News , Guide

Street food festival με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σημείο εμβολιασμού (στη Λευκωσία)

Εντείνονται οι προσπάθειες για προώθηση του εμβολιασμού κατά της COVID-19

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού, ιδιαίτερα ανάμεσα στις νεαρές ηλικίες, σημαντική κρίνεται η συμβολή ιδιωτικών οργανισμών και φορέων, οι οποίοι εντάσσουν την ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 στις διάφορες δράσεις που διοργανώνουν.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού στην προσπάθεια για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και προστασίας από τον ιό, και στο πλαίσιο σειράς δράσεων για την προώθηση του εμβολιασμού, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές, το Υπουργείο Υγείας θα λειτουργήσει κέντρο ελεύθερης προσέλευσης εμβολιασμού στο πλαίσιο της εκδήλωσης Epic Nicosia Street Fest που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, στην Οδό Στασικράτους στην Λευκωσία.

Τους εμβολιασμούς θα διενεργεί κινητή μονάδα που θα στελεχώνεται από ομάδα εθελοντών Οδοντιάτρων από τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου. Στα άτομα που θα εμβολιαστούν θα χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer. Σημειώνεται ότι τα άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ), ενώ εάν πρόκειται για ανήλικα άτομα, χρειάζεται να προσκομίζεται επιπλέον το Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Κατά τον εμβολιασμό τους, τα παιδιά 12-17 ετών συνοδεύονται από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο) ή από άλλο ενήλικο άτομο.

Στον χώρο της εκδήλωσης, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα λειτουργεί και σημείο ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους διοργανωτές του φεστιβάλ για την πολύτιμη συμβολή τους στην προώθηση των εμβολιασμών.

Μάθε περισσότερα για το φεστιβάλ ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close