7 October 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η Βάκια Σταύρου στην πιο ερωτική μουσική παράσταση της χρονιάς!

ΕρμηνεύουνοιΒάκια Σταύρου (τραγούσι), Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο) και Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα)

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2021

Η πιο… ερωτική μουσική παράσταση της χρονιάς, με τίτλο “Historia de un Amor”, έρχεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. Τρεις διακεκριμένοι Κύπριοι μουσική θα μας ταξιδέψουν στα άδυτα του πάθους και του έρωτα, μέσα από τα πιο ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών.

Οι ιστορίες αγάπης που θα μας διηγηθούν σ' αυτή την ελεγεία του έρωτα μέσα από αγαπημένα τραγούδια οι τρεις καλλιτέχνες, Βάκια Σταύρου (τραγούσι), Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο) και Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα), έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους το πάθος και την επιθυμία για το άπιαστο, και ενίοτε το ιδανικό, αυτό που εξυμνεί συνήθως ένας ερωτικός στίχος.

Τα τραγούδια του Carlos Gardel, του Μάνου Χατζιδάκι, της Edith Piaf, του Carlos Eleta Almaran και άλλων συνθετών που θα παρουσιάσουν οι τρεις καλλιτέχνες μιλάνε για την τρέλα του έρωτα, το όνειρο, τη φαντασία, μα και για την απογοήτευση, και γι’ αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία.

Ο Μανώλης Νεοφύτου θα ερμηνεύσει επίσης διασκευές για πιάνο πάνω στην ίδια θεματολογία, από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

H Bάκια Σταύρου είναι τραγουδίστρια-τραγουδοποιός διεθνούς αναγνώρισης και τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση της το Παρίσι. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Πράγας στην Τσεχία, έκτισε την καριέρα της στο χώρο της μουσικής με ντεμπούτο τη συνεργασία της με δισκογραφική εταιρεία στην Αθήνα. Η ικανότητά της να γράφει και να ερμηνεύει σε πολλές γλώσσες αποτελεί ένα από τα δυνατά της σημεία, εξού και οι προσκλήσεις από διεθνή φεστιβάλ μουσικής του κόσμου –Festival Au Fil des Voix στο Παρίσι, Mawazine Festival Rythms of the World στην Καζαμπλάνκα, Barnasants Songwriter’s Festival στη Βαρκελώνη, Teatro Sao Luiz στη Λισαβώνα και άλλα.

Ο Μανώλης Νεοφύτου σπούδασε στην Εξειδικευμένη Μουσική Σχολή της Μόσχας, στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Κέρδισε υποτροφίες από τα ιδρύματα Νικόλα Οικονόμου, Albert Roussel και Ι.Κ.Υ. της Ελλάδας. Διακρίθηκε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, όπως στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας το 1995 (1ο βραβείο), στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγάλλια της Ιταλίας το 1994 (4ο βραβείο) και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής το 2002 (2ο βραβείο) (Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης). Εκπροσώπησε τρεις φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision για νεαρούς μουσικούς. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκοuς: Το ελληνικό τραγούδι μέσα από ένα πιάνο (2004) και Από τον Τσαϊκόφσκυ στον Χατζιδάκι (2016). Είναι καθηγητής πιάνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία Arte και στα δημόσια μουσικά σχολεία. 

O Νικόλας Ευθυμίου σπούδασε βιολί και βιόλα στη Γερμανία, κοντά στους Σ. Καφαντάρη, M. Speerman, Frank Strauch και John Kinsella. Έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σερβία και Ελλάδα. Συμμετείχε σε σεμινάρια με μαέστρους όπως οι T. Zehetmair, V. Klimov, T. Brandis, W. Christ, E. Krueger, Cr. Euler και L. Matczynsky. Διδάσκει ως παιδαγωγός στο πρόγραμμα ανάπτυξης μουσικών ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και στα δημόσια μουσικά σχολεία. 

Παραστάσεις
Λευκωσία: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

Διάρκεια: 90΄

Για αγορά εισιτηρίων – περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tickethour.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close