Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Κύπρος απο ψηλά... σε 19 άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες

19 Μεγάλες και Άκρως Εντυπωσιακές Αεροφωτογραφίες του Νησιού, μέσω Drone, ως απόδειξη ότι μάλλον… δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2021

Παρόλο που κάποια σημεία στο νησί τα έχεις δει δεκάδες φορές, όταν ξαφνικά τα αντικρίσεις από ψηλά, μέσω μιας drone λήψης για παράδειγμα, μοιάζουν με μέρη άγνωστα... Έχουν μια άλλη οπτική γωνία, και είναι σαν να τα βλέπεις για πρώτη φορά! 

Εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες, τις οποίες μοιράζονται μαζί μας έξι Κύπριοι που έχουν αναγάγει το «άθλημα» της αεροφωτογραφίας σε υψηλή τέχνη.

Απόλαυσε την υπέροχη Κύπρο από ψηλά, έχοντας την ίδια οπτική που έχει ένας αετός που πετά πάνω από το νησί! Ή έστω ένα drone.

*Κεντρική φωτογραφία: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ (@marinos_angelides)

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
Instagram: petr0s_st
500px: PETROS STAVRAKIS

Στο δυτικότερο σημείο της Κύπρου, στη χερσόνησο του Ακάμα, η απόλυτη συμμετρία γης και νερού δημιουργεί μια γοητευτική αντίθεση χρωμάτων, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στη σύνθεση της λήψης.
 

AKAMAS (PETROS STAVRAKIS).jpg
 

 

Το απόλυτο γαλάζιο στην καλύτερή του εκδοχή, στο Blue Lagoon. Ή αλλιώς, πώς ένα και μόνο χρώμα δημιουργεί ένα απίστευτο σκηνικό, το οποίο αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην εναέρια λήψη.
 

BLUE LAGOON (PETROS STAVRAKIS).jpg
 

 

Η αίσθηση της άρρηκτα δεμένης κυπριακής κοινότητας μέσω της απεικόνισης της συνεχούς δόμησης, χαρακτηριστικού της κυπριακής αρχιτεκτονικής πυρήνων. Μια αίσθηση την οποία μόνο μια εναέρια λήψη στην Κακοπετριά θα μπορούσε να αποδώσει φωτογραφικά.
 

KAKOPETRIA (PETROS STAVRAKIS).jpg
 

 

Ένα κρυμμένο σκηνικό –άγνωστο για πολλούς– που συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα νερά της Αμμοχώστου με την παιχνιδιάρικη γεωμετρία του τοπίου. Μια παραλία στην Αγία Νάπα.
 

AYIA NAPA (PETROS STAVRAKIS)c.jpg
 

 

Πολυφωτογραφημένο και όμως τόσο μαγευτικό το ναυάγιο Edro III. Τα σημάδια του χρόνου, σε χρωματική αρμονία με τα φυσικά στοιχεία του τοπίου, δημιουργούν μια γοητευτική αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στη σύνθεση της λήψης.
 

EDRO III (PETROS STAVRAKIS).jpg
 


 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΒΒΑ
Facebook: Στο ΝηΣί / At the island
 

Η καθημερινή διαδρομή από Εργάτες προς Αρεδιού δεν πρόδιδε αυτό το μοναδικό τοπίο, το οποίο ανακαλύφθηκε με τη χρήση του drone. Ο λόγος για τους απαράμιλλης ομορφιάς αμμόλοφους στην περιοχή Αρεδιού, που προσδίδουν μια μοναδική γεωλογική διαμόρφωση στο τοπίο. Θαμμένα σε αυτούς τους εν λόγω λόφους βρίσκονται απολιθωμένα οστρακοειδή μιας άλλης, παλαιότερης εποχής.

 

Στέφανος Σάββα ΑΡΕΔΙΟΥ (1)c.jpg
 



Φαρμακάς, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, στις βουνοπλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Ένα χωριό που αποπνέει ηρεμία στους επισκέπτες καθώς περιπλανιούνται στα παραδο σιακά του δρομάκια, με τους κατοίκους να είναι πάντοτε πρόθυμοι να σου χαρίσουν μια θερμή φιλοξενία. Η εκκλησία του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στην Αγία Ειρήνη, συμπληρώνει την ειδυλλιακή εικόνα. Ένα χωριό που πάντα μού ξυπνά αναμνήσεις παιδικές, αφού αποτελεί τη γενέτειρά μου.
 

Στέφανος Σάββα  ΦΑΡΜΑΚΑΣ (3) c.jpg
 

 

Λόφοι με μοναδικό σχήμα, στην περιοχή Αλυκός, ανάμεσα στην Ψιμολόφου και τα Πέρα Ορεινής, οι οποίοι κρύβουν μια ιστορία παράδοσης. Λέγεται ότι ήταν σωρός σιταριού που ανήκε σε μια γριά. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Χριστός περνούσε από την περιοχή και της ζήτησε λίγο σιτάρι, εκείνη αρνήθηκε λόγω της τσιγκουνιάς της. Τότε ο Κύριος την καταράστηκε μεταμορφώνοντας το σιτάρι σε χώμα.
 

ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ (4)c.jpg
 

 

Δες και τις υπόλοιπες 10 εντυπωσιακές εικόνες στη City.com.cy

*Το εν λόγω άρθρο όπως και άλλα πολλά ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close