Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου από το σκληρό νερό του μπάνιου

Προστατέψτε το δέρμα σας από το χλωριωμένο σκληρό νερό επιλέγοντας φίλτρα νερού για το μπάνιο

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2021

Η προστασία του δέρματος μας από το χλωριωμένο σκληρό νερό είναι καθοριστικής σημασίας. Πολύ συχνά μετά το μπάνιο νιώθουμε την επιδερμίδα μας ξηρή και αφυδατωμένη εξαιτίας του χλωριωμένου νερού και των στοιχείων αυτού. Το χλωριωμένο σκληρό νερό είναι ένας τύπος νερού που αποτελείται από διαλυμένα μεταλλικά στοιχεία και χλώριο, που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα, προκαλώντας διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα. 

Η εγκατάσταση φίλτρων νερού στον νιπτήρα του μπάνιου σας και στο ντους σας θα σας βοηθήσει θεαματικά να προστατέψετε την επιδερμίδα σας αλλά και το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών σας. Στην Camelot θα βρείτε ειδικά και μοναδικής ποιότητας φίλτρα νερού μπάνιου και με εξαιρετικές προδιαγραφές.

Ποιες επιπτώσεις έχει το χλωριωμένο σκληρό νερό στην επιδερμίδα μας;
Το χλωριωμένο σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και δερματικές παθήσεις, όπως ακμή. Το χλωριωμένο σκληρό νερό προκαλεί επίσης ερεθισμούς στην επιδερμίδα, επειδή δεν διαλύει σωστά τα σαπούνια καθώς και άλλα είδη καθαρισμού. Αυτό σημαίνει ότι μένουν υπολείμματα σαπουνιού στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ξηρότητα, κνησμό και διάφορους άλλους ερεθισμούς λόγω της απώλειας της υγρασίας.

Το να κατοικεί κάποιος σε περιοχή με χλωριωμένο σκληρό νερό σχετίζεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο ατοπικής δερματίτιδας, γνωστής και ως έκζεμα, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το δερματικό έκζεμα προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα, φλεγμονή και έντονο κνησμό.  Με τα υπολείμματα που αφήνει το σκληρό νερό στην επιδερμίδα συμβάλλει στην αύξηση της διαδερμικής απώλειας νερού.

Εγκατάσταση φίλτρων νερού μπάνιου ως μια από τις καλύτερες λύσεις 
Προκειμένου να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το σκληρό νερό και τις επιπτώσεις αυτού, μια από τις καλύτερες λύσεις είναι να εγκαταστήσετε φίλτρα νερού. Αυτά θα καθαρίζουν το νερό και θα αποτρέψουν σημαντικά την εμφάνιση ξηρότητας και εκζέματος και θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την επιδερμίδα σας λαμπερή και υγιή. 

Να αναφέρουμε ότι ο δερματικός φραγμός είναι ένα προστατευτικό στρώμα που αποτελεί τμήμα της επιδερμίδας και προφυλάσσει το δέρμα από την απώλεια νερού και την εισβολή μικροοργανισμών. Στη διαταραχή αυτού του φραγμού μπορεί να συμβάλλουν και περιβαλλοντικοί παράγοντες, στους οποίους ίσως συμπεριλαμβάνεται η σκληρότητα και το χλώριο του οικιακού νερού.

Η σκληρότητα του νερού της βρύσης οφείλεται σε μεγάλες ποσότητες χημικών στοιχείων και μετάλλων, που μπορούν να καταστήσουν τα μαλλιά και το δέρμα ξηρά και αφυδατωμένα. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε ευαίσθητο ή ευάλωτο σε αλλεργίες και ερεθισμούς δέρμα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο το νερό των βρυσών του σπιτιού ότι δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σας.

Το νερό της βρύσης είναι σκληρό επίσης διότι περιέχει βαρέα μέταλλα και στοιχεία όπως σίδηρο και μεγάλη ποσότητα μαγνησίου, στοιχεία που μπορούν μακροπρόθεσμα να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση εξανθημάτων διότι φράζει τους πόρους.

Τα στοιχεία αυτά επιταχύνουν την απώλεια κολλαγόνου στο δέρμα σας, διότι τα βαρέα μέταλλα προκαλούν οξειδωτικές αντιδράσεις, που δημιουργούν διάσπαση του ελαστικού ιστού και του κολλαγόνου, τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που διατηρούν το δέρμα σας υγιές, ελαστικό και λαμπερό.

Εγκαθιστώντας λοιπόν, σύγχρονα φίλτρα νερού στο νιπτήρα του μπάνιου καθώς και στο ντους σας προφυλάσσετε σημαντικά την υγεία της επιδερμίδα σας και φροντίζετε για την διατήρηση της λάμψης και της καλής ενυδάτωσης της.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close