Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Στέλιος είναι ο "μάστρος του σάντουιτς"

Θα τα βρεις στην Ξυλοτύμπου Λάρνακας στο περίφημο “Stelios Cyprus Sandwich”

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

Στο μυαλό και την καρδιά των κατοίκων της Ξυλοτύμπου Λάρνακας και των γύρω περιοχών, δίπλα στη λέξη σάντουιτς θα βρεις το “Stelios Cyprus Sandwich” και όχι άδικα!

Με μακρόχρονη ιστορία άνω των 15 χρόνων, ο πάντα πρόσχαρος και φιλόξενος ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο Στέλιος, είναι ο «απόλυτος μάστρος του σάντουιτς», ένας τίτλος που του αποδίδεται επάξια και αποτυπώνεται στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν τόσα χρόνια οι σταθεροί θαμώνες του, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που δοκίμασαν φαγητό από τα χεράκια του δεν τον άλλαξαν ποτέ. 

Το ένδοξο παρελθόν 
Ο Στέλιος ξεκίνησε να φτιάχνει τα λαχταριστά και φημισμένα σάντουίτς του σε μια παλαιού τύπου καντίνα, σαν αυτές που μεσουρανούσαν στα 80s και 90s και αποτέλεσαν τον πρόγονο των σημερινών food trucks. 

Τα τελευταία χρόνια ο ίδιος αποφάσισε να… παρκάρει οριστικά το κινητό εστιατόριό του και να φτιάξει έναν σταθερό χώρο, πάντα όμως με σεβασμό στην ιστορία του και χωρίς να διαγράφει το ένδοξο παρελθόν της καντίνας, την οποία μάλιστα και τοποθέτησε τιμητικά στο κέντρο του νέου του εστιατορίου. 

Ο μάστρος των σάντουιτς 
Όταν ζητήσαμε από έναν γνωστό μας που διαμένει στην περιοχή να μας απαντήσει στην ερώτηση αν αξίζει να φτάσουμε μέχρι την Ξυλοτύμπου για να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες του Στέλιου, μας είπε το εξής: Φαντάσου το καλύτερο σπιτικό σάντουιτς που έφτιαξες ποτέ… Το σάντουις του κ. Στέλιου θα είναι δυο φορές καλύτερο απ’ αυτό! 

Σαφώς και η περιγραφή του γνωστού μας, μας κίνησε την περιέργεια και μας παρακίνησε να πάρουμε το αυτοκίνητο και να πάμε μέχρι την Ξυλοτύμπου για να διαπιστώσουμε και οι ίδιοι αν όσα ακούσαμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα... 

Και οι προσδοκίες μας καλύφθηκαν πλήρως! Δοκιμάσαμε γευστικά, λαχταριστά σάντουιτς που θα ορκιζόσουν πως φτιάχτηκαν σε σπιτική κουζίνα και όχι σε επαγγελματική. Γι’ αυτό και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ο Στέλιος είναι σταθερή αξία εδώ και χρόνια τόσο στους εγχώριους κατοίκους της περιοχής όσο και στους εργαζομένους των βρετανικών βάσεων που είναι τοποθετημένες εκεί. Γιατί ενώ μοιάζει με το τυπικό συμβατικό φαστφουντάδικο που ξέρεις, το φαγητό του απέχει πολύ απ’ αυτό! 

Από τα υπέροχα σάντουιτς του Στέλιου εμείς θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις το Special Sandwich με κοτόπουλο, χαμ, τυρί, χαλλούμι, μπέικον, σαλάμι και ρόστο. 

Όχι μόνο σάντουιτς 
Μπορεί στο “Cyprus Special Sandwich” τα σάντουιτς να κατέχουν όλη τη «δόξα» και τη «λάμψη» αλλά το εστιατόριο δεν είναι μόνο αυτό και προσφέρει πολλές εξίσου αξιόλογες επιλογές για όλα τα γούστα. 

Τα burgers του Στέλιου τα οποία φτιάχνονται από το μαγαζί με φρέσκο, μοσχαρίσιο καθαρό κιμά είναι… κόλαση! Για τους πολύ πεινασμένους προτείνεται το Cyprus Special Burger που είναι απίστευτο! Δυο σπιτικά μπιφτέκια, σε ολόφρεσκο φραντζολάκι, μπέικον, αβγό και τυρί να σου τρέχουν τα σάλια. Μπορείς βέβαια να διαμορφώσεις και το δικό σου burger έτσι όπως το επιθυμείς, κάτι που ισχύει φυσικά και για τα σάντουιτς. 

Πάντως και οι λάτρεις των ειδών σχάρας εκεί έχουν την τιμητική τους, αφού το μαγαζί σερβίρει και σουβλάκι, μπριζόλα, πιάτα σε μερίδες, φιλετάκια κοτόπουλου ακόμη και καλαμάρι, όλα ένα και ένα, πολύ προσεγμένα και πάντα καλοψημένα. 

Γι’ αυτό όταν βρεθείς στην περιοχή, δεν γίνεται να μην περάσεις μια βόλτα και από το “Stelios Cyprus Sandwich”, για να δοκιμάσεις τα πιάτα του Στέλιου. Ο μικρός χώρος του εστιατορίου, χωρίς πολλά πολλά, απλοϊκός και με τη ζεστασιά, τη φροντίδα και τη φιλοξενία του Στέλιου που θα σε κερδίσει αμέσως με την ευγένειά του…  

Και όσο για τη γεύση τα είπαμε, έλα και θα μας θυμηθείς! 

(99030773) Γρήγορη Αυξέντιου 65, Ξυλοτύμπου, Λάρνακα. 
FacebookStelios Cyprus Sandwich

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close