Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ποδηλατοδρόμοι για κλιματική ουδετερότητα!

Χάρη στην Πολιτική Συνοχής, η Κύπρος αποκτά δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλες τις επαρχίες.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

Μία σημαντική πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν τα οχήματα, αφού πολλοί ρύποι προκαλούνται από την κυκλοφορία αυτοκινήτων. Από την άλλη, η χρήση εναλλακτικών μεθόδων μετακίνησης εντός των Ευρωπαϊκών πόλεων, όπως το ποδήλατο, παραμένει σε χαμηλά ποσοστά (μόλις που ξεπερνά το 15%) λόγω κυρίως έλλειψης σχετικών υποδομών. 

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ 

Χάρη στην Πολιτική Συνοχής, η Κύπρος αποκτά δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλες τις επαρχίες. 

Ο τομέας των μεταφορών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας  και ο μετασχηματισμός του μπορεί να συμβάλει δραστικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και 90% μέχρι το 2050. Επίσης, στόχος των ως άνω προγραμμάτων είναι η προώθηση των βιώσιμων τρόπων αστικών μεταφορών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αστικών περιοχών και η αντιμετώπιση της ρύπανσης του αστικού περιβάλλοντος. Πολλαπλά επίσης αναμένεται να είναι και τα οικονομικά οφέλη, καθώς η Κύπρος γίνεται φιλική στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην ανάδειξη του φυσικού της τοπίου σε επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα.

Ένα από τα έργα που αναμένεται λοιπόν ν’αλλάξουν τη μορφή της πρωτεύουσας είναι η κατασκευή ποδηλατικής υποδομής που συνδέει τα πανεπιστήμια της Λευκωσίας με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσοστό 85% και προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.  

Η Πολιτική Συνοχής βελτιώνει την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη για όλους μας, για τις νέες γενιές!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close