Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 βραβευμένα εστιατόρια της Κύπρου, για όλα τα γούστα

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, απένειμε για 16η χρονιά ταCyprus Eating Awards

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021

Τα Cyprus Eating Awards που εδώ και 16 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τους καλύτερους της γαστρονομίας, απονεμήθηκαν για ακόμα μια χρονιά, στις 7 Σεπτεμβρίου, μια παρουσίαση της Nespresso με την στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Τα Cyprus Eating Awards βράβευσαν τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2020. Με συμμετοχές από 80 εστιατόρια, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 13 κατηγορίες και 6 τιμητικά, ανάμεσά τους στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, για την καλύτερη ανάδειξη Κυπριακού Προϊόντος, στο Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών, για το καλύτερο Service, αλλά και στο καλύτερο Concept. Φέτος, τα Cyprus Eating Awards, ανταποκρινόμενα στις προσταγές των καιρών, απένειμαν βραβεία και για το Best Delivery by Dynamec, αλλά και στο εστιατόριο που προσαρμόστηκε στα δεδομένα της πανδημίας (Best Restaurant Adaptation), καθώς επίσης και για το Best Outdoor Dining.

Εμείς, παρακάτω σου προτείνουμε 10 από τα εστιατόρια που ξεχώρισαν στη φετινή βραδιά ως ακόμη μια επιλογή για την επόμενη έξοδό σου για φαγητό.

Διάβασε ακόμαCyprus Eating Awards 2020: Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός επιβράβευσε τους κορυφαίους της εστίασης

Εσύ απλά ακολούθησέ μας! 

 

Για υψηλή γαστρονομία θα πας στην Καλύτερη Νέα Άφιξη:
Tocayo

Μπορεί tocayo στην ισπανική γλώσσα να σημαίνει συνονόματος, στην Κύπρο όμως σε παραπέμπει κατευθείαν στο sophisticated εστιατόριο της πρωτεύουσας, που έκανε την εμφάνισή του εντός του 2019 στην οδό Πρεβέζης. Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο, με μίνιμαλ chic διακόσμηση που ξεχωρίζει και sharing πιάτα που ακολουθούν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και τα οποία προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική, με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Ένας χώρος άκρως ατμοσφαιρικός, με καθαρή δομή και κύριο χαρακτηριστικό τις καμάρες που διαχωρίζουν τις αίθουσες, χρωματικό μινιμαλισμό και λιτότητα στην επίπλωση, που αποπνέει χαλαρή διάθεση και casual χαρακτήρα. Ξεχωριστή θέση στο χώρο κατέχει φυσικά και το μπαρ, όπου επιτελείται όλη η δράση! Όσον αφορά στο μενού του, αυτό σου υπόσχεται ένα νόστιμο και απόλυτα γευστικό γαστρονομικό ταξίδι. Η κάρτα φαγητών, λοιπόν, που φέρει την υπογραφή του consulting chef Ανδρέα Ανδρέου, διακρίνεται με μια πρώτη ανάγνωση για την ταξιδιάρικη γαστρονομικά, φιλοσοφία της, κυρίως προς Ασία και Λατινική Αμερική μεριά, προσφέροντας αρκετές προτάσεις σε δημιουργικά πιάτα, γευστικές δημιουργίες με ισορροπημένες εντάσεις και αρεστές στους πλείστους ουρανίσκους, οξύτητες. 
(70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία.

Για πιάτα διεθνούς κουζίνας θα πας:
Pralina Experience
Εστιατόριο-σταθμός που άλλαξε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, τα δεδομένα εστίασης στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολάκερο το νησί. Ο χώρος του, μελετημένος απ’ άκρη σ’ άκρη, σμίγει την αρχοντιά της απλότητας με το μεγαλείο της τέχνης, ενώ συγχρόνως παντρεύει τον μινιμαλισμό με το πράσινο της ευάερης και ευήλιας αυλής του. Ένα περιβάλλον που έχει μαγνητίσει τους λάτρεις, της διά χειρός σεφ Ηλία Αριστοτέλους, διεθνούς κουζίνας, ο οποίος δουλεύοντας αυστηρά και μόνο με τις καλύτερες πρώτες ύλες, δημιουργεί μαζί με την ομάδα του πιάτα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γαστρονόμο. Από την άλλη, η λίστα κρασιών του εστιατορίου, την οποία επιμελείται ο πολυβραβευμένος οινοχόος Βάσος Μανώλη και η ομάδα του, αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στην ολοκλήρωση της οινογαστρονομικής εμπειρίας. 
(22665588) Στασικράτους, Λευκωσία. 

Για καλό φαγητό και άφθονη μπίρα θα πας στο κορυφαίο gastropub της Κύπρου
Draught Microbrewery
Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, το Draught ξεχωρίζει και διακρίνεται ως ο απόλυτος gastropub προορισμός του νησιού μας και άοχι άδικα μίας πρόκειται για ένα εστιατόριο που μας έχει αποδείξει τη συνεχή και σταθερή ποιότητα φαγητού και εξυπηρέτησης όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου, το Draught αποτελεί διαχρονικό προορισμό για πολλούς και φανατικούς φίλους του για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, πέραν του ότι βρίσκεται σε μία εξαιρετική τοποθεσία, η οποία δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα, στον περίγυρο του μεσαιωνικού κάστρου της Λεμεσού. Η δε μεγάλη ποικιλία από μπίρες, τοπικές και εισαγόμενες, η οποία συμπληρώνεται από ένα πλούσιο μενού από διεθνή πιάτα που ανανεώνονται τακτικά από την πολύπειρη ομάδα των σεφ της Carob Mill Restaurants, είναι επίσης ένα από τα μεγάλα του ατού. Άσε δε που όποια και αν είναι η ποικιλία του μενού, αυτή διατηρεί πάντα την αποδεδειγμένα καλύτερη ποιότητα σε λογικές τιμές. 
(25820470) Lanitis Carob Mill Complex, Οδός Βασιλίσσης, Λεμεσός.
 

Για value for money ιταλική κουζίνα
Rokoko

Όταν το ιταλικό ταμπεραμέντο 'παντρεύεται' με την αισθητική της Νέας Υόρκης, τότε το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει στο Rokoko Kitchen & Bar στη Λευκωσία, όπου έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό με value for money τιμές, σε ένα όμορφο και κομψό industrial περιβάλλον, με ένα τεράστιο τραπέζι τύπου ping-pong στο εσωτερικό και τραπεζάκια έξω όταν το επιτρέπει ο καιρός. Το δε σλόγκαν "Food Smells like Art" που θα δεις να αναγράφεται στο μπαρ μπροστά στον ξυλόφουρνο, μαρτυρεί το μεράκι και την αγάπη που βάζουν στην τέχνη της αυθεντικής ιταλικής πίτσας. Εκτός όμως από ιταλική πίτσα, εδώ θα γευτείς φρέσκα ζυμαρικά φτιαγμένα αποκλειστικά για το εστιατόριο αλλά και κυρίως πιάτα και ορεκτικά για όλα τα γούστα, με φρέσκα και ποιοτικά εποχικά υλικά. Το φαγητό σου οπωσδήποτε πρέπει να συνοδευτεί με ένα από τα δημιουργικά κοκτέιλ που θα βρεις στο μενού ενώ για επιδόρπιο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραγγείλεις το λαχταριστό καλτσόνε με νουτέλα και μασκαρπόνε που αποτελεί πια σήμα κατατεθέν για τους θαμώνες του μαγαζιού.
(22254525) Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία. 

Έξοδος στο καλύτερο Bar/Restaurant του νησιού
Vino Cultura Wine Bar & Cellar

Το Vino Cultura είναι σίγουρα το στέκι εκείνων που θέλουν να γευτούν με φίλους και συναδέλφους ένα καλό κρασί συνοδεία εξίσου καλού φαγητού. Εξ ου και σε περιμένει καθημερινά στο χώρο του, ο οποίος ξεχωρίζει για την κομψή του διακόσμηση σε κλασικές γραμμές, την ευχάριστη παρεΐστικη ατμόσφαιρά του αλλά και τη μεγάλη μπάρα του, όπως και για τη δροσερή βεράντα του με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά stools, για να απολαύσεις εκλεκτές ετικέτες από όλο τον κόσμο συνδυασμένες με καλοφτιαγμένα tapas. Ξεκινώντας από τη λίστα κρασιών, δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς, μίας και περιλαμβάνει πάνω από 950 διαφορετικές ετικέτες εκλεκτών κρασιών από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, Αργεντινή, Χιλή, ΗΠΑ, Κύπρος, Ελλάδα), ευρείας γκάμας γεύσεων, ποικιλιών και τιμών, τόσο σε ποτήρι όσο και σε μπουκάλι. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της κάβας του, ευχάριστες εντυπώσεις θα σου προκαλέσει και η κουζίνα του Vino Cultura, η οποία σου ετοιμάζει επιλογές μέσα από ένα άκρως δημιουργικό μενού. Κλασικά tapas και κάποια πειραγμένα, ενδιαφέρουσες επιλογές σε σαλάτες, raw tapas, cold & hot tapas.  Επιπλέον, αξίζει να απολαύσεις μία από τις πίτσες, με λεπτή και τραγανή σπιτική ζύμη (με 5 διαφορετικές επιλογές flatbread), ακόμα και μεγάλα πιάτα to share.
(22676707) Λεωφ. Κυριάκου Μάτση 20, Λευκωσία.

Καλοφτιαγμένη κουζίνα με άρωμα από Μεσόγειο
Μπέμπα

Η λευκωσιάτικη Μπέμπα δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις μίας και κατάφερε –από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της- να βάλει γερά τις βάσεις της στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Πρόκειται εξάλλου, για ένα όμορφο μαγαζί όπου φτιάχτηκε το ιδανικό σκηνικό και η όρεξη ανοίγει με το καλωσόρισμα. Όχι μόνο για γεύσεις, αλλά και για χαλάρωση, κουβέντα και καλοπέραση. Τον χειμώνα εδώ σε υποδέχονται στο ζεστό εσωτερικό χώρο τους, που είναι βαμμένος σε γήινες αποχρώσεις, διαθέτει καστανή ξυλεία και τα ρετρό διακοσμητικά, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μοναδική. Τα δε καλοκαίρια σε φιλεύουν στην κουκλίστικη αυλή του εστιατορίου που είναι χάρμα οφθαλμών. Αρκεί λοιπόν να πάρεις τη θέση σου και τότε ο Θωμάς Μπέκας, ο chef Βαρνάβας Ηλία και όλο το προσωπικό θα φροντίσουν ώστε να μη φύγεις ποτέ νωρίς. Πώς; Με αυτά, φυσικά, που θα σου σερβίρουν, αλλά και με τη φιλοξενία τους. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακές και ελληνικές συνταγές, που θα σου θυμίσουν "γεύσεις από μαμά ή γιαγιά". Όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες και εποχικά προϊόντα. Μη φύγεις, αν δεν πάρεις έστω και μία μικρή γεύση από την καρυδόπιτα της Μπέμπας, με κανταΐφι και παγωτό βανίλια. Άλλωστε, όλοι μιλάνε γι’ αυτήν! 
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία.

Για καλοψημένο σουβλάκι θα πας στο Δάλι
Ττάσης

H ταβέρνα Ττάσης, που βρίσκεται στο Δάλι, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λευκωσία, αποτελεί σημείο συνάντησης για τους μερακλήδες αυτής της πόλης. Πρόκειται για έναν μικρό μεν και πολύ περιποιημένο χώρο, με πέτρα στους τοίχους και ξύλινες καρέκλες στο εσωτερικό, χωρίς καθόλου διακοσμητικά φτιασίδια, αλλά με ατμόσφαιρα που σε παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εδώ λοιπόν τα καλοκαίρια, θα κάνεις στάση, θα καθίσεις κάτω από την κληματαριά, και με το δροσερό αεράκι σύμμαχό σου θα απολαύσεις μερακλίδικο, μυρωδάτο σουβλάκι, αλλά και διάφορες άλλες καρβουνονοστιμιές κατευθείαν από τη σχάρα στο πιάτο σου. Και όταν ο καιρός αλλάξει, θα σε υποδεχθούν στο φιλόξενο και πολύ ζεστό εσωτερικό τους χώρο, όπου θα σου σερβίρουν την καλύτερη σχάρα! Εξάλλου, τα σουβλάκια Ττάσης έγιναν συνώνυμα της γεύσης και της ποιότητας και δεν είναι τυχαίο, μίας και όλα εδώ φτιάχνονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες, από ανθρώπους που ξέρουν τι πάει να πει καλή σχάρα! Η δε ευγένεια των ανθρώπων του είναι επίσης υποδειγματική. Είτε πάρεις τηλέφωνο να παραγγείλεις είτε καθίσεις εκεί για να φας, θα συναντήσεις ένα πλατύ χαμόγελο και πρόθυμη εξυπηρέτηση. 
(22521203) Δημητρίου Χάματσου 4, Δάλι.

Βραβευμένα μεζεδάκια στην Καλύτερη Ταβέρνα του νησιού
Φόρσος

Ένα ζεστό εσωτερικό με τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και μία ολόδροση και άκρως ατμοσφαιρική αυλή με ελαιόδεντρα για το καλοκαίρι. Αυτά θα αντικρίσεις με την είσοδό σου στην ταβέρνα ‘Φόρσος’, που με πρώτη έγνοια τις αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής παράδοσης, ετοιμάζει, εδώ και 3 δεκαετίες, λαχταριστούς (εποχιακούς και όχι μόνο) κυπριακούς μεζέδες, που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά τους. Η ταβέρνα Φόρσος, που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού Μουταγιάκκα, μόνο λίγα λεπτά έξω από τη Λεμεσό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μίας και πρόκειται για μίαν από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για φαγητό, η οποία μάλιστα έχει αποκτήσει το κοινό της, τόσο στην πόλη όσο και σε ολόκληρο το νησί. Βάλε στα οπωσδήποτε τα σπιτικά λουκάνικα, την κρασάτη λούντζα αλλά και τις καλοψημένες σεφταλιές που μοσχομυρίζουν παράδοση. Όσο για το πιάτο που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από το τραπέζι, φτιαγμένο με τη σπιτική συνταγή της μαμάς, είναι οι κεφτέδες που όλοι βάζουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους. Το μενού του μεζέ ολοκληρώνεται με τους φημισμένους και τραγανούς λουκουμάδες του Φόρσου, που είναι πραγματικά ακαταμάχητοι.
(25329490) Αγίου Ελευθερίου, Μουταγιάκκα, Λεμεσός.

 

Το καλύτερο στέικ θα το φας στη Λεμεσό
Columbia Steak house, Λεμεσός 

Το εστιατόριο Columbia Steak House στη Λεμεσό, μέλος του ομίλου Columbia Restaurants, απέδειξε από την πρώτη κιόλας μέρας ίδρυσής του την αποφασιστικότητά του να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, ένα άρτιο συνδυασμό εξαιρετικής εξυπηρέτησης και ανώτερης ποιότητας φαγητού. Και τα κατάφερε! Το ήδη βραβευμένο εστιατόριο, προσελκύει καθημερινά πιστούς οπαδούς από όλη τη χώρα, ενώ φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς την εμπειρία των πελατών με εποχιακή αναβάθμιση του μενού, διατηρώντας όμως σταθερά signature specials και τα περίφημα USDA στέικ, τα οποία είναι πιστοποιημένα βοοειδή Black Anguς που εκτρέφονται χωρίς ορμόνες και πληρούν όλες τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Όσο δε για τον υπέροχο χώρο του, το Columbia Steak House σε υποδέχεται από το 2020 σε έναν αναβαθμισμένο εσωτερικό χώρο, με ένα ολοκαίνουριο μπαρ και μία κάβα η οποία είναι εφοδιασμένη με αποκλειστικά ποτά, ουίσκι και κρασιά, από όλο τον κόσμο. Συνεχής δέσμευση του δημοφιλέστατου εστιατορίου είναι η χρήση των πιο εκλεκτών συστατικών της αγοράς για ανεπανάληπτα γευστικά ταξίδια με κάθε επίσκεψη. 
(25278000) Αγίου Ανδρέου 223, Λεμεσός. 


Εδώ θα βρεις το καλύτερο ψάρι! 
Καλαμιές
Φημισμένο και ξακουστό -χρόνια τώρα- το εστιατόριο Καλαμιές, έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της γαστρονομίας. Το αξιοθαύμαστο όμως με τον λατρεμένο, με έμφαση στο ψάρι, γαστρονομικό προορισμό, δεν είναι απλά -η από το 1976- ανελλιπής παρουσία του στο χώρο της εστίασης, αλλά η σταθερή και ταυτόχρονα ανοδική του πορεία, η ποιοτική του εξέλιξη σε όλους τους τομείς, αλλά και η συνεχής ανανέωση του χώρου του. Όσον αφορά στο μενού τους, σ' αυτό πρωταγωνιστούν η θάλασσα και τα καλούδια της. Φρέσκα μύδια και χτένια, ένα εξαιρετικό tuna tartare και σολομός carpaccio μαζί με ολόφρεσκο ψάρι και καλά επιλεγμένα, ντόπια κρεατικά. Δοκίμασε ακόμα τα νόστιμα στρείδια, τους λουκουμάδες χαλλουμιού με μέλι, τις εποχικές κουρκούνες που θα σου τις ετοιμάσουν στο τηγάνι, τα άψογα ψημένα μπαρμπούνια, την αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι και νιφάδες παρμεζάνας και φυσικά τον ορφό! Μην παραλείψεις να παραγγείλεις και τα καλοφτιαγμένα του sushi. Πέρα από την ποιότητά του, ξεχωριστή είναι και η τοποθεσία του, μιας και από τα πανέμορφα τραπέζια στη βεράντα του έχεις απρόσκοπτη, αφ’ υψηλού θέα του γραφικού κόλπου των Καλαμιών, με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να κερδίζει τα βλέμματα.
(23831145) Περνέρα, Πρωταράς, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close