Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ένας ονειρικός οικισμός στην Κύπρο με 3 σπιτάκια, για παραμυθένια διαμονή

Στο Euphoria Art Land θα νομίζεις ότι ζεις σε παραμύθι

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2021

Το Euphoria Art Land είναι ένας παραμυθένιος οικισμός ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Πύργο της Λεμεσού, σε μια περιοχή που έχει αναδιαμορφωθεί με τεχνητές λίμνες με νούφαρα, περιβαλλοντικά διαμορφωμένη ώστε να δημιουργεί ένα τοπίο βγαλμένο από τον κόσμο των παραμυθιών.

Tον Αύγουστο του 2020 το επισκέφθηκε το γερμανικό κανάλι Deutsche Welle (DW) και στην ανάρτησή του σχολίασε πως είναι «μια πολύχρωμη όαση στη φύση γεμάτη από τέχνη».

Αυτό το πολύ πρωτότυπο για την Κύπρο πρότζεκτ περιλαμβάνει τρία παραμυθένια σπιτάκια, που το καθένα διαθέτει τη δική του ξεχωριστή φιλοσοφία και τεχνοτροπία, η οποία αποτελείται από έθνικ στοιχεία –αφρικανικά, ινδικά–, αλλά και με επιδράσεις από την τέχνη του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudí.

Το πρώτο σπιτάκι του Euphoria Art Land είναι το «The Earth House», το οποίο διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, με ατομικό κρεβάτι και μπάνιο. Το σπίτι αυτό διαθέτει αφρικανικά χαρακτηριστικά, κυρίως από την Αιθιοπία. Τα φυσικά υλικά και οι οργανικές μορφές με τις χειροποίητες διακοσμητικές λεπτομέρειες φέρνουν μια γλυκιά νοσταλγία από το παρελθόν. Φλοιός δέντρου, φυσικό ξύλο, έγχρωμες γυάλινες φιάλες που αφήνουν το φως να μπει στον χώρο, πέτρες ποταμών, κεραμικά, άλλα ανακυκλωμένα υλικά μαζί με υφαντά και εξαιρετικές χειροποίητες ξύλινες πόρτες με αφρικανικά μοτίβα χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση του κτιρίου. Ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Το Χρωματιστό Σπίτι (Colour House) προσφέρεται για διαμονή 4 ατόμων, αφού διαθέτει 2 διπλά κρεβάτια και μπάνιο. Τα ανοιχτά γυάλινα ανοίγματα σε ένα σύνολο οργανικών μορφών, με λεπτομέρειες από το Μεξικό και την Κολομβία, δίνουν σε αυτό το πολύχρωμο σπίτι μια ξεχωριστή, μαγευτική μοναδικότητα. Το εσωτερικό του σπιτιού συνδυάζει λεπτομέρεια διακόσμησης λατινοαμερικανικών χωρών με ένα φωτεινό και πολύχρωμο περιβάλλον. Όλα τα έπιπλα είναι χειροποίητα με φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά. Ταυτόχρονα, πολύχρωμες ρίζες αγκαλιάζουν ολόκληρο το σπίτι, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο.

Το Μπλε Σπίτι (Blue House) προσφέρεται για διαμονή 2 ατόμων και περιλαμβάνει διπλό κρεβάτι και μπάνιο. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές σπίτι που καλύπτεται με εντυπωσιακά πολύχρωμα ψηφιδωτά που μας φέρνουν σε επαφή με τον εξωτικό κόσμο του Μαρόκου και της Ινδίας. Αυτός ο νέος κόσμος του «Μπλε Σπιτιού», εμπνευσμένος από τα τιρκουάζ χρώματα του παγωνιού, ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ένα αρμονικό ταξίδι.

Τα σπιτάκια αυτά διατίθενται προς ενοικίαση από το Airbnb.

ΚΟΣΤΟΣ: Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ €56 και €170. Υπάρχει προσφορά για τις καθημερινές με πιο χαμηλή τιμή από ό,τι τα Σαββατοκύριακα.

ΙΝFO: τηλ. 97743042, Πύργος, επ. Λεμεσού. www.euphoriartland.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close