Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα «καταπράσινο» ταβερνάκι θα μεταμορφώσει τις νύχτες σου στη Λευκωσία

Καλό κυπριακό φαγητό μέσα σε έναν κήπο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

Αν θεωρείς ότι τα καλοκαιρινά βράδια στην πρωτεύουσα δεν μπορούν να είναι ευχάριστα, τότε πολύ πιθανόν να μην έχεις βρεθεί ποτέ στην περιοχή.... Και και μάλλον ήρθε η ώρα να σου συστήσουμε ένα κρυμμένο διαμαντάκι της Λευκωσίας που θα μεταμορφώσει τις νύχτες σου. 

Σε μια από τις πιο γραφικές και ιστορικές γειτονιές της Λευκωσίας, στη λεγόμενη περιοχή της “Χρυσαλινιώτισσας”, κοντά στην περίφημη “Πύλη Αμμοχώστου”, βρίσκεται το πάρκο Τουφεξή. Εντός του πάρκου, θα βρεις ένα μαγαζάκι πραγματικό διαμάντι – μια μικρή όαση δροσιάς και γεύσης μέσα στο κέντρο της πόλης… 

Ο “Κήπος της Χρυσαλινιώτισσας” είναι το ταβερνάκι που πάντα έψαχνες αυτές τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα: Ένα παραδοσιακό κυπριακό ταβερνάκι με αγνό, αυθεντικό, πραγματικά καλό φαγητό, που εκτείνεται σε έναν καταπράσινο κήπο, ώστε να σου προσφέρει την απαραίτητη δροσιά και χαλάρωση που χρειάζεσαι ιδικά αυτή την περίοδο του χρόνου. 

Είναι βέβαιο ότι ο χώρος της ταβέρνας θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή, αφού όπως είπαμε βρίσκεται εντός ενός υπέροχου καταπράσινου περιβάλλοντος, με θέα στα ιστορικά κτήρια της περιοχής, που καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστή την εμπειρία που θα βιώσεις εδώ. 

Και αν έχεις και οικογένεια, τότε σου έχουμε πολύ καλά νέα, καθώς o “Κήπος της Χρυσαλινιώτισσας” διαθέτει και παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να μείνουν απασχολημένοι και χαρούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.  

Γευστικό ταξίδι με κύρια χαρακτηριστικά την ποιότητα και την ποσότητα
Ήρθε η ώρα λοιπόν να σε ενημερώσουμε και για το τι πρόκειται να φας εδώ, μιας και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Στον “Κήπο της Χρυσαλινιώτισσας”, θεωρούν πως κάθε εστιατόριο που σέβεται την ύπαρξή του και τους πελάτες του, οφείλει να δίνει σημασία εξίσου και στην ποιότητα και στην ποσότητα του φαγητού και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσεις κι εσύ με ό,τι και αν επιλέξεις να γευτείς.

Είτε λιγουρεύτηκες κάποιο συγκεκριμένο κρεατικό ψημένο στη σχάρα είτε είσαι αναποφάσιστος και θες να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά εδέσματα, οπότε θα «παίξεις» με τους μεζέδες, το μόνο σίγουρο είναι ότι στον “Κήπο” θα φας και καλά και πολύ! 

Εάν πάλι προσέχεις τη σιλουέτα σου τώρα που είναι και καλοκαίρι και θέλεις να φας λιγότερο, μπορείς να παραγγείλεις αυτό που τραβάει η όρεξη σου σε μισή μερίδα ή να πάρεις αυτό που λιγουρεύεσαι μέσα στην πίτα.

Για να κλείσει όμορφα και… γλυκά η βραδιά σου επιβάλλεται να παραγγείλεις και κάποιο από τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού ή το περιβόητο μαχαλεπί του μαγαζιού. Δικαιολογίες του τύπου «δεν μπορώ να φάω γλυκό έχω φουσκώσει», δεν ευσταθούν, αφού ως γνωστόν το γλυκό δεν πάει στο στομάχι αλλα κατευθείαν στην καρδιά! 

Σε ιδανική τοποθεσία για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, με απίστευτα καλό και πολύ φαγητό και φυσικά παρεΐστικη ατμόσφαιρα και διάθεση, τόσο από τους θαμώνες όσο και από το προσωπικό του μαγαζιού, το μόνο που μένει να πούμε είναι… ραντεβού στο Πάρκο! 

(22343447) Λεωφ. Αθηνάς (εντός του κήπου), Λευκωσία.
Facebook: Ο Κήπος της Χρυσαλινιώτισσας 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close