Η παράσταση "Περιμένοντας τις ευτυχισμένες μέρες" έρχεται στο Ριάλτο

Το έργο “Περιμένοντας τις ευτυχισμένες μέρες” της Δάφνης Μιλτιάδου είναι βασισμένο στο έργο “Ευτυχισμένες μέρες” του Σάμιουελ Μπέκετ και επιχειρεί να φέρει τους χαρακτήρες αντιμέτωπους με ένα απόλυτα αβέβαιο παρόν και μια αιωρούμενη αίσθηση της αναμονής των Ευτυχισμένων μερών. Μέσα από μια αλληγορική θεώρηση της πανδημίας και των αλλόκοτων καιρών που διανύουμε, το έργο εξερευνά την έννοια του ‘παραλόγου’ και πώς αυτό συνδέεται με τη βαθιά ανάγκη επικοινωνίας δύο ανθρώπων. Η έννοια του παραλόγου, έτσι όπως υφαίνεται στην καθημερινότητα μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε συνδυασμό με το πώς τη βιώνουν οι ήρωες, αποτελεί την πυξίδα του έργου για να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει θέατρο, τι σημαίνει κοινό και αληθινή επικοινωνία του καλλιτέχνη με την τέχνη του, που ίσως τώρα διαφαίνεται πιο καίρια από ποτέ.

Υπόθεση
Σε ακαθόριστο χρόνο και χώρο, ο Σάμι και η Γουίνυ έχοντας σαν βασικό άξονα μια ομπρέλα και μία ρόδα ποδηλάτου στη διάθεσή τους, κρατιούνται από τις λέξεις, τις καθημερινές τους συνήθειες, τρέφοντας την ελπίδα να παραλάβουν το πακέτο τους ή να πάνε σινεμά. Θα τα καταφέρουν όμως εφόσον η Γουίνυ είναι παγιδευμένη σε ένα λοφίσκο; Πώς η ανάγκη για την τέχνη θα τους φέρει αντιμέτωπους με τη δική τους ανάγκη να επικοινωνήσουν αληθινά μεταξύ τους ; Θα έρθει τελικά η ανατροπή στη ζωή τους που τόσο περιμένουν; 
Μια ιστορία για το αιώνιο ζήτημα της αληθινής επικοινωνίας δύο ανθρώπων που αναδύεται μέσα από την ανάγκη και την προσμονή μιας ευτυχισμένης μέρας, όσο μακρινή κι αν αυτή φαίνεται. 

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της πλατφόρμας "FlashArt2" του "Θεάτρου Ριάλτο".

Ταυτότητα Παράστασης 
Δραματουργική Επεξεργασία, Κείμενο, Σκηνοθεσία: Δάφνη Μιλτιάδου
Σκηνογραφία: Θεοδώρα Φούτρου
Μουσική Επιμέλεια  Aνδρέας Μιχαλόπουλος
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Καλλιστράτης, Αυγουστίνα Στυλιανού
Οργάνωση παραγωγής: MiNIMIS ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Πότε: 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30
Πού: Θέατρο Ριάλτο (Λεμεσός)
Διάρκεια: 55’
Εισιτήρια: https://rialto.interticket.com/program/perimenontas-tis-eutukhismenes-meresflashart2-2462
 

Θέατρο Ριάλτο
Gmap: 
ΠΑΡ17 ΣΕΠ
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31