News , Τέχνη

Δύο κυπριακές συμμετοχές στον τελικό των Global Art Awards

Με δύοέργα εμπνευσμένα από το δράμα της προσφυγιάς και τον πόθο της επανένωσης.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021

Τα φετινά Global Art Awards θα λάβουν χώρα στο Τόκυο στις 9 Οκτωβρίου και στον τελικό αυτών βρίσκονται και δύο κυπριακές συμμετοχές. Τα βραβεία δημιουργήθηκαν, για να τιμήσουν τα έργα καλλιτεχνών, από όλο τον κόσμο σε διάφορες κατηγορίες, από graphic, μέχρι πίνακες, φωτογραφίες, illustration, αγάλματα, κ.ά.

Στον φετινό τελικό βρίσκονται και δύο κυπριακές συμμετοχές με έργα εμπνευσμένα από την κυπριακή πραγματικότητα. Η πρώτη συμμετοχή αφορά το έργο «Επανένωση» του Ε/κ Χρίστου Κακουλλή και του Τ/κ İsmail Özyol και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία της Ζωγραφικής. Ο πίνακας παρουσιάζει μια γριά, η οποία, με δακρυσμένα μάτια, αναμένει την επανένωση του νησιού. Από τότε που ήταν μικρό κορίτσι μέχρι τώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ύμνο στην ε/κ και τ/κ φιλία και την αποτύπωση σε πίνακα από τον Χρίστο της φωτογραφίας του İsmail, η οποία, όπως αναφέρει, τον συγκλόνισε.

Η δεύτερη κυπριακή συμμετοχή αφορά σε ένα έργο της Πόπης Νικολάου, το οποίο διαγωνίζεται στην κατηγορία της Γλυπτικής. Ένα έργο με αναφορές στην Αμμόχωστο, επίσης, εμπνευσμένο από το δράμα της Κύπρου και του ξεριζωμού.

Πηγή: City

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close