Bars & Clubs , News & Events

Αυτό το κρυμμένο μπαρ, θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστο για έναν (κυρίως) λόγο

Πήγαμε στο Sherlock's Home Bar και ζήσαμε από κοντά μια ιδιαίτερη συνήθεια που έγινε… λατρεία!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2021

Το Sherlock’s Home Bar, ένα από τα πλέον διασημότερα all day μπαράκια της Λεμεσού, που βρίσκεται «κρυμμένο» σε μια ήσυχη στοά πάνω στην εμπορική οδό Ανεξαρτησίας, το έχεις σίγουρα ακουστά.

Αν όμως είσαι από αυτούς που απλώς έχουν ακούσει γι’ αυτό αλλά δεν έτυχε ακόμα να το επισκεφθούν οι ίδιοι, μια σύντομη περιγραφή του ξεχωριστού αυτού χώρου, λογικά θα σε ενθαρρύνει να το επισκεφθείς άμεσα…

Το εσωτερικό του σε παραπέμπει σε μία κλασική pub, με λονδρέζικο ταμπεραμέντο, με το ξύλο να υπερισχύει στη διακόσμηση, και οι πινελιές από τα κόκκινα τουβλάκια και το πράσινο χρώμα στους τοίχους, να συνθέτουν το décor.

Η δε αυλή του σε βγάζει σε έναν υπέροχο κήπο που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο περιποιημένο εξοχικό ενός φίλου. Ξεχωριστό σημείο φυσικά το ξύλινο κυκλικό μπαρ, που δημιουργήθηκε γύρω από τον κορμό ενός δέντρου.

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία!
Όπως είπαμε το Sherlock’s Home το έχεις σίγουρα ακουστά. Αυτό που πιθανώς να μην γνωρίζεις για το συγκεκριμένο μπαράκι, είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού που είναι κοινό μυστικό μεταξύ των θαμώνων του…

Μαζί με τις μπύρες και τα cocktails που θα παραγγείλεις, στο τραπέζι σου θα «προσγειωθεί» και ένα πιάτο, το οποίο θα γεμίσει με τους ξηρούς καρπούς που θα σου «γείρει» από το κουβαδάκι ο σερβιτόρος.

Όταν ο φίλος που μας πρότεινε το μαγαζί και γνώριζε ήδη για την ιδιαίτερη αυτή συνήθειά του, γέμισε μια χούφτα με τσόφλια από τα φαγωμένα φιστίκια και τα πέταξε στο πάτωμα… σαστίσαμε! Αλλάξαμε δέκα χρώματα από την ντροπή μας και κοιτάζαμε με ενοχικά, αγχωμένα βλέμματα δεξιά και αριστερά αναμένοντας αντιδράσεις…

Τότε εκείνος μας εξήγησε γελώντας την ασυνήθιστη παράδοση του μπαρ, όπου το να πετάς τα τσόφλια στο πάτωμα είναι κάτι σαν «τελετή μύησης» για τους θαμώνες και σε καμία περίπτωση δεν είναι μια πράξη κατακριτέα. Εμείς με τη σειρά μας ανακουφιστήκαμε, χαλαρώσαμε και περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά.

Τι περιμένεις λοιπόν; Έλα να πιεις την παγωμένη μπυρίτσα σου ή το δροσιστικό κοκτεϊλάκι σου στο Sherlock’s Home Bar, απόλαυσε τα ολόφρεσκα φιστίκια σου και τέλος γέμισε μια χούφτα με τσόφλια και πέταξε τα κάτω, για να νιώσεις και εσύ τη μαγεία!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close