειο τους, όλα τους αγγιγμένα με πολλή αγάπη και γαλλική φινέτσα. 

 

 

Το  Chapter 8 του υψηλής γαστρονομίας εστιατορίου της πρωτεύουσας Rous βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στα χέρια των εκλεκτών του πελατών. Σήμα κατατεθέν του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Γιαγκουλά, τα εποχιακά προϊόντα, οι πρωτότυπες τεχνικές μαγειρέματος, οι υφές και η ευφάνταστη παρουσίαση. Πεσκανδρίτσα, βοδινό τατάκι, wagyu picanha, μπαρμπούνι, αφρός από dashi και ισορροπημένα αυγολέμονα, μόνο κάποιες από τις εκπλήξεις του μενού.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια του νησιού, στην πευκόφυτη κοινότητα Κόρνου, έχει μετατραπεί σε χώρο εκδηλώσεων. Η Epavli Papadopoulou, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια απαστράπτουσα mansion με infinity πισίνα και κρεμαστούς κήπους, βαλμένη στην κορυφή ενός λόφου στον Κόρνο, ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες να δέχεται κρατήσεις για avant-garde γάμους, βαπτίσεις, εταιρικά δείπνα, συνεστιάσεις και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες εστίασης και catering θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την custom made γαστρονομική περιπλάνηση.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close