Πάμε Ταξίδι , Guide

5 μοναδικοί, κρυμμένοι θησαυροί περιμένουν να τους ανακαλύψεις!

Άμστερνταμ – Λουξεμβούργο – Σαξονία – Τιρόλο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2021

Ένα ακόμα καλοκαίρι είναι εδώ! Ακολουθήστε το CheckIn στο διαδικτυακό του ταξίδι ανά την Ευρώπη και διαβάστε για εικοσιοχτώ κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους μπορείτε να ανακαλύψετε στις φετινές σας διακοπές! Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που θα παρουσιαστούν έχουν λάβει συγχρηματοδότηση από τα ταμεία της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πολιτικής που στοχεύει στην ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιφερειών της Ένωσης.

•    Άμστερνταμ - Ολλανδία
Το Άμστερνταμ είναι μία από τις ομορφότερες και πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης με το 94,6% των 960.000 κατοίκων της να συμφωνούν ότι είναι ικανοποιημένοι με την ποιότητα ζωής στην πόλη και πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. H πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άμστελ με την ιστορική της πορεία να ξεκινά στα τέλη του 12ου αιώνα ως ένα μικρό ψαροχώρι. Έκτοτε, γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη από τον 16ο μέχρι και τον 17ο αιώνα οπότε κι ήταν μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης. Σήμερα το Άμστερνταμ είναι το διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της Ολλανδίας φιλοξενώντας ένα πλήθος μουσείων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος. 

Το "Ons 'Lieve Heer op Solder" είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στο Άμστερνταμ. Το κυρίως κτίριο είναι ένα σπίτι του 17ου αιώνα χτισμένο δίπλα στο κανάλι με μία κρυμμένη εκκλησία στη σοφίτα του! Η εκκλησία χτίστηκε την περίοδο της Μεταρρύθμισης, όταν είχε απαγορευτεί για τους καθολικούς να ασκούν δημόσια λειτουργήματα. Χάρη στη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής (πρόγραμμα με τίτλο «Ons Lieve Heer op Solder»), το συγκεκριμένο μουσείο πρόκειται να συνδεθεί με γειτνιάζουσες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του δρόμου, μέσω ενός υπόγειου περάσματος. Αυτό το μεγαλύτερο και νεότερο μουσείο, το οποίο θα συνεχίσει να συμπεριλαμβάνει την εκκλησία στη σοφίτα, αναμένεται να προσφέρει στους επισκέπτες μία πιο σύγχρονη εμπειρία με πιο πλούσιο υλικό, χώρους για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά κι επιπρόσθετες υπηρεσίες όπως καφετέρια αλλά και ένα πωλητήριο.

Σε μία σοφίτα στο Άμστερνταμ σε περιμένει ένας θησαυρός του 17ου αιώνα! 

•    Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπη με την ομώνυμη πόλη να αποτελεί την πρωτεύουσά της και μία από τις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τη μικρή έκταση της χώρας, το Λουξεμβούργο έχει να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στον επισκέπτη. Πεζοπορία, ποδηλασία ή και ποδηλασία στο βουνό είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορούν να χαρίσουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γίνει ένα με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ταυτόχρονα, άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως κάστρα και μουσεία θα μεταφέρουν τον επισκέπτη στις εποχές των ιπποτών ενώ σύγχρονοι χώροι πολιτιστικής έκφρασης δίνουν μία άλλη νότα στην όλη εμπειρία. 

Το Maison des Cultures Régionale de Marnach, ευρύτερα γνωστό ως Cube 521, είναι ένα από τα σύγχρονα οικοδομήματα το οποίο φιλοξενεί συναυλίες και άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, όπως συνέδρια και εργαστήρια. Αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι βρίσκεται 521 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μέσα στη φυσική ομορφιά της περιοχής και αντιπροσωπεύει ένα κεντρικό σημείο για τη συγκέντρωση του πολιτιστικού κόσμου του Λουξεμβούργου και των γύρω περιοχών. Ο χώρος κατασκευάστηκε με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής και προσφέρει μια κύρια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα ευρύχωρο φουαγιέ, αίθουσα συσκέψεων και αίθουσες μουσικής, κατάλληλες για πολιτιστική εκπαίδευση, δημιουργικότητα και νέες κοινωνικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους. Στο Cube 521 χωράνε όλα: η μουσική, το θέατρο, ο χορός, η εκπαίδευση… 

Πριν από ένα ταξίδι στο Λουξεμβούργο θα ήταν καλό να τσεκάρετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Cube 521

•    Σαξονία – Γερμανία 
Η Σαξονία είναι ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, συνορεύει με την Πολωνία και την Τσεχία και έχει ως πρωτεύουσα την πόλη της Δρέσδης. Η περιοχή έχει μία μακραίωνη ιστορία, άνω των 1000 χρόνων, και συνδυάζει ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, μεγάλη παράδοση στην παραγωγή τοπικών προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων κρασιών και μπύρας) κι ένα πλήθος από σημεία ενδιαφέροντος όπως κάστρα, παλάτια και κήπους. 

Ένας από τους κήπους της περιοχής είναι το Muskauer Park το οποίο χρονολογείται από το δεύτερο τέταρτο του 19ου αιώνα. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Cottbus ακριβώς πάνω στα γερμανοπολωνικά σύνορα, με τις δύο χώρες (Γερμανία και Πολωνία) να μοιράζονται από ένα μέρος του πάρκου. Το Muskauer Park είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Ευρώπη και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπέστη τεράστιες καταστροφές κι έκτοτε, έγιναν πολλές προσπάθειες ανοικοδόμησής του. Μία από αυτές έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής. Το πρόγραμμα Muskauer Park είχε ως στόχο να μετατρέψει το πάρκο σ’έναν ελκυστικό προορισμό τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Χάρη στο πρόγραμμα, ανακατασκευάστηκαν πολλά από τα κτίρια του κήπου και στις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα είχε ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση κι άλλων σημείων του πάρκου με μεγάλη σημασία για την Ευρωπαϊκή κληρονομιά. 

Με μία επίσκεψη στο Muskauer Park θα συνδυάσεις το φυσικό τοπίο με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σαξονίας! 

•    Τιρόλο – Αυστρία 
Μία ιστορική περιοχή που μοιράζονται δύο χώρες, η Ιταλία κι η Αυστρία, το Τιρόλο είναι ο τέλειος προορισμός για όσους ταξιδιώτες επιθυμούν να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες τον χειμώνα συνδυασμένες με χειμερινά αγωνίσματα ή αξέχαστες εξορμήσεις στη φύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με πεζοπορία, ποδηλασία ή αναρρίχηση. Το κομμάτι που ανήκει στην Αυστρία αποτελεί κρατίδιο του ομόσπονδου κράτους με πρωτεύουσα το Ινσμπουργκ. Η περιοχή διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό πόλεων και χωριών με κτίρια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής και αρκετά παλάτια, φρούρια και πάρκα. 

Το Ehrenberg Castle αποτελεί ένα σύγχρονο μουσείο αποτελούμενο από τέσσερα διαφορετικά κάστρα και φρούρια στο οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ζήσει αξέχαστες εμπειρίες. Το συγκρότημα αποτελείται από το Ehrenberg Castle (τέλη 13ου αιώνα), το φρούριο Klaus (τέλη 15ου αιώνα), το φρούριο Claudia (μέσα 17ου αιώνα) και το Schlosskopf (μέσα 18ου αιώνα). Όλα τα κτίρια μαζί είναι σήμερα ένα διαδραστικό μουσείο με χώρο εκδηλώσεων, εκθέματα φυσικής ιστορίας, καταλύματα διακοπών και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά το οποίο προσελκύει πέραν των 100.000 επισκεπτών ετησίως. Χάρη στα ταμεία της Πολιτικής Συνοχής, το εν λόγω σύμπλεγμα μετατράπηκε σ’ένα από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής και ένα χώρο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας. Στο μουσείο οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα ν’αγγίξουν αντίγραφα των εκθεμάτων ως κομμάτι μίας «βιωματικής» μουσειακής εμπειρίας. 

Αν θέλεις να ζήσεις σαν ιππότης για κάποιες ώρες, το Ehrenberg Castle είναι αυτό που ψάχνεις! 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close