16-22 September 2021
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Candyman

Η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ταινίας τρόμου του 1992

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2021

Για πάρα πολλά χρόνια, η περιοχή που βρισκόταν το συγκρότημα Καμπρίνι-Γκριν στο Σικάγο, ζούσε υπό τον τρόμο ενός αστικού μύθου που ταξίδευε από στόμα σε στόμα, σχετικά με έναν υπερφυσικό ψυχοπαθή δολοφόνο που είχε έναν γάντζο στη θέση του χεριού του, ο οποίος εμφανιζόταν σε όσους είχαν το κουράγιο να πουν το όνομά του πέντε φορές συνεχόμενα μπροστά στον καθρέφτη. 

Στη σημερινή εποχή, τίποτα δεν θυμίζει εκείνο το Καμπρίνι-Γκριν και εκείνα τα κτίρια έχουν γκρεμιστεί. Στην περιοχή θα μετακομίσει ένα νέο ζευγάρι: ένας εικαστικός καλλιτέχνης και η διευθύντρια μιας γκαλερί. Γύρω από το πολυτελές λοφτ του ζευγαριού, ζουν πλέον ευκατάστατοι millennials.

Ενώ η καριέρα του πρωταγωνιστή δεν πηγαίνει καλά, θα συναντήσει τυχαία μια παλιά κάτοικο της περιοχής η οποία τον εκθέτει στον τρομακτικό μύθο του Candyman και σε όλα αυτά που το φάντασμα μπορεί προσφέρει στους τολμηρούς. Η αγωνία του ήρωα να εδραιωθεί στην καλλιτεχνική σκηνή του Σικάγο τον ωθούν σε αυτήν τη μακάβρια συναλλαγή, με ανταλλάγματα που ανοίγουν τις πύλες σε ένα πολύπλοκο παρελθόν που απειλεί την πνευματική του ισορροπία. Ένα νέο κύμα βίας και τρόμου θα εξαπλωθεί και θα τον φέρνει αντιμέτωπο με ένα φρικτό πεπρωμένο. 

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο φιλμ του 1992, εμπνευσμένη από το διήγημα του συγγραφέα Clive Barker με τίτλο "The Forbidden" και αποτελεί sequel. Η ανερχόμενη Nia DaCosta ("Little Woods") σκηνοθετεί αυτή τη μοντέρνα εκδοχή, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ Jordan Peele, συν-υπογράφει το σενάριο και εξαπολύει την φρέσκια του διασκευή στον τρομακτικό αστικό μύθο που όλοι έχουμε ακούσει σε νυχτερινές διηγήσεις που κόβουν το αίμα. 

Πρωταγωνιστούν οι Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett. 

 

 

Καθ 22.15

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close