Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 ξεχωριστά θεματικά πάρκα για μια μοναδική μονοήμερη εξόρμηση

3 πολύ διαφορετικές και ιδιαίτερες εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2021

Εάν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια και ψάχνεις απεγνωσμένα για μια εμπειρία αλλιώτικη, μια εμπειρία πολύ διαφορετική από όσα έχεις κάνει και έχεις δει μέχρι σήμερα, όπου θα αποκομίσεις νέες γνώσεις, θα θαυμάσεις πρωτόγνωρες εικόνες και εν ολίγοις θα ζήσεις κάτι εντελώς ξεχωριστό που θα το θυμάσαι για πάντα, τότε επίλεξε ένα από τα παρακάτω πάρκα για να περάσεις εκεί μια πολύ γεμάτη και ξεχωριστή ημέρα και δε θα χάσεις1 

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ (ΦΛΑΣΟΥ)
Ένα πολύ ξεχωριστό θεματικό πάρκο, μιας και είναι το μοναδικό υπαίθριο μουσείο αρωματοποιίας στο νησί μας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην καρδιά της φύσης, μεταξύ των χωριών Κοράκου και Φλάσου. Είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας, που στόχο έχει να μορφώσει τη νεότερη γενιά, ώστε με έναν διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες και την ιστορία τους.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ: Θα μάθεις για την ιστορία της κυπριακής αρωματοποιίας από το 5.000 π.Χ. μέχρι σήμερα και θα θαυμάσεις από κοντά το μοναδικό αντίγραφο του αρχαιότερου αποστακτήρα, που χρονολογείται στο 5.000 π.Χ. Ακόμη, θα παρακολουθήσεις τη διαδικασία παραγωγής των αρωμάτων στην αρχαιότητα και θα φτιάξεις και εσύ το δικό σου άρωμα! Επίσης, θα ενημερωθείς για τη χρησιμότητα των βοτάνων, από τη μαγειρική και τη βοτανολογία μέχρι την αρωματοθεραπεία, και θα δεις το παιδί σου να μεταμορφώνεται σε έναν μικρό... Indiana Jones, αφού θα ζήσει από πρώτο χέρι τη δουλειά ενός αρχαιολόγου. Το πάρκο είναι ιδανικό για να περάσεις τη μέρα σου εκεί από το πρωί, καθώς γύρω στις 10 σερβίρεται brunch, ενώ κατά τη 1 το μεσημέρι μπορείς να φας εκεί το μεσημεριανό σου.

INFO: (99644237) Φλάσου. Τρ-Κ 09:00- 17:00. Προσφέρονται ειδικά «πακέτα» αναλόγως δραστηριοτήτων.

ΟΛΕΑΣΤΡΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΙΑΣ (ΑΝΩΓΥΡΑ)
Όπως καταλαβαίνεις, εδώ η ελιά έχει την τιμητική της. Σκοπός του πάρκου είναι η προώθηση του πολιτισμού του πανάρχαιου «εθνικού μας δέντρου». Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το μοναδικό θεματικό πάρκο ελιάς στον κόσμο όπου πραγματοποιούνται γεωργικές - μεταποιητικές εργασίες και όπου παράγεται εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ: Θα μάθεις τα πάντα γύρω από την ελιά και τις διάφορες ποικιλίες της. Θα παρακολουθήσεις όλα τα στάδια επεξεργασίας, από τη βιολογική της καλλιέργεια μέχρι και το μάζεμά της στον ελαιώνα του πάρκου. Θα κάνεις επίσης μια ιστορική αναδρομή στον τρόπο παραγωγής ελαιολάδου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και θα μάθεις για τη θέση της στη μυθολογία και την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα. Στο πάρκο διοργανώνονται, επίσης,παραδοσιακά παιχνίδια, κρυμμένοι θησαυροί και άλλες εκδηλώσεις, όπως η «Μέρα της Ελιάς», ενώ ο χώρος φιλοξενεί ζωάκια και διαθέτει καφετέρια και παιδότοπο. Τέλος, στο μικρό μαγαζάκι του πάρκου πωλούνται βιολογικό ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα παραγωγής του Ολέαστρου, όπως χαρουπόμελο.

INFO: (99525093) Ανώγυρα. Δ-Κ 10:00- 18:00. Είσοδος: ενήλικες €3 και για παιδιά/ groups €2 ευρώ – τα εισιτήρια δεν λήγουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά!

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ «ΜΥΡΙΣΤΙΚΟ» (ΚΟΛΟΣΣΙ)
Ένα καταπράσινο περιβόλι που ευωδιάζει με αρώματα της κυπριακής φύσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αποτελεί μια ξεχωριστή γωνιά για να γνωρίσεις ό,τι πιο γνήσιο έχει να προσφέρει ο τόπος αυτός. Λίγα βήματα από το Κάστρο Κολοσσίου, το «Μυριστικό» είναι ένας χώρος που σε γοητεύει με τις χάρες του.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ: Σε μια έκταση 3 στρεμμάτων περίπου, καλλιεργούνται ποικίλα βότανα (λουίζα, μελισσόχορτο, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο, αχίλλεια), όπως επίσης και βιολογικά λαχανικά και εσπεριδοειδή, σταφύλι και άλλα φρούτα, ενώ κάθε Σάββατο πραγματοποιείται αγορά με ολόφρεσκα προϊόντα στον δροσερό κήπο. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το εργαστήρι αποξήρανσης και μεταποίησης, το οποίο λειτουργεί και ως κέντρο πώλησης των προϊόντων (τσάγια, λικέρ, ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, άθερμο μέλι, ανθόνερα εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια, εποχιακές μαρμελάδες, χυμοί και ευφάνταστες χειροποίητες κατασκευές). Εδώ, κατά καιρούς, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις με ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες, συναντήσεις με αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά.

INFO: (99063404) Λόρδου Βύρωνος 16, Κολόσσι.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close