Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε στο Πάρκο Αρωματοποιίας και ζήσαμε μια εμπειρία μοναδική!

Ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια ξεχωριστή απόδραση από την πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2021

Την προηγούμενη Κυριακή ο δρόμος μάς έβγαλε στο Πάρκο Αρωματοποιίας που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Φλάσου και Κοράκου, όπου ζήσαμε μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη! 

Με το που φτάνεις στο πάρκο, το περιβάλλον του σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, χωρίς κανένα κτήριο τριγύρω -με μοναδική εξαίρεση το πανέμορφο, γραφικότατο πετρόκτιστο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Επιτηδειώτη- το μόνο που θα βλέπεις εκεί είναι τη φύση στα καλύτερά της και το μόνο που θα ακούς είναι το κελάηδισμα των πουλιών. 

Η ξεχωριστή αυτή Κυριακή μας, ξεκίνησε με μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ξενάγηση στις τεχνικές που χρησιμοποίησαν ανά τους αιώνες διάφοροι λαοί του κόσμου για την παραγωγή αρωμάτων. 

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η γνώση αυτή δεν ήταν αμιγώς θεωρητική αλλά γινόταν και πράξη μπροστά στα μάτια –και κυρίως τις μύτες- μας. Ο ιδιοκτήτης του πάρκου και ξεναγός μας κ. Φυλακτής Λαζάρου ξεκινούσε επιτόπου τη διαδικασία παραγωγής των αρωμάτων και έτσι είχαμε την ευκαιρία μετά από λίγη ώρα να… μυρίσουμε τα αποτελέσματα! Ειδικά όταν μυρίσαμε το άρωμα που παρήγαγε το μοναδικό αντίγραφο του παλαιότερου αποστακτήρα που χρονολογείται στο 5.000 π.Χ. ήταν επόμενο να εντυπωσιαστούμε. 

Έπειτα για να ξαποστάσουμε και να ανακτήσουμε δυνάμεις το πρόγραμμα είχε πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό και δροσιστικές μπύρες – αναψυκτικά σε έναν πανέμορφο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο υπό τη σκιά και τη δροσιά που προσέφεραν οι ελιές. Το σερβίτσιο που αποτελείτο κυρίως από πήλινα σκεύη έδινε άλλη αίσθηση στο γεύμα μας. 

Προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και επανέλθουμε – δυστυχώς – στην κανονικότητα, περιηγηθήκαμε εκ νέου στο χώρο, θαυμάσαμε τo ανέλπιστα δροσερό σπιτάκι φτιαγμένο από καλάμια και είδαμε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα παιδιά που θα επισκεφθούν το πάρκο, τον οποίο και τα παιδιά που βρίσκονταν στο group μας τίμησαν δεόντως.

Και αν τα πρόσωπα των ενήλικων επισκεπτών μπορούσαν να υποκριθούν την ευχαρίστηση, η διασκέδαση στα πρόσωπα των παιδιών δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι προσποιητή…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την εμπειρία αυτήν αξίζει σίγουρα να ζήσεις κι εσύ.

 Πληρ.  99644237.


Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close