News , Guide

Φωτίζονται απόψε δύο κάστρα της Κύπρου, για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων φωτίζει τα Κάστρα Πάφου και Λάρνακας για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, που τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, θα φωτίσει απόψε με μωβ χρώμα τα Κάστρα Πάφου και Λάρνακας.

Κύριος στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη νόσο, αλλά και η αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων επιθυμώντας να συμβάλει στο στόχο αυτό, εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από την πάθηση, θα προχωρήσει στο φωτισμό των δύο Κάστρων.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης. Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας και είναι μια ασθένεια που αγγίζει κάθε οικογένεια και ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Ευελπιστούμε ότι μέσω κινήσεων ευαισθητοποίησης θα βελτιωθεί η περίθαλψη και η φροντίδα όλων όσων επηρεάζονται από τη νόσο, και θα σταλεί ένα μήνυμα στήριξης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για ολόκληρη την κοινωνία και ειδικότερα για τις ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close