Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αφιέρωμα παραλίες: 10+1 κυπριακές παραλίες για κάθε γούστο!

11 παραλίες και 4 αντηλιακά για ένα καυτό κυπριακό καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2021

Το “Νησί της Αφροδίτης”, εκτός από καλό φαγητό και πανέμορφα τοπία, έχει να σου προσφέρει παραλίες κάθε λογής. Απέραντες αμμουδιές, με καθάρια νερά, θέα στη Μεσόγειο, οργανωμένες πλήρως ή πιο απόμερες, που αποτελούν τον πιο ακαταμάχητο συνδυασμό για ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Εμείς πάντως, τις κατηγοριοποιήσαμε για να μην ψάχνεις στα τυφλά!

Ελ. επ. Αμμοχώστου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΝΑΡΑ Η ΕΞΩΤΙΚΗ
Πρόκειται για μια παραλία περίπου 3.5 km ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας (στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Κάβο Γκρέκο). Είναι μικρή, αμμώδης παραλία σε βραχώδη κόλπο, καλυμμένη από λεπτή χρυσή άμμο και με ήπια κύματα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Atlantica Mare Village Ayia Napa (πρώην KERMIA). Πρόκειται για μία από τις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας, προσβάσιμη τόσο από το κοινό (από το πλάι) όσο και από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, η οποία μάλιστα είναι και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία! Εκεί λοιπόν στήθηκε ένα μαγικό (εξωτικό) σκηνικό, με ξύλινα κρεβατάκια, ψάθινες ομπρέλες και ξύλινους διαδρόμους, που πραγματικά εντυπωσιάζει. O συνδυασμός δε με τους ψηλούς φοίνικες στους κήπους του ξενοδοχείου, δημιουργεί πραγματικά έναν τροπικό παράδεισο!
STRONG POINT: Ένας επίγειος παράδεισος… για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι στην Αγία Νάπα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΝΝΟΣ Η ΓΡΑΦΙΚΗ
Η παραλία του Κόννου δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι εξάλλου μία από τις πιο γραφικές, πολυφωτογραφημένες και πολυσυζητημένες παραλίες του νησιού, χάρη στην τοποθεσία της, τη χρυσή αμμουδιά της και τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά της. Αυτή η (σχετικά) απομονωμένη παραλία είναι περικυκλωμένη από απότομες πευκόφυτες, κυρίως πλαγιές που την προστατεύουν από ανέμους. Το καλοκαίρι αγκυροβολούν εδώ πολλά σκάφη αναψυχής.
STRONG POINT: Υπάρχουν υπηρεσίες σίτισης και ναυαγοσώστη. Παρέχονται κρεβατάκια και ομπρέλες προς ενοικίαση και πολύ καλές ευκαιρίες για ενασχόληση με θαλάσσια αθλήματα.

ΑΜΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ Η INSTAGRAMMABLE
Θα την βρεις 2 χλμ. ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας (εκτείνεται ανάμεσα στις Θαλάσσιες Σπηλιές και στην παραλία Λιμνάρα). Η παραλία αυτή, πριν από το καλοκαίρι του 2019, οπότε και λειτουργούσε με τα κλασικά μπλε κρεβατάκια και ομπρέλες, σίγουρα ήταν πιο «κρυφή» και «μυστική». Από τότε όμως που άλλαξε πρόσωπο και έγινε πιο… chic, έγινε και πόλος έλξης για οικογένειες αλλά και νεαρόκοσμο. Συγκεκριμένα, στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη» είχαν τοποθετηθεί το καλοκαίρι του 2019, 50 μοντέρνες ξαπλώστρες, 25 αλεξήλια και 6 «καμπάνες», μεταμορφώνοντάς την σε έναν εξωτικό παράδεισο! Παρά την ερημική τοποθεσία της είναι εύκολα προσβάσιμη για το κοινό. Τι λες να την ανακαλύψουμε ξανά;
STRONG POINT: Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά!

NISSI BEACH Η ΔΙΑΣΗΜΗ
Στο γραφικότερο σημείο της Αγίας Νάπας, στη διάσημη παραλία Nissi, θα πας και θα αράξεις, θα κάνεις τις βουτιές σου στα γαλαζοπράσινα νερά και θα απολαύσεις το μαγευτικό σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου. Αν μάλιστα καταφέρεις να πετύχεις και μία θέση στον μικρό κολπίσκο που φιλοξενεί το Isola, θα χαλαρώσεις στις μοντέρνες ξαπλώστρες και θα απολαύσεις τον καλοκαιρινό ήλιο, παρέα με καφέδες, detox ποτά και δροσερά κοκτέιλ, καθώς και με ανεβαστική μουσική!
STRONG POINT: Είναι μία από τις πιο ξακουστές παραλίες του νησιού μας, πολυφωτογραφημένη και βραβευμένη, ενώ συχνά φιγουράρει ανάμεσα στις πιο εξωτικές και όμορφες παραλίες του κόσμου.

FIG TREE BAY Η ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΗ
Από τη λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο στέκι οικογενειών και της παρέας, το ‘Fig Tree Bay’. Πρόκειται για έναν γαλάζιο, οργανωμένο παράδεισο που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και αποτελεί μία από τις πιο γραφικές παραλίες της Κύπρου. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η απαλή χρυσή άμμος το καθιστούν ιδανικό για μικρά παιδιά και ένα υπέροχο μέρος για να ξεκουραστείς, μ’ ένα καφεδάκι στο ένα χέρι και μ’ ένα βιβλίο στο άλλο. Η συγκεκριμένη παραλία ξεχωρίζει επίσης χάρη στο μικρό ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή.
STRONG POINT: Είναι πλήρως οργανωμένη, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα, για να περάσεις άνετα και ξέγνοιαστα, ενώ τα beach bar και εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος της, μπορούν να σε ‘εφοδιάσουν’ με κοκτέιλ, φαγητό και μουσική!


Λάρνακα



ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΚΕΝΖΙ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
Οι παραλίες της Λάρνακας είναι ίσως οι ιδανικότερες για παιδιά. Θεωρούνται οι πιο ασφαλείς αφού έχουν πολύ ρηχά νερά, δεν υπάρχουν βράχοι, ούτε υπόγεια ρεύματα και είναι αμμώδεις. Η εν λόγω μάλιστα παραλία, είναι πολύ οργανωμένη, μιας και διαθέτει εγκαταστάσεις όπως τουαλέτες, αποδυτήρια, ντους, κρεβατάκια, ομπρέλες, αλλά και μία σειρά από café/restaurant που ικανοποιούν κάθε απαίτηση (μικρών και μεγάλων!).
STRONG POINT: Τα water sports (όπως φουσκωτά κ.ά.) αποκλειστικά για παιδιά, θα τους χαρίσουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και ανεμελιάς, με ασφάλεια! Στα συν πρόσθεσε και τους υπαίθριους παιχνιδότοπους στο παραλιακό μέτωπο.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΩΝ Η ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ
Ο πιο διάσημος παραλιακός δρόμος της Λάρνακας, οι Φοινικούδες, είναι μήκους 600 μέτρων και συνδυάζει παραλία, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Τα ευθυγραμμισμένα φοινικόδεντρα που είναι φυτεμένα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, της προσδίδουν μια πιο εξωτική όψη. Εδώ λοιπόν η άμμος είναι ψιλή και τα νερά είναι ήρεμα και ρηχά. Η παραλία πλαισιώνεται από τη μαρίνα με την αποβάθρα της και το ψαρολίμανο στη μια άκρη και μια δεύτερη αποβάθρα και το Μεσαιωνικό Κάστρο στην άλλη. Η παραλία αυτή, διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ κατά μήκος της υπάρχουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, περίπτερα, ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης καθώς και παγκάκια και άφθονο πράσινο.
STRONG POINT: Η παραλία επίσης παρέχει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού τροχοκαθίσματος στον ναυαγοσωστικό πύργο, έτσι ώστε άτομα με αναπηρία να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια των ναυαγοσωστών.

 

Λεμεσός

ΠΑΡΑΛΙΑ LADY’S MILE Η ΦΙΛΙΚΗ
Βρίσκεται στην περιοχή Ζακακίου, στον δρόμο κοντά στο My Mall της Λεμεσού. Πρόκειται για μία ακτογραμμή έκτασης 5 χιλιομέτρων, η οποία ομολογουμένως μας χωράει όλους: μικρούς, μεγάλους, νέους, ηλικιωμένους! Τόσο τα ρηχά, καθαρά νερά της όσο και η εκπληκτική αμμουδιά της προσφέρονται για ατέλειωτα παιχνίδια κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Τα δε αναβαθμισμένα πλέον beach bars και εστιατόρια στην περιοχή, είναι ιδανικά για καφέ και φαγητό, κάθε στιγμή της ημέρας.
STRONG POINT: Εδώ μπορείς να επιδοθείς σε water sports, αλλά και να παρτάρεις, παρέα με ανεβαστική μουσική!

 

ΠΑΡΑΛΙΑ GOVERNOR'S Η ΑΠΟΜΟΝΩΜEΝΗ
Η διάσημη παραλία «Ακτή του Κυβερνήτη», βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πεντάκωμο, περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού. Πρόκειται για μία παραλία με καθαρά, μπλε νερά και πυκνή αμμουδιά, που προσφέρει απλόχερα ηρεμία! Εάν λοιπόν επιθυμείς να απομονωθείς στους άγριους βράχους, τότε δεν υπάρχει καλύτερη παραλία από τη συγκεκριμένη. Πρόκειται για μια βραχώδη παραλία όπου τα εστιατόριά της συνδυάζουν μια καλή απόδραση παραλίας - φαγητού.
STRONG POINT: Φέτος, κάτω από το εστιατόριο Κάλυμνος, στάθμευσε το "Granny's Ford", ένα υπέροχο μετακινούμενο κοκτέιλ μπαρ, μπροστά από το οποίο στήθηκε ένα απόλυτα εξωτικό σκηνικό, με μαξιλάρες στην άμμο και ξύλινα σαλονάκια!

Πάφος


ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΟΔΑΠ Η ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ
Η παραλία αυτή βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, παραπλεύρως της Λεωφόρου Ποσειδώνος… ωστόσο η σημερινή της εικόνα δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν! Η παραλία επεκτάθηκε, εξοπλίστηκε με κυριλέ ξύλινες ξαπλώστρες και κάτασπρες ομπρέλες, προσφέροντας πλέον υψηλής ποιότητας εμπειρία και καθιστώντας την ως μία από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες της Πάφου.
STRONG POINT: Το στολίδι ωστόσο της περιοχής, είναι το επίσης ολοκαίνουριο beach bar/restaurant ANTASIA Beach Club. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο all-day γαστρονομικό προορισμό, εμπνευσμένο από την παραθαλάσσια αύρα της περιοχής, σε συνδυασμό με τον αέρινο χαρακτήρα της πόλης, την ιστορία και το μέλλον της.

ΠΑΡΑΛΙΑ FONTANA AMOROSA/BLUE LAGOON – ΑΚAΜΑΣ Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ
Την παραλία αυτή θα την ερωτευτείς από την πρώτη κιόλας… βουτιά! Καθόλου τυχαίο γεγονός, αφού διαθέτει τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια αμμουδιά, σε ένα τοπίο αξεπέραστης ομορφιάς. Η πρόσβαση εδώ γίνεται είτε με αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς είτε με τετράτροχες μηχανές ή ακόμη και με οργανωμένες εσωτερικές κρουαζιέρες που ξεκινούν από το Λατσί, την Πόλη Χρυσοχούς ή και το λιμανάκι της Κάτω Πάφου.
STRONG POINT: Πάρε μαζί σου οτιδήποτε θα χρειαστείς! Από το αντηλιακό σου μέχρι το φαγητό σου!




ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ FREZYDERM ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΟΥ

Frezyderm Dry Oil Mist 50+
Όπου και αν βρίσκεσαι απόλαυσε τον ήλιο με την προστασία του αντηλιακού Frezyderm Dry Oil Mist, σε μορφή spray. Αντηλιακό ξηρό λάδι σε μεγάλη συσκευασία των 300ml και πολύ υψηλή προστασία SPF 50+. Η τεχνολογία wet Skin επιτρέπει την απευθείας εφαρμογή και σε βρεγμένο δέρμα, για να μπορείτε να απολαμβάνετε τις βουτιές σας όλη μέρα, προστατευμένοι από τον ήλιο. Με καινοτόμο βαλβίδα για συνεχή ψεκασμό και εύκολη, ομοιόμορφη εφαρμογή. Είναι ανθεκτικό στο νερό και ιδανικό για την παραλία, για την πισίνα, για περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια αλλά και υψηλή υγρασία.

Sun Screen Velvet SPF 50+ (with Color & no Color)
Βελούδινο αντηλιακό προσώπου με επιλογή με χρώμα ή και χωρίς χρώμα, με πολύ υψηλή προστασία. Εξασφαλίζει πολύ υψηλή προστασία και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, γιατί προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη σε δυσχρωμίες, σημάδια και δερματικές ατέλειες. Προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο.Προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες, απορροφώντας τη λιπαρότητα και το σμήγμα και απαλύνοντας την όψη των ρυτίδων. Είναι ανθεκτικό στο νερό, και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Frezyderm Wet Skin Spray SPF 50+
Το παιχνίδι στην παραλία θα είναι πλέον ατελείωτο. Με το παιδικό αντηλιακό Frezyderm Wet Skin Spray τα παιδιά παίζουν προστατευμένα από τον ήλιο. Εφαρμόζεται εύκολα και ψεκάζεται απευθείας και σε βρεγμένο δέρμα. Δεν απαιτείται σκούπισμα της επιδερμίδας πριν την εφαρμογή και έτσι δεν χρειάζεται να διακόπτεται το παιχνίδι ή η αθλητική δραστηριότητα των παιδιών στη θάλασσα και την παραλία. Έχει στοχευμένο ψεκασμό για εύκολη εφαρμογή ακόμα και σε συνθήκες ισχυρού ανέμου. Με λεπτόρρευστη, διάφανη, υγρή σύνθεση που δεν αφήνει λευκά ίχνη.

Frezyderm Kids Sun + Nip
Προστασία από τον ήλιο και από τα έντομα με το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος Frezyderm Kids Sun + Nip. Είναι ιδανικό για παιδιά και εξασφαλίζει παρατεταμένη και σταθερή αντιηλιακή προστασία και είναι ανθεκτικό στο νερό. Θωρακίζει το DNA του δέρματος και προστατεύει από τη φωτοανοσοκαταστολή και τους περιβαντολλογικούς ρύπους. Παράλληλα, τα αιθέρια έλαια ευκάλυπτου και πεύκου προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από τις επιθέσεις εντόμων.

Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι Frezyderm όπου κι αν βρίσκεσαι!

*Τα προϊόντα Frezyderm διατίθενται στα φαρμακεία και online στο EvZeen.com από την εταιρεία M.S.Jacovides μέλος του Ομίλου MSJ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close