Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021

Μεγάλη έκπληξη στο νούμερο 1.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ηταν ήδη παγκοσμίως γνωστό χάρη στην εντυπωσιακή κόκκινη γέφυρά του, την ανερχόμενη γαστρονομία του και την ακμάζουσα τεχνολογική βιομηχανία - και τώρα το Σαν Φρανσίσκο κατέχει τον τίτλο της «καλύτερης πόλης του κόσμου», σύμφωνα με το Time Out.

Ο διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός επιστράτευσε το δίκτυό του με συντάκτες από όλο τον κόσμο και πραγματοποίησε έρευνα σε περίπου 27.000 κατοίκων ανά την υφήλιο, για να περιορίσει τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις στον πλανήτη.

Η νυχτερινή ζωή, τα εστιατόρια και τα πολιτιστικά αξιοθέατα κάθε πόλης εξετάστηκαν, καθώς και η αίσθηση της κοινότητας, η οποία στον απόηχο της πανδημίας είναι ίσως πιο σημαντική από ποτέ.

Οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των πόλεων εξετάστηκαν επίσης, καθώς και η δέσμευσή τους στον ακτιβισμό, και γενικότερα κατά πόσο είναι φιλικές προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Time Out ο «ασυναγώνιστος συνδυασμός προοδευτικότητας, αποδοχής και βιωσιμότητας» οδήγησε το Σαν Φρανσίσκο στην κορυφή.

Το Σαν Φρανσίσκο επαινείται από το Time Out, μεταξύ άλλων, για την ανταπόκρισή του στην πανδημία, καθώς έχει να καυχιέται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Η ολλανδική μητρόπολη του Αμστερνταμ, η βόρεια αγγλική πόλη του Μάντσεστερ, ο ποδηλατικός παράδεισος της Κοπεγχάγης και ο πολιτιστικός κόμβος της Νέας Υόρκης ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα στη λίστα του Time Out.

Οι 10 πιο κουλ πόλεις του Time Out
1. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
2. Άμστερνταμ, Ολλανδία
3. Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
4. Κοπεγχάγη, Δανία
5. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
6. Μόντρεαλ, Καναδάς
7. Πράγα, Τσεχία
8. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
9. Πόρτο, Πορτογαλία
10. Τόκιο, Ιαπωνία

(με πληροφορίες από CNN)
Photo by Quintin Gellar from Pexels

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close