Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εξόρμηση στο βουνό, για καλό φαγητό και αυθεντική ζιβανία

Ο χειμώνας στο χωριό θέλει καλό, παραδοσιακό φαγητό και ζεστή ατμόσφαιρα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2021

Το χειμερνό τοπίο  –ειδικά στις ορεινές περιοχές– είναι εντυπωσιακό και οι πρώτες εξορμήσεις της νέας χρονιάς έχουν άρωμα βουνού... Άλλωστε στα χωριά μας μπορείς να βρεις εξαιρετικές επιλογές για κυπριακό φαγητό, σε όμορφες, παραδοσιακές ταβερνούλες, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση! 

Όλα αυτά δε μαζεμένα θα τα βρεις στην Περνιά στον Ασκά. Ένα εστιατόριο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μίας και έχει ήδη αγαπηθεί αφού εδώ οι μερίδες τους είναι γενναίες, τα πιάτα τους λαχταριστά και οι μέρες εκεί κυλούν όμορφα με τσιμπολόγημα, φίλους και καλό κρασί, αλλά και δικής τους, αυθεντική ζιβανία. 

 «Χωμένο» μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς καταπράσινο τοπίο στο χωριό Ασκάς, το εστιατόριο “Περνιά” βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελώντας ένα υπέροχο πέρασμα για εκδρομείς και όχι μόνο, που κάνουν στάση για φαγητό και ξεκούραση.  

Η εκθαμβωτική κλειστή βεράντα με τα διαφανή τζάμια του εστιατορίου προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο που απλώνεται μπροστά σου, όσο εσύ θα απολαμβάνεις πραγματικά καλό φαγητό, μέσα στη ζεστασιά που προσφέρει η ξυλόσομπα που βρίσκεται στο κέντρο του εστιατορίου. 

Παρόλο που η βεράντα της “Περνιάς” είναι αρκετά μεγάλη και συνήθως γεμάτη κόσμο, επικρατεί μια διακριτική ησυχία, η οποία σου επιτρέπει να απολαμβάνεις την ηρεμία που ταιριάζει σε ένα τέτοιο σκηνικό…


Στην “Περνιά” όταν λένε «γιόρκιν», το εννοούν! 
Το εστιατόριο “Περνιά” δημιουργήθηκε από την αγάπη και το όραμα δύο αδελφών, του Χάρη και του Κωνσταντίνου, να αναδείξουν τον τόπο τους και να διατηρήσουν αναλλοίωτη της παράδοσή του. 

Ο ένας μάγειρας και ο άλλος οινολόγος, κατάφεραν να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις γνώσεις και το πάθος τους, τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για την κυπριακή κουζίνα και το χωριό τους και με πολύ σκληρή δουλειά δημιούργησαν έναν προορισμό γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα χωριού. 

Στο εστιατόριο “Περνιά” λοιπόν θα βρεις πιο ιδιαίτερα και εκλεκτά πιάτα, βγαλμένα όμως απ’ την κυπριακή γεύση και παράδοση: Στιφάδο χοιρινό στη γάστρα με κρασί κουμανταρία, κουνέλι στη γάστρα με κουμανταρία, αλλά και αρνάκι στη γάστρα με κουμανταρία. Αυτά τα ομολογουμένως ξεχωριστά πιάτα είναι από μόνα τους ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείς την “Περνιά”, πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις ότι την κουμανταρία που χρησιμοποιούν στις συνταγές τους τη φτιάχνουν οι ίδιοι! 

Φυσικά η κουμανταρία δεν είναι το μόνο «γιόρκιν» ποτό που προσφέρεται στο εστιατόριο, καθώς το μαραθεύτικο κρασί και το shiraz, είναι ακόμα μερικά από τα κρασιά που παράγουν οι ίδιοι από τα δικά τους αμπέλια… 

Εννοείται δε, πως αφού διαθέτουν δικά τους αμπέλια και κατέχουν και την τεχνογνωσία, δεν θα μπορούσαν να μην παράγουν και το πιο παραδοσιακό κυπριακό ποτό, τη ζιβανία!

Εδώ θα βρεις την ποιοτική ζιβανία σε τρεις εκδοχές: Απλή αρωματική, απλή αρωματική γλυκάνισου αλλά και γλυκιά του γλυκάνισου. Όποια και αν επιλέξεις να δοκιμάσεις το σίγουρο είναι ότι θα ανεβάσει κατακόρυφα το κέφι σου και θα σου ζεστάνει το σώμα… και την καρδιά σου! 

Τις Κυριακές και τις αργίες, στην "Περνιά" θα απολαύσεις καλοψημένη σούβλα (αρνίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο σούβλα μαριναρισμένη με φρέσκα βότανα του βουνού) που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε μερακλή της γεύσης.

Αν αποζητάς να ζήσεις την πιο φθινοπωρινή εμπειρία που μόνο ένα υπέροχο μέρος στο χωριό μπορεί να σου προσφέρει, απολαμβάνοντας ιδιαίτερο και πολύ προσεγμένο παραδοσιακό φαγητό, παρέα με εκλεκτά χειροποίητα κυπριακά ποτά, τότε βάλε άμεσα στα πλάνα σου μια εξόρμηση στο χωριό Ασκά και μια στάση στο εστιατόριο “Περνιά” και θα μας θυμηθείς… 

(99414016 & 22642565) Γρήγορη Αυξεντίου 24, 2752 Ασκάς, επ. Λευκωσίας.
Ώρες λειτουργίας: Τετ-Σ 12.00-22.00 & Κ 12.00-18.00. Ανοικτό και όλες τις αργίες. 
Websitewww.perneia.net
FacebookPerneia Restaurant  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close