Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για brunch, σε 12+1 μοναδικά στέκια στο χωριό

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021

Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το κυπριακό μπούκωμα έχει την τιμητική του. Και μιας και πλησιάζουν και τα δύο, είναι η ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις! 

Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στην Κύπρο μας και κυρίως στα χωριά μας πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους. Είτε πρόκειται για ταβέρνες είτε για καφενεδάκια και όχι μόνο. 

Πάμε λοιπόν για brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε 13 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα την φύση σε όλη την Κύπρο.

1842 που τον τζιησβέ στο fréddo
Στο χωριό Φαρμακάς της ορεινής Λευκωσίας θα βρεις ένα νέο χώρο όπου το παραδοσιακό συνυπάρχει με το μοντέρνο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τη διακόσμηση και το μενού αλλά και τους ανθρώπους! Δηλαδή, εδώ θα ξένοι και ντόπιοι, νέοι και μεγαλύτεροι, μπορούν να απολαύσεις από καφέ στη χόβολη (φουσιάκκι) αλλά και παγωμένο καφέ της μηχανής, μαχαλεπί όπως και γλυκά του κουταλιού, brunch αλλά και platters... Και μιας και αναφερθήκαμε στο παραδοσιακό μπούκωμα, στο 1842 το μπούκωμα περιέχει, κατά βάση, προϊόντα του χωριού που ξεχωρίζουν για την γεύση τους… από τα καπνιστά λουκάνικα του Αντωνάκη μέχρι τις σπιτικές μαρμελάδες της Ελένης… 
(99 631175) Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας. 

Boukkoma σε ένα καταπράσινο πάρκο στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου
Το Boukkoma πρωτοξεκίνησε το ταξίδι του το καλοκαίρι του 2020 στο κέντρο του πανέμορφου χωριού Πλατανιστάσα. Φέτος, μας περιμένει στο Κοινοτικό Πάρκο της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, για να μας φιλέψει νόστιμη κυπριακή κουζίνα με είδη σχάρας, burgers, αλλά και τσιμπήματα, καφέ και παγωτό, brunch, ακόμα και κλέφτικο, σε ένα δροσερό μέρος περιτριγυρισμένο από πράσινο.
(95 966252) Κοινοτικό πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Στον ΑΠΟΑ Άλωνας θα πας (και) για brunch
Ο Μάριος, το καλοκαίρι του 2020, αποφάσισε ότι θέλει να ζήσει και να δραστηριοποιηθεί στο χωριό! Άφησε πίσω του τις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων της Λεμεσού και μετακόμισε στην όμορφη Άλωνα, λέγοντας «στοπ» στο επαγγελματικό στρες, στα πιεστικά ωράρια και στα απαιτητικά μενού. Και απ’ ό,τι φαίνεται, έκανε πολύ καλά! Στην Άλωνα, λοιπόν, ανέλαβε το ΑΠΟΑ καφεστιατόριο και εκεί σε κερνά απολαυστικό και ολόφρεσκο χειροποίητο παγωτό κάτω από τη σκιά της δροσερής κληματαριάς, νόστιμες πίστες, εξαιρετική κυπριακή κουζίνα καθώς επίσης και brunch.
(99898935) Άλωνα, επ. Λευκωσίας.

Το Πολιτικό έχει γίνει πλέον προορισμός (και) για brunch!
Τα τελευταία χρόνια, τα παραδοσιακά αλλαντικά του τόπου μας απέκτησαν φανατικό κοινό! Το ίδιο ισχύει και για το κυπριακό brunch, κυρίως όταν σερβίρεται στο χωριό! Δύο λοιπόν νόστιμοι λόγοι που τον τελευταίο χρόνο μάς οδηγούν στο Πολιτικό, για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, δοσμένες με έναν μοντέρνο και εντυπωσιακό τρόπο! Ο Μνάσωνας (η τρίτη γενιά της οικογένειας) θέλοντας να παρουσιάσει τα παραδοσιακά προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης στη νέα γενιά, ανέλαβε άλλη μια, πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία: Μεταμόρφωσε το παλιό κτίριο, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα (που αποτελούσε αρχικά το σημείο πώλησης των αλλαντικών τους), σε ένα μοντέρνο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές. Εκεί λοιπόν τα Σαββατοκύριακα προσφέρει στις παρέες (όλων των ηλικιών) που τον επισκέπτονται τα αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις μέσα από ένα πλούσιο και πολύ νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα πιάτα του μπορεί να έχουν γεύση παράδοσης αλλά έχουν και μοντέρνο twist, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φιλοσοφία!
Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις (99036321) Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, 2651, Λευκωσία.

Το Στέκι της Τσακκίστρας έγινε στέκι για brunch και καλό φαγητό
Μέσα στο καταπράσινο πευκώδες τοπίο, περικυκλωμένο από βουνά και 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, αλλά μόλις 5 χλμ. από την Ιερά Μονή Κύκκου και με μόνο 50 μόνιμους κατοίκους, είναι το χωριό Τσακκίστρα. Σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό κρύβεται η ιστορία της μικρής παραδοσιακής ταβέρνας «Το Στέκι της Τσακκίστρας», το οποίο σήμερα αποτελεί προορισμό για καλό παραδοσιακό φαγητό αλλά και μπούκκωμα! Εδώ λοιπόν πέρα από καλή κυπριακή κουζίνα, θα πας και για brunch, απολαμβάνοντας από ψωμιά μέχρι μαρμελάδες, από τυριά μέχρι αυγά και από κυρίως πιάτο μέχρι επιδόρπιο, όλα φτιαγμένα από τη μαμά της οικογένειας! 
(99641019) Τσακκίστρα, επ. Λευκωσίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση!

Η κ. Κίκα σε περιμένει στο Kika’s Garden, στην Καλλέπεια
Σε ένα ορεινό χωριό της Πάφου, έχοντας θέα στο πιάτο τη φύση, μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο και ξεχωριστό brunch. Η κυρία Κίκα και η Μάρλε είναι εκεί για να σου προσφέρουν ποιοτικό πρόγευμα από βιολογικά προϊόντα, τα οποία παράγουν οι ίδιες στον χώρο τους: σπιτικά ψωμιά, αυγά, φρέσκια αναρή, ντόπιο χαλλούμι, χειροποίητες μαρμελάδες, κολοκύθια, μελιτζάνες, σύκα από τις συκιές τους και άλλα φρούτα. 
(99459400) Καλλέπεια, επ. Πάφου.

Jar Jam Preserves, στον Κάτω Δρυ
To Jar Jam Preserves είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο νησί για να επισκεφθείτε, λόγω των φανταστικών σπιτικών μαρμελάδων που είναι φτιαγμένες από τοπικά φρούτα, με τεράστια ποσότητα αγάπης και φροντίδας. Μπορείτε να καθίσετε για να απολαύσετε ένα νόστιμο πρωινό, καθώς η Έλλη κάνει μια υπέροχη ποικιλία με προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μικρό κέικ, ψωμί με τοπικό τυρί, μαρμελάδες και άλλα πολλά τοπικά προϊόντα. 
(96476265) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

Αρκατένα Φωτεινή / Fotini Bakery House
Είναι ένα υπέροχο μαγαζί για αυτούς που αγαπούν τα αρκετένα, το brunch, την ποικιλία και την ποσότητα, ακόμα και για αυτούς που αγαπούν τη healthy πλευρά της ζωής. Τα διάσημα Αρκατένα Φωτεινής έχουν ένα μαγαζάκι στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Ωστόσο δεν έμεινα μέχρι εκεί. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού του σαββατοκύριακου, έβγαλαν τραπεζάκια στον πεζόδρομο, έφτιαξαν μία υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και δημιούργησαν ένα μενού με platter υπερπαραγωγή. Μπορείς όμως να επιλέξεις και μόνος σου τα προϊόντα που θέλεις να απολαύσεις, δημιουργώντας το δικό σου platter. 
(99284201) Ληνός, 4760, Όμοδος. Το brunch σερβίρεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) αλλά και τις αργίες από τις 10.00-19.00.

Το Μπακάλικο του Χαψή στον Αγρό
Ο Μάριος πήρε το παλιό μπακάλικο του χωριού και το μεταμόρφωσε σε έναν υπέροχο καφενεδάκι, το οποίο σερβίρει και νόστιμο φαγητό αλλά και πρωινό. Ένας μακρόστενος, φωτεινός χώρος, φτιαγμένος με πέτρα, δροσερός το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα με μία μικρή βεραντούλα στη μία του πλευρά, ελάχιστα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο που σου προσφέρει πανοραμική θέα του χωριού από τα σιδερένια του παράθυρα. Προσφέρει όμως και εντυπωσιακό πρόγευμα, το 'Μπούκωμα', το οποίο σερβίρεται για δύο άτομα και πάνω. Περιλαμβάνει αβγά, λούντζα κρασάτη, αιγινό χαλούμι που σωτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκα με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες. 
(9409108) Αγρός, επ. Λεμεσού.

George's daughter & son
Ένα κουκλίστικο καφέ / ζαχαροπλαστείο στο οποίο πραγματικά δεν θα ξέρεις να πρωτοδοκιμάσεις: από κέικ, μέχρι τα éclair, την νόστιμη τάρτα με φρούτα, ένα κρεμώδες Oreo ή οτιδήποτε άλλο! Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα δροσερό μαχαλεπί, καφέ, χειροποίητα σοκολατάκια, αλλά και σνακ, ακόμα και brunch, με κρουασάν, αυγά και λουκάνικα.
(25422142) Όμοδος (δίπλα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης).

Η πλατεία στα Κελοκέδαρα
Ανάμεσα στις επιλογές για brunch είναι και το εστιατόριο "Η πλατεία στα Κελοκέδαρα", το οποίο σε υποδέχεται κάθε Κυριακή στο χωριό Κελοκέδαρα της Πάφου, δίνοντας σου έναν πολύ καλό λόγο για να το επισκεφθείς. Εδώ λοιπόν, θα πας για να απολαύσεις νόστιμο, σπιτικό brunch, με τοπικά προϊόντα και με συνταγές του τόπου μας. Αρκεί βέβεια να κάνεις την κράτησή σου προηγουμένως. Όσον αφορά το brunch, περιλαμβάνει τοστ, τηγανητά αβγά, βραστά αβγά, κυπριακά παραδοσιακά λουκάνικα, λούντζα, μπέικον, σπιτική ελιόπιτα, κέικ και μπισκότα, σπιτικές μαρμελάδες φρούτων και ελαιόλαδο!
(99 908448) Κελοκέδαρα, Πάφος. 

To σπίτι της κυρίας Σοφίας
Η κυρία Σοφία Κυριάκου κατάγεται από το μικρό, ορεινό χωριό της Πάφου, την Λετύμπου. Μαζί με τον σύζυγό της Αντρέα τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν κάτι μοναδικό. Μετέτρεψαν το πατρικό σπίτι της κυρίας Σοφίας σε ένα χώρο όπου μπορείς να απολαύσεις πλούσιο κυπριακό πρωινό και αυθεντική κυπριακή κουζίνα τα μεσημέρια ενώ οι χώροι του σπιτιού της έχουν μετατραπεί σε ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με παραδοσιακά έπιπλα, εργαλεία, σπάνια αντικείμενα, παραδοσιακές ενδυμασίες και περίτεχνα κεντήματα. Εσύ θα απολαύσεις ανάμεσα σε άλλα, σπιτικό πεντανόστιμο ψωμί της κυρίας Σοφίας, πρόβειο σπιτικό γιαούρτι, ελιές τσακιστές και ζαλατίνα δικής της παραγωγής και ένα ολόφρεσκο αιγινό χαλούμι με γάλα από ζώα της περιοχής. 
(97904922) Λετύμπου, επ. Πάφου.

Μπούκωμα στο Ταβερνάκι της Λένιας
Το γουστόζικο ταβερνάκι πρόσφατα μετακόμισε στο πανέμορφο κρασοχώρι της Λεμεσού, το Βουνί. Στη νέα του τοποθεσία, η οποία βρίσκεται μάλιστα στην κεντρική πλατεία του χωριού, σε περιμένουν χρώματα και αρώματα της φύσης αλλά και της κουζίνας, τα οποία συνεργάζονται για να γίνει η έξοδος για φαγητό μια μοναδική εμπειρία, μια ευκαιρία να ξεσκάσεις, να δροσιστείς και να απολαύσεις κυπριακούς μεζέδες! Πέρα λοιπόν από το ατμοσφαιρικό σκηνικό που στήθηκε, με τις πολύχρωμες καρέκλες και τα ξεχωριστά φωτστικά, όπως και το μοναδικό μενού, αυτό που θα σε κερδίσει είναι και το παραδοσιακό brunch!  Το Κυπριακό Brunch θα σερβίρεται κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις 09:30-13: 00 και θα περιλαμβάνει και του πουλιού το γάλα! 
(25717117, 99542803) Βουνί, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close