Cyprus Eating Awards , Οι βραβευμένοι

Εδώ θα φας το καλύτερο σουβλάκι της Κύπρου

Το αγαπημένο φαγητό των Κυπρίων βρήκε τον μάστορα και, φυσικά, τον ψήστη του!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2021

Εμείς εδώ στην Κύπρο λατρεύουμε το σουβλάκι... τόσο που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και το εθνικό μας φαγητό! Κάποιοι το προτιμούν στο πιάτο κι άλλοι στην πίτα με κρεμμύδι ή χωρίς, τις παραδοσιακές σεφταλιές, με σαλάτα, μαϊντανό και φυσικά λεμόνι. Κάποιοι μάλιστα στην πίτα τους προσθέυουν γιαούρτι, άλλοι τζατζίκι και μερικοί (κυρίως) στη Λεμεσό με πίκλα. 

Ο έρωτάς μας για το σουβλάκι δεν θα μπορούσε, βέβαια, να μην περιλαμβάνεται και στα βραβεία που απονέμει το Check in Syprus, τα Cyprus Eating Awards, τα οποία φέτος ανέδειξαν ανάμεσα σε άλλα εστιατόρια και κατηγορίες και το Καλύτερο Σουβλάκι της Κύπρου.

Μία κατηγορία στην οποία νικητής αναδείχθηκε η ταβέρνα Ττάσης στο Δάλι.

H ταβέρνα Ττάσης, που βρίσκεται στο Δάλι, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λευκωσία, αποτελεί σημείο συνάντησης για τους μερακλήδες αυτής της πόλης.

Πρόκειται για έναν μικρό μεν και πολύ περιποιημένο χώρο, με πέτρα στους τοίχους και ξύλινες καρέκλες στο εσωτερικό, χωρίς καθόλου διακοσμητικά φτιασίδια, αλλά με ατμόσφαιρα που σε παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Εδώ λοιπόν τα καλοκαίρια, θα κάνεις στάση, θα καθίσεις κάτω από την κληματαριά, και με το δροσερό αεράκι σύμμαχό σου θα απολαύσεις μερακλίδικο, μυρωδάτο σουβλάκι, αλλά και διάφορες άλλες καρβουνονοστιμιές κατευθείαν από τη σχάρα στο πιάτο σου. Και όταν ο καιρός αλλάξει, θα σε υποδεχθούν στο φιλόξενο και πολύ ζεστό εσωτερικό τους χώρο, όπου θα σου σερβίρουν την καλύτερη σχάρα!

Εξάλλου, τα σουβλάκια Ττάσης έγιναν συνώνυμα της γεύσης και της ποιότητας και δεν είναι τυχαίο, μίας και όλα εδώ φτιάχνονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες, από ανθρώπους που ξέρουν τι πάει να πει καλή σχάρα! Η δε ευγένεια των ανθρώπων του είναι επίσης υποδειγματική. Είτε πάρεις τηλέφωνο να παραγγείλεις είτε καθίσεις εκεί για να φας, θα συναντήσεις ένα πλατύ χαμόγελο και πρόθυμη εξυπηρέτηση.

Το αγαπημένο φαγητό των Κυπρίων βρήκε τον μάστορά του… Κι αυτό είναι γεγονός.
 
Ιδιοκτήτης/ψήστης: Ανδρέας Δημητρίου 

INFO: Δημητρίου Χάματσου 4, Δάλι.
Τηλ.: 22521203. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close