Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα ιταλικό εστιατόριο με συνταγές που σου κλέβουν την καρδιά

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στην καρδιά του Πρωταρά

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2021

Ο Πρωταράς αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο must περιοχή της Κύπρου για απίθανες καλοκαιρινές διακοπές: Υπέροχες θάλασσες με κρυστάλλινα νερά, στυλάτα beach bars, φυσική ομορφιά και τέλος νόστιμα εστιατόρια για καλό φαγητό και πότο. 

Ένα από αυτά τα πολυ νόστιμα μέρη που προσφέρονται για καλό φαγητό είναι και το ιταλικό εστιατόριο Il Basilico, που βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο και κεντρικό δρόμο του Πρωταρά, με το ομώνυμο όνομα (οδός Πρωταρά), που το καλοκαίρι σφύζει από ενέργεια και χαρούμενη διάθεση. 

Εάν λοιπόν μετά από τις δροσιστικές βουτιές σου στα πανέμορφα νερά της περιοχής ή μετά τη βόλτα σου στη γεμάτη παλμό και ζωή περιοχή του Πρωταρά, πείνασες και λιγουρεύτηκες αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, τότε είσαι πολύ τυχερός γιατί το “Il Basilico” σε περιμένει για να ικανοποιήσει πλήρως την επιθυμία σου αυτή. 

Οι αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε περιμένουν! 
Εκεί θα σε περιμένουν παραδοσιακές ιταλικές συνταγές που μοιάζουν σα να «προσγειώθηκαν» από κάποια συνοικιακή τρατορία της Ρώμης. Φυσικά δε θα μπορούσε να μη γίνει πρώτα λόγος για την αυθεντική ιταλική πίτσα με τη λεπτή και τραγανή ζύμη που θα γευτείς στο “Il Basilico” και θα σε κάνει να επιστρέφεις εκεί ξανά και ξανά! 

Βεβαίως οι πίτσες, αν και πρωταγωνιστούν στο μενού του εστιατορίου, δεν είναι η μόνη ιταλική σπεσιαλιτέ που θα βρεις εδώ, αφού στο “Il Basilico” και οι λάτρεις των ζυμαρικών, θα χαμογελάσουν από ικανοποίηση, μίας και στην κατηγορία pasta του μενού, θα βρουν επιλογές που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε γούστο και απαίτηση. Εμείς θα σου προτείναμε, αν είσαι λάτρης της καρμπονάρας, όπως εμείς, να δοκιμάσεις την καρμπονάρα με ταλιατέλες, που θα σου χαρίσει μια όμορφη γαστρονομική εμπειρία.

Στο Il Basilico λοιπόν μπορεί κανείς να βρει όλα όσα σερβίρουν τα ιταλικά εστιατόρια... όλα φτιαγμένα με μια δόση ιταλικής φινέτσας και ταμπεραμέντου, τα οποία είναι σίγουρο πως θα καλύψουν κάθε όρεξη και κάθε γούστο… Το μενού του Il Basilico όμως δεν τελειώνει εδώ... μιας και οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες! 

Οι λάτρεις των steaks δεν θα μείνουν σε καμία περίπτωση παραπονεμένοι αφού εδώ θα βρουν ζουμερά καλοψημένα steaks που θα γεμίσουν και με το παραπάνω το στομάχι τους και την… καρδιά τους! 

Φυσικά σε ένα μαγαζί του παραθαλάσσιου Πρωταρά, με τη θάλασσα να απέχει μόλις μερικά μέτρα από το εστιατόριο, θα ήταν αδιανόητο να απουσιάζουν τα θαλασσινά από το menu του! Εμείς θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις τα μύδια του εστιατορίου που «κολυμπούν» σε μια υπέροχη, γευστικότατη άσπρη σάλτσα. 

Εάν λοιπόν ενώ απολαμβάνεις τις δικαοπές σου στον Πρωταρά σου δημιουργήθηκε έντονη επιθυμία για αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και καλό φαγητό γενικότερα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις θέση στο “Il Basilico”. Άλλωστε τα 25+ χρόνια εμπειρίας του εστιατορίου, όπως και τα πολλά και πολύ προσεγμένα πιάτα που θα βρεις εδώ, όλα σε λογικές τιμές, σε προϊδεάζουν για μια πολύ ευχάριστη εμπειρία…


Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close