Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Μαζί τα φάγαμε… το σουβλάκι βρήκε την ταυτότητά του!

Αυτά τα σουβλάκια "Μαζί τα Φάγαμε" και τα απολαύσαμε μάλιστα δεόντως!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2021

Εν μέσω lockdown (του περασμένου Μαΐου) μάθαμε για τη νέα άφιξη στην πρωτεύουσα, το «Μαζί τα φάγαμε» είναι ένα μικρό χαριτωμένο εστιατόριο με ταυτότητα και απαράμιλλη γεύση. 

Και όταν πια οι μέρες κεκλεισμένων των θυρών πέρασαν και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το σουβλάκι του εστιατορίου με το περίεργο όνομα.

Η παραγγελία έγινε μια νύχτα που η παρέα ζητούσε σουβλάκι. Και τι σουβλάκι παραδοσιακά κυπριακό. Λιτό, με γεύση καθαρή που σε γεμίζει αναμνήσεις. Γιατί είναι σπάνιο πια να βρεις ωραίο σουβλάκι, έτσι όπως το θυμούνται οι πιο παλιοί. 

Όταν επιτέλους άνοιξε η εστίαση και η ζωή μας μπήκε σε μια υποτυπώδη τάξη, μάθαμε ότι το εν λόγω εστιατόριο έβγαλε τα τραπεζάκια του έξω. Φυσικά κλείσαμε τραπέζι και μια νύχτα άκρως καλοκαιρινή βρεθήκαμε στο γκαζόν του. Παραγγείλαμε σχεδόν όλο το μενού! 

Τα παϊδάκια ήταν σκέτη νοστιμιά, καλοψημένα και χωρίς περιττά καρικεύματα, το σουβλάκι όλα τα λεφτά, με τη σωστή δοσολογία, οι σιεφταλιές ζουμερές και ψημένες σωστά.

Το δε κοτόπουλο μαλακό και υπέροχα μαριναρισμένο. Μαζί ήρθανε οι απίστευτες φρέσκες πατατούλες, τζατζίκι και τυροκαυτερή σπιτικά φτιαγμένα και τα δύο με μια εναλλακτική προσέγγιση.

Το λουκούλλειο γεύμα μας συνοδεύτηκε από σαλάτα χωριάτικη ελληνική, ταχίνι και χούμους.

Ενώ, τα παιδιά για το τέλος μας κέρασαν σπιτικό ρεβανί με παγωτό!

Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά στο «Μαζί τα φάγαμε» γιατί οι γεύσεις μας ταξίδεψαν σε εκείνες τις εποχές που δεν χρειαζόταν κανένα πάσο, που δεν φορούσαμε μάσκες πάσης φύσεως και πάνω από όλα που η παρέα συναντιόταν σε ένα τραπέζι με καλό φαγητό και αθωότητα. 

Μαζί τα φάγαμε (22004004) Αριστείδου 4Α, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Εξυπηρετεί και take away.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close