Θέατρο , News

«Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσσοβο» επιστρέφει για 4 παραστάσεις

Το έργο του Γιετόν Νεζίραϊ επιστρέφει στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2021

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»  μετά την απροσδόκητη διακοπή των παραστάσεων του με το σύγχρονο και εξαιρετικό έργο του Κοσσοβάρου συγγραφέα Γιετόν Νεζίραϊ – «Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσσοβο» επιστρέφει για 4 τελευταίες παραστάσεις 

-Λευκωσία: Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιουνίου - ώρα 8μ.μ. στο θέατρο Μασκαρίνι
-Λάρνακα:  Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουνίου - ώρα 8μ.μ.

Το Έργο 
Ο Πέερ Γκύντ ξεκινά από το προπολεμικό Κόσσοβο, κουβαλώντας στην καρδιά του την ελπίδα και το όνειρο να ζήσει μια ξέγνοιαστη ζωή, σε αυτό που φάνταζε στα μάτια του ως παράδεισος: στην Ευρώπη. Η ζωή του εκεί, δεν διαφέρει καθόλου από την κοινή εμπειρία που μοιράστηκαν πολλοί από τους νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο έγκλημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όταν  οι αρχές και οι πολίτες των χωρών που τους υποδέχθηκαν δεν έκαναν κάτι άλλο παρά να εξευτελίσουν την αξιοπρέπειά τους. Η λαχτάρα του για να αναγνωριστεί η μοναδικότητά του αλλά και να ανήκει κάπου τον έκανε εύκολο θύμα στα χέρια των απατεώνων που βρήκε στον δρόμο του. 

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν η ζωή έρχεται να του υπενθυμίσει ότι δεν  του δόθηκε μόνο για να αγωνίζεται για επιβίωση; 

Τι γίνεται, πάλι, όταν η ζωή έρχεται να του υπενθυμίσει ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να πληρώσει τις συνέπειες αυτών;

Ο Πέερ Γκυντ είναι ο νεαρός άνθρωπος που προκάλεσε τη ζωή αλλά και τη φοβήθηκε. Αψήφησε την πραγματικότητα για να  προσπαθήσει, αργότερα, να της ξεφύγει. Είναι αυτός που αναζήτησε τον εαυτό του για να καταφέρει, τελικά,  να δραπετεύσει από αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται μόνιμα στην αρχή του μεγάλου ταξιδιού που λέγεται ζωή.

Το Θέατρο Σκάλα ανεβάζει ένα σύγχρονο έργο, κοινωνικά ευαισθητοποιημένο γύρω από τον πόνο των ανθρώπων που οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες τους ανάγκασαν να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης και παράλληλα μιλά στην εσωτερική φωνή όλων εμάς που η ζωή μας σπρώχνει να αλλάξουμε ρότα αλλά, παράλληλα, οι μνήμες μας κρατούν δεμένους με μέρη και αγαπημένους ανθρώπους. Η πένα του Γιετόν Νεζίραϊ χτίζει το αφήγημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της αναγνώρισης του πανανθρώπινου ιστού που μας ενώνει και λυτρώνει και τις πιο ταλαιπωρημένες ψυχές.

Συντελεστές:
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Χρίστος Ανδρέου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov
Προβολή/ΜΜΕ: Στυλιάνα Χατζηγεωργίου
Ηθοποιοί: Τζούλιο-Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Μιράντα Νυχίδου, Αθηνά Σάββα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102 
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy / ACS Courier 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close