8 September 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Το Θέατρο Ριάλτο ανοίγει αυλαία με την παράσταση "Πεθαίνω σαν Χώρα"

Αυτή θα είναι η πρώτη παράσταση από το πλούσιο πρόγραμμα του ΘεάτρουΡιάλτο για φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2021

Το Θέατρο Ριάλτο επανέρχεται τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, προβολές, animation, συναντήσεις λογοτεχνίας και μουσικής καθώς και παραστάσεις από το Φεστιβάλ Κύπρια και το πρόγραμμα FlashArt2, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών. 

Πρώτη παράσταση της νέας σεζόν η κινηματογραφημένη εκδοχή του εκρηκτικού έργου του Δημήτρη Δημητριάδη “Πεθαίνω σαν Χώρα”, μια παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt2 του Θεάτρου Ριάλτο, και λειτουργεί ως σχόλιο για τον ρόλο του θεάματος σε μια περίοδο διαρκούς κρίσης. 

Συντελεστές 
Σκηνοθεσία/δραματουργία: Έλενα Αγαθοκλέους 
Κινηματογράφηση: Σουζάνα Φιαλάς, Παύλος Βρυωνίδης
Visuals: Κωνσταντίνα Peter, Χρίστος Γεωργίου
Κίνηση: Eλεάνα Αλεξάνδρου
Μουσική: Μαριάννα Μιχαήλ 
Περφόρμερ: Μαρίνα Αργυρίδου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Δημήτρης Χειμώνας, Μαριάννα Μιχαήλ
Voice over: Γιώργος Κριθάρας, Έλενα Αγαθοκλέους

Η παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό πολιτικό εγχείρημα με πρωταγωνιστές το κείμενο του Δημητριάδη μέσα σε μια καθαρά αισθητική και σύγχρονη παραστατικότητα ενός θεάματος ψυχαγωγίας. Μία ακουστική και αυστηρά σωματική παρτιτούρα με απόλυτο έλεγχο. Μέσα από την ισχυροποίηση των ηθοποιών και με τη βοήθεια της συνεχούς αφήγηση δύο ηχογραφημένων φωνών, ακούγεται το κείμενο ως μια ρυθμισμένη μηχανή με μελωδίες, αλλολοσυμπληρώσεις, παύσεις, αυξομειώσεις. Τα σώματα επίσης παρόντα και εξίσου ενεργά μέσα από θέσεις, χειρονομίες και χορογραφίες έρχονται μέσα από τον κόσμο της μόδας, του video clip, του show, του queer. Όλα είναι μια μόδα. Όλα είναι εφήμερα. Όλα μπορούν να αλλάξουν αύριο προς μια καινούργια είδηση, πληροφορία ή τάση.

Η σκηνοθετική προσέγγιση της Έλενας Αγαθοκλεους ξεκινά από μια βεβαιότητα, ότι το θέαμα παρουσιάζεται σε όλα τα μέσα σάμπως και είναι η κοινωνία η ίδια (Γκυ Ντεμπόρ). Το θέαμα δεν είναι σύνολο εικόνων, αλλά κοινωνική σχέση ανάμεσα σε πρόσωπα, διαμεσολαβούμενη από τις εικόνες. Οτιδήποτε ο άνθρωπος ζούσε άμεσα, έχει απομακρυνθεί και έχει γίνει αναπαράσταση. Τελικά, υπάρχει άραγε χώρος για το ανθρώπινο;

Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30
Διάρκεια: 45’
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45
Εισιτήρια: €8  
E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App    

Οδηγίες προς θεατές:  
Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το κοινό καλείται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήριά του, είτε ηλεκτρονικά (rialto.com.cy, Rialto App) είτε από το ταμείο του Θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00).
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close