Cine News , Κινηματογράφος

Αυτή θα είναι η κριτική επιτροπή του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021

Tο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου φέρνει κοντά στο κινηματογραφόφιλο κοινό ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με το διαγωνιστικό πρόγραμμα να βρίσκεται στο επίκεντρο της διοργάνωσης. Δεκάδες ταινίες μικρού μήκους διεκδικούν βραβεία σε χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες σε διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό τμήμα. Το απαιτητικό έργο της αξιολόγησης και βράβευσης των ταινιών αναλαμβάνει και φέτος διεθνής πενταμελής κριτική επιτροπή, στελεχωμένη από επαγγελματίες της τοπικής και διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας.

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι φέτος η κυρία Anne Gaschütz από τη Γερμανία, διοργανώτρια και υπεύθυνη προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους FILMFEST DRESDEN. Το 2021, η Anne Gaschütz έγινε μέλος της επιτροπής επιλογής προγράμματος του τμήματος Pardi di Domani του Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Είναι, επίσης, μία εκ των ιδρυτών της πρωτοβουλίας Talking Shorts, μίας διαδικτυακής πλατφόρμας κριτικής ταινιών μικρού μήκους.

Τα τέσσερα μέλη της επιτροπής είναι οι ακόλουθοι:
•    Simone Bardoni, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, υπεύθυνος προγράμματος και διοικητικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Concorto
O Simone Bardoni είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Concorto στην Ιταλία, καθώς και υπεύθυνος προγράμματος και διοικητικός διευθυντής του ίδιου φεστιβάλ. Αποφοίτησε με πτυχίο στις Κινηματογραφικές Σπουδές και την Κριτική Κινηματογράφου. Εργάζεται στην κινηματογραφική βιομηχανία από το 2012. Διδάσκει, επίσης, κινηματογράφο, είναι επιμελητής προγράμματος και συχνά παίζει μουσική ως DJ σε διάφορα φεστιβαλικά πάρτι. Το Φεστιβάλ του Concorto ιδρύθηκε το 2002, διεξάγεται στο Ποντενούρε της Πιατσέντσα και είναι ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου της Ιταλίας. 

•    Carla Vulpiani, Παραγωγός, Sales Agent, Υπεύθυνη Προγράμματος, Project Manager στο Torino Short Film Market 
Η Carla Vulpiani κατάγεται από την Αδριατική και ζει μεταξύ Ιταλίας και Ιρλανδίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο με πτυχίο στις Πολιτισμικές Σπουδές και τη Σκηνοθεσία Ντοκιμαντέρ και, ακολούθως, ξεκίνησε την καριέρα της στην κινηματογραφική βιομηχανία. Από το 2011 μέχρι το 2017, ήταν υπεύθυνη προγράμματος και καλλιτεχνική συνδιευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνο. Από το 2017, συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες παραγωγής ως ανεξάρτητη καλλιτεχνική παραγωγός, κυρίως με το στούντιο ταινιών animation And Maps And Plans Ltd, με έδρα το Δουβλίνο. Ασχολείται, επίσης, με τη διανομή και πώληση ταινιών, και είναι συνιδρύτρια της Varicoloured Holistic Film Agency, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη στρατηγικής διανομής ταινιών μικρού μήκους στο φεστιβαλικό δίκτυο και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για παραγωγές μικρού μήκους. Είναι, επίσης, project manager του Torino Short Film Market. Από το 2021 συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Βενετίας ως σύμβουλος ταινιών μικρού μήκους (Fondazione La Biennale - Venice International Film Festival).

•    Μάκης Παπαδημητράτος, Σκηνοθέτης - Ηθοποιός 
Ο Μάκης Παπαδημητράτος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική κυρίως για τον κινηματογράφο, αλλά και για το θέατρο. Παράλληλα με την υποκριτική, ξεκίνησε να γράφει σενάρια και να προσπαθεί να τα κάνει ταινίες. Έχει πειραματιστεί με την κάμερα και το μοντάζ και εργαστεί σε διάφορες ειδικότητες ενός κινηματογραφικού συνεργείου, όπως βοηθός παραγωγής, φροντιστής, βοηθός ηχολήπτη, σκριπτ, βοηθός σκηνοθέτη, χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην κινηματογραφική παραγωγή. Έγινε γνωστός ως σκηνοθέτης στο κοινό της χώρας του με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Τσίου... που κέρδισε βραβείο σεναρίου, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και Fipresci στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στις ταινίες του γράφει το σενάριο, αναλαμβάνει ένα κομμάτι της παραγωγής, παίζει, σκηνοθετεί, ασχολείται με το μοντάζ και επιλέγει τη μουσική. Λατρεύει το σινεμά και αισθάνεται τυχερός όταν του δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχει στη διαδικασία μίας ταινίας από όποιο πόστο κι αν είναι.

•    Βαγγελιώ Σουμέλη, Σκηνοθέτρια
Η Βαγγελιώ Σουμέλη σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην Αθήνα και εργασιακές σχέσεις στο Λονδίνο. Το 2016, έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια ως κοινωνική ερευνήτρια με ειδίκευση στην ισότητα των φύλων, ξεκίνησε μία νέα καριέρα ως σκηνοθέτρια. Από τότε, έγραψε και σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες ταξίδεψαν σε διάφορα φεστιβάλ, αποσπώντας βραβεία, ανάμεσά τους, το βραβείο 2ης καλύτερης κυπριακής ταινίας (2019) και καλύτερης κυπριακής ταινίας (2020). Αυτοδίδακτη, οι ιστορίες της εμπνέονται από αληθινά γεγονότα και βασίζονται στην πολυετή εμπειρία της με κοινότητες και ανθρώπους που ζουν στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής της μικρού μήκους ταινίας της Φοίβη, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση για παραγωγή από το Πρόγραμμα Creative Europe - Media και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τη συγγραφή του πρώτου της θεατρικού και γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της. Από το 2021, είναι μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

*Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στην τελευταία κυβερνητική εγκύκλιο που αφορά κινηματογράφους και κλειστά θέατρα. 

Οι Προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.A.N. και του Θεάτρου Ριάλτο. 

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus 
Instagram: isffc_filmfestival 
Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc21
Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45 
www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close