News , Guide

Επιχορηγημένες διακοπές: Τα ξενοδοχεία και οι δικαιούχοι

Σε όλες τις πόλεις και στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2021

Επεκτείνεται το Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021. Ο κατάλογος με τα τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο από 1η Σεπτεμβρίου 2021 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, όπως και οι δικαιούχοι του σχεδίου. 

Μέγιστη τιμή: 60 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) ανά βράδυ για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, με ελάχιστη παραμονή τα 2 βράδια. Επιχορηγείται, επιπλέον, το 35%.

 Τα ξενοδοχεία/καταλύματα που συμμετέχουν είναι τα πιο κάτω:
- Επαρχία Αμμοχώστου
- Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας
- Επαρχία Πάφου και ορεινές περιοχές
 

1. Ποιοι είναι δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού;
Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου που προτίθενται να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα, τα οποία παρουσιάζονται στον κατάλογο που έχει καταρτιστεί από το Υφυπουργείο, με ελάχιστη διαμονή τα 2 βράδια ανά δωμάτιο.

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 23.8.2021, για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 δικαιούχοι του Σχεδίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

  • Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Σε ότι αφορά τα άτομα 12 – 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.
  • Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

2. Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, μπορούν να επωφεληθούν από το Σχέδιο;
Ναι. Για να μπορέσει να επωφεληθεί κάποιος, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, το 35% επιδότησης, θα πρέπει το αργότερο κατά την προσέλευση του στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσει αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό ή τηλέφωνο ή κινητό τηλέφωνο ή σκύβαλα, ή αποχετευτικό ή internet ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής). Αποτελεί ευθύνη του δικαιούχου η προσκόμιση τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων. Λογαριασμός για τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας, τραπεζική κατάσταση, ασφάλειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

3. Αν κάποιος δεν διαθέτει πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφελείας, τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής;
Αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής μπορεί να είναι επίσης: (α) Εγγραφή σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κύπρο. (β) Πιστοποιητικό καταβολής κοινωνικών ασφαλίσεων στην Κύπρο. (γ) Βεβαίωση μόνιμης διαμονής από το αρμόδιο Υπουργείο ή Τοπική Αρχή. (δ) Κίτρινο χαρτί MEU1A

4. Τι γίνεται σε περίπτωση μη προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων μόνιμης διαμονής;
Σε περίπτωση μη προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων μόνιμης διαμονής, ο αιτητής δεν είναι δικαιούχος και οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό που αφορά τη διαμονή του.

5. Το σχέδιο καλύπτει μόνιμους κάτοικους Κύπρου όχι κατ’ ανάγκη κατόχους κυπριακής ταυτότητας;
Ναι. Καλύπτει μόνιμα διαμένοντες στην Κύπρο που προσκομίζουν στοιχεία μόνιμης διαμονής στην Κύπρο.

6. Στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει αναβάθμιση δωματίου και συμφωνήσει να επιβαρυνθεί ο ίδιος την επιπρόσθετη χρέωση αυτό είναι απαγορευτικό;
Η τιμή χρέωσης ανά δωμάτιο δεν μπορεί να ξεπερνά την δηλωθείσα τιμή (τιμή δίκλινου δωματίου και χρεώσεις για παιδιά) όπως αυτή παρουσιάζεται στον Κατάλογο που έχει καταρτιστεί, αφού το Σχέδιο καθορίζει τις ανώτατες τιμές ανά περίοδο. Εάν διατίθενται δωμάτια με ψηλότερη τιμή, τότε αυτά, νοείται ότι δεν εμπίπτουν στο Σχέδιο και άρα δεν μπορεί ο πελάτης ούτε ο επιχειρηματίας να επωφεληθούν από το Σχέδιο.

7. Τι ημερομηνίας γίνονται αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής (λογαριασμοί κοινής ωφέλειας).
Τα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να έχουν ημερομηνία του 2020 ή 2021. Αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής προγενέστερης ημερομηνία δεν θα γίνονται αποδεκτά.

8. Μπορεί ένας δικαιούχους με το ίδιο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής να κρατήσει περισσότερα από ένα δωμάτιο;
Ναι, φτάνει να αφορά μέλη της οικογένειας του δικαιούχου. (π.χ τέκνα, γονείς).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close