7-10 September 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας "Αργός Σίδηρος" στο φεστιβάλ "Κύπρια"

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σωφρόνη Σωφρονίου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2021

Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στο φεστιβάλ Κύπρια η όπερα του Άντη Σκορδή «Αργός Σίδηρος», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σωφρόνη Σωφρονίου 

Μέσα από τη ρυθμική διαδοχή σκηνοθετημένων επεισοδίων, εικαστικών μέσων, αφήγησης και λυρικών αποσπασμάτων, παρουσιάζεται ένα παραληρηματικό ταξίδι με θέμα τη μνήμη, το θάνατο και το χρόνο.

Μαέστρος: Ζωή Τσόκανου. Σκηνοθέτης: Θάνος Παπακωνσταντίνου. Λιμπρέτο: Σωφρόνης Σωφρονίου

Σύνοψη 
Ένας σκακιστής σκοτώνεται σε μια πλατεία της Νέας Υόρκης και μεταφέρεται στη Μικρή Ζωή, μια μεταθανάτια κατάσταση με περιορισμένη χρονική διάρκεια. Εκεί θα κληθεί να ανασυγκροτήσει το μυθιστόρημα 4001 του Αυστριακού Ρόμπερτ Κράους και να διαπιστώσει αν ο συγγραφέας βρίσκεται σε κάποιο σημείο του άγνωστου αυτού τόπου.

Η όπερα «Αργός σίδηρος», μέσα από μια διαδοχή προσεκτικά σκηνοθετημένων επεισοδίων, οδηγεί τον θεατή και ακροατή σε ένα δυστοπικό, παραληρηματικό ταξίδι με θέμα τον ίλιγγο της μνήμης, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και της τεχνολογίας.

Σκηνοθετικό σημείωμα
Πολύ μακριά στο μέλλον, κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν, μετά το θάνατό τους, σε έναν πλανήτη πολύ μακριά από τη Γη, για ακόμα δέκα χρόνια.
Πολύ μακριά στο μέλλον, κάποιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν να θυμηθούν τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής τους και να τα ανασυνθέσουν.
Πολύ μακριά στο μέλλον, κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν άλλους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να εκτελέσουν την αποστολή που έχουν αναλάβει.
Πολύ μακριά στο μέλλον, κάποιοι άνθρωποι αφηγούνται, ρωτάνε, μαθαίνουν, καταγράφουν, γνωρίζονται, έλκονται, απωθούνται, ψάχνουν.
Πολύ μακριά στο μέλλον, κάποιοι άνθρωποι περιπλανώνται σε άγνωστα τοπία προσπαθώντας να θυμηθούν τι έχει γίνει, γιατί έχει γίνει, ποιος το έκανε, γιατί το έκανε και πώς το έκανε.
Πολύ μακριά στο μέλλον, κάποιοι άνθρωποι ακόμα αναρωτιούνται για ποιο λόγο κάποτε υπήρξαμε.
Ένας άντρας ξυπνάει, μετά το θάνατό του, σ’ ένα εργαστήριο όπου διεξάγονται παράξενα πειράματα, για να ξεκινήσει μια περιπλάνηση που θα τον οδηγήσει στη δική του χώρα των νεκρών, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα της ίδιας του της ύπαρξης.
Ο «Αργός Σίδηρος» είναι μια περιπλάνηση σε έναν πλανήτη πολύ μακριά μέσα μας, όπου προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θυμηθούμε ότι κάποτε υπήρξαμε.

Παραστάσεις
Λευκωσία: Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

Διάρκεια: 90’
Ηλικία: 12+
Για αγορά εισιτηρίων – πληροφορίες για της παραστάσεις πατήστε εδώ
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close