23-26 September 2021
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Παντελής Θαλασσινός και Πέτρος Γαϊτάνος στο 37ο Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Ολόκληρο του πρόγραμμα του 37oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021

Με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανοίγει ξανά τις πύλες του το 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας – αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε να αφιερώσει στον μεγάλο ΄Ελληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή τις τετραήμερες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23, 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας.

Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες προκάλεσε τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια η πανδημία με αποτέλεσμα να μειωθεί ο προϋπολογισμός του Διεθνούς Φεστιβάλ κατά το ήμισυ, ο Δήμος Αγίας Νάπας με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο οποίος είναι ο Μέγας Χορηγός, κατάφερε να καταρτίσει ένα πολύ προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Την Πέμπτη (23/09) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Εθελοντισμού με τίτλο «Αθλητισμός για όλους» η οποία εντάσσεται στα προεόρτια του Φεστιβάλ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE. Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δράσεις από μέλη των ομάδων του προγράμματος ΑΓΟ Αμμοχώστου και στη δεύτερη ενότητα ο Μουσικοχορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας θα παρουσιάσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η πρώτη επίσημη ημέρα του Φεστιβάλ (Παρασκευή 24/09) σηματοδοτείται με τη συναυλία με τίτλο «Καράβι στολισμένο» από τους γνωστούς καλλιτέχνες Γεωργία Νταγάκη, Δέσποινα Ολυμπίου και Κούλη Θεοδώρου, οι οποίοι θα προβούν σε μία περιδιάβαση στον μουσικό πλούτο της Ελλάδος όπου θα ακουστούν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών με ειδική αναφορά στη Κρήτη. Η συναυλία θα αρχίσει στις 8.00μ.μ. Στις 7.45μ.μ θα προηγηθεί ένα χορευτικό σεργιάνι με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Κίμων» Ξυλοτύμπου και Δήμου Αγίας Νάπας. Σημαντική είναι και η παρουσία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, η οποία από τις 7.00μ.μ-7.30μ.μ θα παιανίζει μουσική και τραγούδια γύρω από το κυκλικό κόμβο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού.

Τη συναυλία «Όμορφη Πόλη Αγία Νάπα», η οποία είναι ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο ΄Ελληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς και τη χορευτική παράσταση «Οι Μούσες από τη Σχολή Χορού της ΄Ελενας Ττόφα περιλαμβάνει η δεύτερη βραδιά (Σάββατο 25/09). Στη συναυλία η οποία αρχίζει στις 9.00μ.μ ο δημοφιλής ΄Ελληνας τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος μαζί με τις Κύπριες τραγουδίστριες Μαρία Βαρδάκη και Μαριάννα Χατζηχρίστου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με σπουδαία τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη, τους οποίους θα συνοδεύει 8μελές μουσικό σχήμα υπό τη διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη.

Το πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τη μεγάλη συναυλία του αγαπημένου ερμηνευτή Παντελή Θαλασσινού με τον γενικό τίτλο «Του ΄Ερωτα παιδεμοί», μία ανθολογία με τραγούδια του έρωτα από την παράδοση μέχρι τους μεγάλους ΄Ελληνες δημιουργούς. Μαζί με το σπουδαίο καλλιτέχνη συμμετέχουν η Λίζα Θεοφάνους και συνοδεύει 7μελές μουσικό σχήμα υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ, σημαντικές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι εκθέσεις, οι οποίες πηγάζουν από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών καθώς και έκθεση γεωργικών προϊόντων και λουλουδιών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και η έκθεση του Τμήματος Δασών με θέμα «Χλωρίδα, Πανίδα και Περιβάλλον της Κύπρου». Θα λειτουργεί επίσης ως εκθεσιακός χώρος, το Λαογραφικό Μουσείο – Αγροτόσπιτο, στο προαύλιο του οποίου θα διεξάγονται επιδείξεις διαφόρων οικιακών αγροτικών και γεωργικών ασχολιών και θα παρουσιάζονται επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών όπως ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, γάνωμα, μεταξουργία, δερματοτεχνία, καλαθοπλεχτική, αγγειοπλαστική και άλλα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την υπόδειξη Safe Pass.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close