News , Guide

Πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 για Σάββα και Ιωαννίδου

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διοργανώνεται στοΝαϊρόμπι στην Κένυα

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2021

Η Βαλεντίνα Σάββα στην σφυροβολία και η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο άλμα εις ύψος εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (κάτω των 20 ετών), το οποίο φιλοξενεί η Κένυα στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Στα προκριματικά σήμερα το πρωί, ο κυπριακός στίβος είχε τριπλή εκπροσώπηση αλλά η Αιμιλία Κολοκοτρώνη, με καλύτερη βολή στα 54,26μ. κατετάγη 15η και έμεινε εκτός τελικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΕΑΣ, η Βαλεντίνα Σάββα κατετάγη 8η με βολή στα 59,97μ. Στο άλμα σε ύψος, η Στυλιάνα Ιωαννίδου πέρασε στην δωδεκάδα με 1,78μ.

Η πρόκριση της Βαλεντίνας Σάββα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΟΕΑΣ, το πρωί της Παρασκευής (20/8/21) η αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή σε ακόμα έναν τελικό διεθνής διοργάνωσης, κάτω των 20 ετών! Μετά τη συμμετοχή της στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τάλιν τον Ιούλιο, η Βαλεντίνα Σάββα έχει να επιδείξει και συμμετοχή στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Ναϊρόμπι κάτω των 20 ετών. Και τονίζουμε ξανά ότι είναι μόλις 16 χρόνων.

Στον πρωινό προκριματικό της Παρασκευής, ο οποίος διεξήχθη σε κρύες συνθήκες, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου, η Βαλεντίνα Σάββα έφτασε τρία εκατοστά μακριά από το ατομικό της ρεκόρ με την τετράκιλη σφύρα, που -σύμπτωση- ήταν και το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό, τα 60 μέτρα. Στη δεύτερη προσπάθειά της η Σάββα είδε τη σφύρα της να προσγειώνεται λίγο πάνω από την κίτρινη γραμμή, που οριοθετούσε την απευθείας πρόκριση και το πανηγύρισε δεόντως. Όμως, σύντομα ένιωσε μικρή απογοήτευση, αφού η κορδέλα φάνηκε πως δεν ήταν σωστά τοποθετημένη και η ακριβής επίδοσή της ήταν 59,97μ. Αυτό ουδόλως την ενόχλησε στο τέλος των προκριματικών, αφού της εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για αύριο, Σάββατο στις 16:10.

Από τα δύο προκριματικά γκρουπ τα 60 μέτρα ξεπέρασαν επτά αθλήτριες, με κορυφαία την κάτοχο της παγκόσμιας επίδοσης με 73,43μ., Φινλανδή Σίλια Κόσονεν, που έριξε 68,46μ. Η Βαλεντίνα Σάββα ήταν η καλύτερη από αυτές που δεν πήραν την απευθείας πρόκριση και πέρασε στον τελικό του Σαββάτου ως 8η με 59,97μ. Σημειώνουμε ότι στην πρώτη βολή της η Σάββα έριξε στα 58,21μ. και στην τρίτη (άδεια πια, αφού ήξερε πως προκρίθηκε) στα 55,66μ.

Η πιο μικρή από όσες αγωνίστηκαν, η Αιμιλία Κολοκοτρώνη, η οποία στο τέλος Σεπτεμβρίου θα γιορτάσει τα 16α γενέθλιά της, δεν τα κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή για τον τελικό. Η αθλήτρια του Γιάννου Αποστολίδη συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ και είχε ως καλύτερή της βολή την πρώτη, στα 54,26μ. (53,17μ. η δεύτερη, άκυρη η τρίτη), που την κατέταξαν στην 15η θέση από τις 16 συνολικά αθλήτριες που έλαβαν μέρος στα προκριματικά της σφυροβολίας. Ωστόσο, αποκόμισε πολύ σημαντικές εμπειρίες για τα επόμενα χρόνια. Η δωδέκατη και τελευταία θέση που χάρισε είσοδο στον τελικό είχε επίδοση στα 58,46μ.

Η πρόκριση της Στυλιάνας Ιωαννίδου

Χωρισμένα σε δύο γκρουπ ήταν τα 17 κορίτσια, που συμμετείχαν στον προκριματικό του άλματος σε ύψος, κάνοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειές τους. Το όριο για την απευθείας πρόκριση στον τελικό είχε καθοριστεί στο 1,85μ. Όμως, δεν χρειάστηκε να φτάσουν τόσο ψηλά οι αθλήτριες, αφού η συμμετοχή στον τελικό κρίθηκε στο 1,78μ. Η Στυλιάνα Ιωαννίδου έκανε μόλις τρία άλματα, καθαρά και τα τρία, ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια το 1,69μ., το 1,74μ. και το 1,78μ. Με το τέλος του συγκεκριμένου ύψους, μόνο 11 αθλήτριες κατάφεραν να το ξεπεράσουν.

Η Ιωαννίδου είχε καθαρά άλματα μαζί με άλλες πέντε αθλήτριες, εξασφαλίζοντας άλλη μία πρόκριση για τελικό τη φετινή χρονιά, αφού θυμίζουμε πως φέτος ήταν χρυσή βαλκανιονίκης κάτω των 20 ετών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ήταν 6η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 στο Τάλιν της Εσθονίας, ήταν 4η στο Βαλκανικό Γυναικών, ενώ κέρδισε και τους Παγκύπριους Αγώνες.

Η αθλήτρια του Γιώργου Αποστολίδη θα έχει την Κυριακή, 22 Αυγούστου στις 15:25 άλλη μία πρόκληση στη φετινή χρονιά, τέσσερις μήνες προτού συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής. Στα αξιοσημείωτα του προκριματικού στο ύψος, είναι πως η Βελγίδα Μερέλ Μαέ, που έχει την καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες με 1,91μ., φάνηκε τυχερή που πέρασε στον τελικό, αφού έμεινε στο 1,74μ., όμως μόλις 11 πέρασαν το 1,78μ. και έτσι συμπληρώθηκε η δωδεκάδα (δεκατριάδα καλύτερα) με τις δύο καλύτερες του 1,74μ., που ήταν η Μαέ και η Ρουμάνα Αποστόλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close