Μουσική , Συναυλίες & Events

Αν είσαι λάτρης του κλαρινέτου αυτή τη συναυλία δεν πρέπει να τη χάσεις

Το Alessandro Carbonare Clarinet Trio θα εμφανιστεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο “The Olive Grove”

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2021

Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον σαγηνευτικό και εκφραστικό ήχο του κλαρινέτου – αλλά πόσο εκρηκτικός, συγκλονιστικός και απολαυστικός θα ήταν αυτός ο ήχος από τρία κλαρινέτα;

Το εκπληκτικό Alessandro Carbonare Clarinet Trio θα ανοίξει τη φθινοπωρινή σαιζόν του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, για μια μοναδική συναυλία στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος στον Δελίκηπο, The Olive Grove, στις 7:30μμ. Τη συναυλία στηρίζει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο.

Με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Alessandro Carbonare – πρώτο κλαρίνο της Κρατικής Ορχήστρας της Ακαδημίας Santa Cecilia και θρυλικό συνεργάτη του Κλαούντιο Αμπάντο – το Alessandro Carbonare Clarinet Trio έχει ήδη δημιουργήσει μια μοναδική παρακαταθήκη για το μέλλον της μουσικής. Μαζί με τους κλαρινετίστες Luca Cipriano και Giuseppe Muscogiuri, ο Carbonare έχει αναδιφήσει στο σπάνιο μα συναρπαστικό ρεπερτόριο έργων για τρία κλαρινέτα, ανακαλύπτοντας χαμένους θησαυρούς – από τα αυθεντικά Ντιβερτιμέντι του Μότσαρτ, σε μουσική του Γκέρσουιν ή του Τσικ Κορία, μέχρι ακόμα και στις μελωδίες της παραδοσιακής εβραϊκής μουσικής Κλέζμερ. 

ALESSANDRO CARBONARE CLARINET TRIO 
Alessandro Carbonare / κλαρινέτο & κόρνο ντι μπασέτο 
Giuseppe Muscogiuri / κόρνο ντι μπασέτο
Luca Cipriano / κλαρινέτο μπάσο & κόρνο ντι μπασέτο 

Το Alessandro Carbonare Clarinet Trio (Τρίο Κλαρινέτων) δημιουργήθηκε το 2016 από τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Alessandro Carbonare – πρώτο κλαρίνο της Κρατικής Ορχήστρας της Ακαδημίας Santa Cecilia και θρυλικό συνεργάτη του Κλαούντιο Αμπάντο. Τα άλλα δύο μέλη που απαρτίζουν το Τρίο είναι ο Luca Cipriano – σολίστας, μουσικός δωματίου, πρώτο κλαρινέτο της Συμφωνιέτας της Ρώμης και μέλος του Σύγχρονου Συνόλου του Parco della Musica, και ο Giuseppe Muscogiuri – πρώτο κλαρινέτο της ορχήστρας Fanfara della Polizia di Stato.

Ο συνδυασμός αυτού του ασυνήθιστου μα και ευέλικτου Τρίο, δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να εξερευνήσουν αβίαστα ένα σπάνιο μα συναρπαστικό ρεπερτόριο. Έχοντας ως αφετηρία την αυθεντική έκδοση των Ντιβερτιμέντι για τρία κόρνα ντι μπασέτο του Μότσαρτ, το Alessandro Carbonare Clarinet Trio έχει εμβαθύνει τόσο στη μασονική μουσική του μεγάλου συνθέτη όσο και στις ακόμα πιο σπάνιες διασκευές που έγιναν κατά τον 18ο αιώνα πάνω σε άριες από τον Μαγικό Αυλό ή το Ντον Τζοβάννι, μέχρι τις παραλλαγές του Μπετόβεν πάνω στο Là ci darem la mano. Το Τρίο επίσης περιηγείται στο ρεπερτόριο της σύγχρονης μουσικής και της τζαζ, μέχρι ακόμα και στις έντονες μελωδίες της παραδοσιακής εβραϊκής μουσικής Κλέζμερ. 

Το Alessandro Carbonare Clarinet Trio έχει ήδη εμφανισθεί σε αμέτρητα διεθνούς φήμης φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, Accademia Chigiana στη Σιένα, Amici della Musica στην Φλωρεντία, I suoni delle Dolomiti στο Τρέντο, και MITO σε Μιλάνο και Τορίνο. Συναυλίες του Τρίο έχουν μεταδοθεί κατ’ επανάληψη από τις συχνότητες της Ραδιοτηλεόρασης της RAI, ενώ τόσο το κανάλι Sky Classica όσο και η RAI έχουν προβάλει ειδικά αφιερώματα και ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο σύνολο. Το Alessandro Carbonare Clarinet Trio έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ – έναν ψηφιακό δίσκο για το περιοδικό Amadeus, με αυθεντική μουσική του Μότσαρτ για τρία κόρνα ντι μπασέτο, και έναν ψηφιακό δίσκο για την ιαπωνική εταιρεία NAMI Records.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλεφωνήστε στο 22663871 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τεχνών «Φάρος»
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close