Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η δημοφιλής ταβέρνα Συμπόσιο απέκτησε αδελφάκι

Η ταβέρνα Συμπόσιο σού στρώνει κυπριακό τραπέζι (και) στο Πισσούρι

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2021

Δεν αποτελεί κανόνα ότι οι καλές ταβέρνες με κυπριακή κουζίνα πρέπει να βρίσκονται απαραίτητα στο χωριό. Σίγουρα είναι πιο ταιριαστό να τρώμε κρεατομεζέδες σε ένα γραφικό περιβάλλον, που να αποπνέει μυρωδιά από χωριό, με προϊόντα μάλιστα από το περιβόλι, όμως αυτό το όμορφο σκηνικό πολλές φορές μπορεί να μεταφερθεί και αλλού.

Άσε που στην προκειμένη περίπτωση, το Συμπόσιο, η διάσημη ταβέρνα που μας σερβίρει μεζεδάκια στο χωριό Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού, επέστρεψε στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα πριν από αρκετά χρόνια!  Για την ακρίβεια το «Συμπόσιο», έκανε την εμφάνισή του αρχικά στο Πισσούρι, όταν ο ιδιοκτήτης του Νίκος Βασιλείου αποφάσισε να φτιάξει κάτι δικό του. Η ταβέρνα μάλιστα λειτουργούσε για 15 ολόκληρα χρόνια εκεί... Ακολούθως ο ίδιος επέλεξε να επιστρέψει πίσω στο χωριό και στο παρελθόν του, "χτίζοντας' ταυτόχρονα το μέλλον του ιδίου και της οικογένειάς του.

Έτσι, συνδυάζοντας τα παιδικά του βιώματα μέσα στη φύση και την εμπειρία που αποκόμισε πλέον στην εστίαση, βρέθηκε να διευθύνει μια ξεχωριστή επιχείρηση που, εκτός από γνήσια, κυπριακή κουζίνα, προσφέρει και την εμπειρία μιας φάρμας με ζώα και καλλιέργειες, που κάνουν την επίσκεψη στην ταβέρνα κάτι περισσότερο από μια τυπική εκδρομή για φαγητό. Το Συμπόσιο στο Πελένδρι! 

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, ο κύριος Νίκος και η οικογένειά του μάς ετοιμάζουν Συμπόσιο και πάλι στο Πισσούρι, και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Πισσουρίου (ταυτόχορνα όμως, συνεχίζουν να σε υποδέχονται και στο χωριό)! 

Στο Πισσούρι λοιπόν σε περιμένει ένα εξίσου προσεγμένο μενού βασισμένο στις παραδοσιακές γεύσεις της κυπριακής κουζίνας και στα εποχικά προϊόντα δικής τους παραγωγής, που θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω.

Κλείσε λοιπόν τραπέζι, από Τετάρτη μέχρι Σάββατο βράδυ, οπότε και λειτουργεί η ταβέρνα! 

Πληρ. 99123777.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close