Μη χάσεις την εναρκτήρια προβολή του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία Miguel's War

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2021

Αρχίζει την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021 το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, με προβολές δημιουργικών ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο και σας περιμένει για να σας χαρίσει μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία. 
Το Φεστιβάλ διεξάγεται μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall), προβάλλοντας ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που έχουν βραβευθεί σε μερικά από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Όλες οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο. 

20:30 Miguel's War - Ταινία Έναρξης

Το Φεστιβάλ κάνει αρχή στις προβολές του την Κυριακή 1η Αυγούστου, στις 20:30 με την ταινία Miguel's War, της Eliane Raheb. Το ντοκιμαντέρ - μια παραγωγή Λιβάνου, Γερμανίας, Ισπανίας- αφηγείται την ιστορία ενός γκέι άντρα που μεγάλωσε καταπιεσμένος και ντροπιασμένος κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο. Για να απελευθερωθεί, μεταναστεύει στη Μαδρίτη, όπου δοκιμάζει νέες προκλήσεις. 37 χρόνια μετά τη φυγή του από τον Λίβανο, ο Miguel αισθάνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Μέσα από τη χρήση αλληλένδετων τεχνικών, όπως ντοκιμαντέρ, animation, θέατρο, αρχειακό υλικό και επιτόπιες καταγραφές, ξετυλίγεται μια στιβαρή ιστορία αυτο-αντιπαράθεσης, ευαισθητοποίησης και κάθαρσης.

Η ταινία απέσπασε ανάμεσα σε άλλα το Βραβείο Teddy για την Καλύτερη Ταινία LGBTQ στη φετινή Berlinale. Στην προβολή θα παραστεί ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, Miguel Jelelaty, και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Tην προβολή στηρίζει το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου Queer Wave.

22:45 Εκδήλωση έναρξης: Γιώργος Μπίζιος - The Music of the Beatles: Revisited II

Mετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική εκδήλωση με τον Γιώργο Μπίζιο. Το πρότζεκτ The music of the Beatles: Revisited ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 από τον κιθαρίστα Γιώργο Μπίζιο με σκοπό να επανεξετάσει την μουσική των Beatles και να την μετατοπίσει σε ένα σύγχρονο μουσικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι ένα σύνολο από αυθεντικές διασκευές βασισμένες στον πυρήνα του πρωτότυπου υλικού με προσωπικές επιρροές από τον κόσμο της σύγχρονης τζαζ. 

Γιώργος Μπίζιος / Κιθάρα & Διασκευές
Ronja Burve / Φωνητικά
Χρήστος Γερολατσίτης / Πλήκτρα
Κυριάκος Κέστα / Κοντραμπάσο
Όμηρος Μιλτιάδους / Τύμπανα

Μένουμε ασφαλείς
Για την ασφάλεια και υγεία όλων, το Φεστιβάλ διεξάγεται με λιγότερες θέσεις θεατών και θα τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Προς διευκόλυνση του κοινού αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού, τα εισιτήρια για το Φεστιβάλ διατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πώλησης.
Εισιτήρια: http://www.soldoutticketbox.com/
Γενική είσοδος €5
Το πρόγραμμα προβολών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
Tηλέφωνο 99 517 910
E-mail: lemesosdocs@gmail.com 
Ιστοσελίδα: www.filmfestival.com.cy 
Instagram | Facebook @lemesosdocfest


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close