Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κριτική: Φάγαμε στο γαστρονομικό place to be της πρωτεύουσας 

Πήγαμε, δοκιμάσαμε, απολαύσαμε και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις από την κουζίνα και την κάβα του Think 30

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2021

Το έβλεπα να ανακαινίζεται εδώ και καιρό. Να αποκτά χαρακτήρα, αισθητική ταυτότητα, φρεσκάδα και μια προσιτή για όλους γκλαμουριά, όμοια με αυτήν που χαρακτηρίζει την απαστράπτουσα οδό Στασικράτους.

Η δε είδηση ότι την επιμέλεια του μενού, με φυσική παρουσία αρκετές μέρες τον χρόνο, θα έχει ο κορυφαίος Ελλαδίτης σεφ Δήμος Σαμουράκης, ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών μου στο μάξιμουμ. Ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, που κατάφερε να μπει στον οδηγό Michelin όντας ο executive chef στο δημιουργικής κουζίνας αθηναϊκό εστιατόριο 7 food sins. Το δε Σαντορινιό εστιατόριο La Maison στο πανοραμικό Ημεροβίγλι, του οποίου και πάλι έχει αναλάβει την επιμέλεια και με καθημερινή, ενεργή παρουσία, αποτελεί γαστρονομικό σήμα κατατεθέν σε ολόκληρο το νησί.

Η συναρπαστική από όλες τις απόψεις γαστριμαργική μου εμπειρία και στα δύο αυτά εστιατόρια με ώθησε να δώσω από τις πρώτες κιόλας ημέρες το "παρών" μου στο νεοαφιχθέν hot spot της πόλης, ευελπιστώντας επανάληψη των άκρως θετικών γευστικών εμπειριών από τις μαγειρικές περιπλανήσεις του σεφ Δήμου Σαμουράκη.

Θερμότατη υποδοχή από την hostess του εστιατορίου, η οποία μας οδήγησε στην εστιατορική μας βάση στην είσοδο του γουστόζικου μαγαζιού. Αποτυπώνουμε την όμορφη αισθητική σύμπραξη των γαλάζιων βελούδινων καναπέδων με τα ντιζαϊνάτα καθίσματα και τα μακρόστενα, ξύλινα τραπέζια, αλλά και το όμορφο φόντο του πράσινου των περιμετρικών ανθώνων.

Ο πολύπειρος σε πεντάστερα εστιατόρια του νησιού διευθυντής του Think 30, Κυριάκος, δεν άργησε να μας παραδώσει τους όμορφα σχεδιασμένους καταλόγους φαγητών, κρασιών και signature cocktails φροντίζοντας ταυτόχρονα να μας ενημερώσει για τη φιλοσοφία του εδεσματολογίου. Ένα μενού με επιλεγμένα, μοιρασιάρικα πιάτα, που απογειώνει τη μεσογειακή κουζίνα, αποθεώνοντας με σεβασμό και δημιουργική πνοή την Ελλάδα και τα εξαίρετα προϊόντα της.

Τα όσα διθυραμβικά σχόλια είχαν φτάσει στα αυτιά μας για το Ethereum cocktail με μαστίχα, passion fruit και lime, αλλά και για το δομημένο με λικέρ βανίλιας, gin με νότες από φράουλες και μούρα, Bitcoin coctail, επαληθεύτηκαν αμέσως μετά τη γευστική τους δοκιμή.  

Ψωμάκι χειροποίητο ζεστό και βοτανοευλογημένο σπιτικό βούτυρο, τα πρώτα δωρήματα από τον Ελλαδίτη head chef της κουζίνας Στέλιο Αντωνάκη, ο οποίος δεν άργησε να μας ετοιμάσει και την πρώτη ορεκτική μας επιλογή, που δεν ήταν άλλη από τη σαλάτα με ντοματίνια. Ένα δροσερό ξεκίνημα με καλά μεστωμένα ντοματάκια, συνδυασμένα με ρόκα, γαλοτύρι, πίκλες κρεμμυδιού και κριτσανιστό χώμα ελιάς, δεμένα όλα με ξινόμελο.

Σαλπάρουμε νοητά στη Σαντορίνη, γευόμενοι την αριστοτεχνικά φτιαγμένη, κρέμα φάβας, που έγινε ένα στο στόμα με υπέροχο στο δάγκωμα καλαμάρι, τραγανό κρίταμο και ολόδροσο ταρτάρ ντομάτας.

Το κινητό τηλέφωνο ξανά ανά χείρας για να απαθανατίσει το πιάτο-σταθμός κατ' εμένα, που δεν είναι άλλο από το ισορροπημένο σε αρώματα και υφές, πάντρεμα από φτιαγμένα στο χέρι νιόκι και σιγοψημένη ουρά μόσχου, με όλο το πιάτο να σκεπάζεται κυριολεκτικά κάτω από ένα πλούσιο και κρεμώδη αφρό από αρσενικό τυρί από τη Νάξο.

Σχολιάζουμε με τα καλύτερα λόγια και οι τέσσερις μας την καλοσχηματισμένη ομάδα εξυπηρέτησης, την ευγένεια και συνάμα τον επαγγελματισμό της, αλλά και χαιρόμαστε για την πολυσυλλεκτικότητα του χώρου που κατάφερε να μαγνητίσει παρέες από όλα τα ηλικιακά στρώματα.  

Αλλαγή πιάτων και ανασηκώνουμε ξανά τα μαχαιροπίρουνα για να γευτούμε τις κυρίως γευστικές μας επιλογές που και αυτές επιλέξαμε να μπουν στο κέντρο του τραπεζιού. Al dente κριθαρότο με γαρίδες, καλαμάρι και μύδια, μπλεγμένα με σαλάμι Λευκάδος, πιπεριά Φλωρίνης και μπισκ θαλασσινών, το πρώτο πιάτο που δεν άργησε να μας κάνει όλους να στείλουμε εκ νέου τα εύγε μας στον σεφ.

Το μυλοκόπι με κριτσανιστή πέτσα, μαζί με σπανάκι και αέρινο ταραμά και ο χοιρινός λαιμός που έλιωνε στο στόμα με πουρέ σελινόριζας, κρέμα και τσιπς πράσου, αγγιγμένα με λαδολέμονο βγαλμένο από σιφόν, ήταν κι αυτά πιάτα που σαφώς θα μπουν ξανά στη λίστα επιλογών και κατά την επόμενή μου επίσκεψη.

Η μουσική χαλαρωτική, μα την ίδια στιγμή ανεβαστική, μας έκανε να ξεχάσουμε το πέρασμα της ώρας, με εμάς να γλυκαίνουμε το στόμα με θεϊκό μους γιαούρτι, τραγανές κυρήθρες μέλισσας και δημητριακά, αλλά και με ναμελάκα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό καραμέλα.

Μια γαστρονομική εμπειρία με αιθέριες επιγεύσεις που σίγουρα σκοπεύω να επαναλάβω πολύ σύντομα. Μια ακόμη δυναμική προσθήκη στον αναβαθμισμένο εστιατορικό χάρτη της πρωτεύουσας που οφείλεις κι εσύ να σημειώσεις στη λίστα των must visit επιλογών σου.

Λογαριασμός για 4 άτομα
1 Σαλάτα ντοματίνια              €10.50
1 Φάβα με καλαμάρι             €13
1 Νιόκι με ουρά μόσχου       €13
1 Κριθαρότο θαλασσινών    €22.50
1 Μυλοκόπι με σπανάκι       €21
1 Χοιρινός λαιμός                €22
1 Μους γιαούρτι                  €8
1 Μπάρα σοκολάτας           €10
2 Ethereum κοκτέιλ             €16
2 Bitcoin κοκτέιλ                  €16
Σύνολο                                €152
Τιμή κατ' άτομο                    €38

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close