Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η ηθοποιός Βαρβάρα Χριστοφή εξυμνεί την άγρια ομορφιά του Ακάμα

Μυστικά και tips για σένα ποτ θέλεις να γνωρίσεις τον Ακάμα

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2021

Γνωστά άτομα που γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Κύπρο, 15 φύσει και θέσει νησιώτες, περιγράφουν στον Ανδρέα Κάτσιη τον αγαπημένο τους προορισμό, εκθειάζοντας πόλεις και χωριά και δίνοντας tips για βόλτες αλλά και road trips.

Ανάμεσά τους και η ηθοποιός Βαρβάρα Χριστοφή.

Για εμένα η Κύπρος είναι καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι επιλέγω να φεύγω από τη Λευκωσία και να ταξιδεύω προς τα δυτικά του νησιού, στην άγρια και ανεξερεύνητη Κύπρο. Η επαρχία της Πάφου κρύβει πολλούς θησαυρούς και αναμφίβολα συνδυάζει πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς. Από μια βαρκάδα στο εξωτικό Blue Lagoon, μέχρι πεζοπορία στο μονοπάτι που οδηγεί στους θαυμάσιους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα.

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στο Φαράγγι του Άβακα, στο οποίο πρέπει να πας κατάλληλα προετοιμασμένος/η, με παπούτσια πεζοπορίας, νερό και καπέλο. Για φαγητό επιλέγω το χωριό Κάθηκας, με τις υπέροχες ταβέρνες του, που βγάζουν πιάτα αυθεντικά κυπριακά και μερίδες χορταστικές, σε τιμές λογικές.

Σχεδόν κάθε φορά, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, κάνω μια στάση στο διάσημο ναυάγιο στην Πέγεια για να απολαύσω τα χρώματα του ουρανού εκείνη τη στιγμή. Αγαπημένος προορισμός, που επισκέπτομαι πολύ συχνά, είναι το Kika’s Garden στην Καλλέπεια. Το Kika’s Garden συνδυάζει φύση, λουλούδια, δέντρα, φρούτα και κυπριακή ύπαιθρο, που τόσο αγαπώ.

Υπέροχη παρέα με τις αγαπημένες μου φίλες, πλέον, την κυρία Κίκα και την κόρη της, Μάρλεν, οι οποίες «τρέχουν» τον χώρο και είναι υπεύθυνες για ένα από τα καλύτερα brunch της Κύπρου. Όλα τα προϊόντα homemade, διαφορετικού τύπου ψωμιά και μαρμελάδες, που φτιάχνουν οι ίδιες από τα φρούτα του κήπου τους, και αυγά από το κοτέτσι τους. Φιλόξενος και ζεστός χώρος, γεμάτος θετική ενέργεια και τέχνη.

Δεν έγινα τυχαία φανατική θαυμάστρια και συχνός θαμώνας.

Το εν λόγω κείμενο της Βαρβάρας Χριστοφή περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

*Τα δεκαπέντε κείμενα, ένας προορισμός σαν πρόταση από κάθε άτομο, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close