Cine News , Κινηματογράφος

Βλέπουμε την οσκαρική ταινία "La la Land" κάτω από τα αστέρια

«La La Land»: Η ταινία των έξι Όσκαρ προβάλλεται στο Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

Οι δωρεάν προβολές στο Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας συνεχίζονται την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στις 21:00, με την πολυβραβευμένη ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ «La La Land».

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν συναντιούνται σε ένα αριστουργηματικό υπερθέαμα οσκαρικών προδιαγραφών και ο Ντάμιεν Σαζέλ (Whiplash) σκηνοθετεί τον κινηματογραφικό τους έρωτα. Ένας πιανίστας της τζαζ, ο Σεμπάστιαν (Ράιαν Γκόσλινγκ), γνωρίζει μία φιλόδοξη ηθοποιό, τη Μία (Έμμα Στόουν), και ερωτεύονται παράφορα. Η σχέση τους θα αποδειχθεί καταλυτική, τόσο για τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν για την επαγγελματική τους ζωή, όσο και για την προσωπική. Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να επιβιώσει από την σκληρή καθημερινότητα;

Μία ταινία για τους ονειροπόλους
«Για εμένα, ήταν σημαντικό να φτιάξω μία ταινία για τους ονειροπόλους. Για δύο ανθρώπους που έχουν αυτά τα τεράστια όνειρα που τους καθοδηγούν και τους καθορίζουν, και είναι αυτά ακριβώς τα όνειρα που τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν», τονίζει ο Ντάμιεν Σαζέλ. 

Η παραγωγή μιας αυθεντικής  40s-50s ταινίας με σύγχρονη ματιά είναι μία δύσκολη υπόθεση. Αρχικά, είναι η μουσική, οι στίχοι και η ενορχήστρωση. Στη συνέχεια είναι οι ηθοποιοί που πρέπει να μάθουν τα τραγούδια και τα χορευτικά κομμάτια και, τέλος, είναι όλα τα οπτικά στοιχεία που ολοκληρώνουν αυτή τη μαγική αίσθηση: ο φωτισμός, τα σκηνικά, τα κοστούμια. «Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε αυτή την αίσθηση του παλαιομοδίτικου Χόλυγουντ μιούζικαλ. Ένα από τα βασικά στοιχεία ήταν η εύρεση του τέλειου ζεύγους, όπως ήταν κάποτε ο Φρεντ Αστέρ και η Τζίντζερ Ρότζερς ή ο Μπόγκαρντ και η Μπακόλ. Δε μπορούσα να φανταστώ κάποιους άλλους, εκτός από τον Γκόσλινγκ και την Στόουν γι’ αυτούς τους ρόλους», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας. 

Ο Ράιν Γκόσλινγκ εξέπληξε σκηνοθέτη, παραγωγούς και συμπρωταγωνιστές με την ευκολία που έμαθε να παίζει πιάνο για τις ανάγκες της ταινίας. «Τον ζήλευα!», λέει ο Τζον Λέτζεντ, «τον έβλεπα να παίζει πιάνο και σκεφτόμουν πόσο απίστευτα ωραία παίζει μέσα σε μερικούς μόλις μήνες εξάσκησης». Με τη σειρά της, η Έμμα Στόουν συνεπήρε τον σκηνοθέτη με τις χορευτικές τις ικανότητες και την ηθοποιία της. «Θεωρώ ότι είναι μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της εποχής μας και ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι μαζί της χωρίς διάλογο, μόνο και μόνο με τη γλώσσα του σώματός της και το πρόσωπό της», λέει ο Σαζέλ.

Έξι Χρυσά Αγαλματίδια
Η ταινία το 2017 απέσπασε συνολικά έξι βραβεία Όσκαρ: Σκηνοθεσίας (Ντάμιεν Σαζέλ), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Έμμα Στόουν), Καλύτερου Σάουντρακ, Πρωτότυπου Τραγουδιού, Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Διάρκεια: 128 λεπτά
Παραγωγή: 2016
Στα Αγγλικά με υπότιτλους στα Ελληνικά

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ | ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΑΤΕΣ
Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στο θέατρο το αργότερο 30 λεπτά πριν από την έναρξη των προβολών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Το Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας γι’ αυτό παρακαλεί τους σινεφίλ άνω των 12 ετών να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους στον χώρο safe pass:
α. αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης (RAPID TEST) 72 ωρών
β. αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR) 72 ωρών
γ. κάρτα εμβολιασμού (που πιστοποιεί την πραγματοποίηση τουλάχιστον της πρώτης δόσης και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων από την ημερομηνία της)
δ. αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης νοσούντος με COVID, νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα 6 μηνών.

Προβολή: Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 
Ώρα έναρξης: 21:00
Χώρος: Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
Πληροφορίες και κρατήσεις: 96995603 (Από τις 10πμ – 5μμ)
Είσοδος Ελεύθερη

Το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω στηρίζει την πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά «Μικροί Ήρωες», διαθέτοντας όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια των προβολών.
Διοργανωτής: Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω»
Μέγας Υποστηρικτής: Δήμος Λευκωσίας
Υποστηρικτές: Leroy Merlin, Καρπός (Σταυράκη Αθηαινίτη)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close