Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Στον Λουβαρά, τις Κυριακές του καλοκαιριού θα έχει (δωρεάν) εργαστήρια και ξεναγήσεις

Δωρεάν εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας στον Λουβαρά

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2021

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λουβάρα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού πραγματοποιεί εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, πού απευθύνονται σε Κύπριους και ξένους επισκέπτες.

Aπό 27 Ιουνίου μέχρι 31 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, θα υπάρχει μία μεγάλη γκάμα εργαστηρίων όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε δωρεάν, ώστε να έρθετε πιο κοντά με την παράδοση του τόπου μας.  

Μπορείτε να μάθετε χειροτεχνίες, να γευτείτε και να προμηθευτείτε διάφορα προϊόντα. Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε δωρεάν ξεναγήσεις που θα γίνονται στην περιοχή, από αδειούχο ξεναγό.

Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου θα έχουν δύο τμήματα, στις 11:00 και στις 17:00.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να καλέσουν θέση στον υπεύθυνο του κάθε εργαστηρίου.

  • Εργαστήριο ξυλοδημιουργιών: Αντρέας Χρίστου Τηλ.99374245
  • Εργαστήριο Ψηφιδωτών και βοτσαλωτού: Ροδούλα Χρίστου Τηλ.99388445
  • Εργαστήρι υφαντών στον αργαλειό ( βούφα ): Bαλεντίνα Ιωάννου Τηλ. 99780497
  • Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής: Αθηνόδωρος Γεωργίου Τηλ. 99954644
  • Εργαστήριο Αλλαντοποιίας: Παραδοσιακά Αλλαντικά Λουβαρά Ευψυχίου Λτδ Τηλ. 99359129 ( Μιχάλης)  

 Άλλες εμπλουτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται στην περιοχή την περίοδο διεξαγωγής των εργαστηρίων, προκειμένου να προσφέρουν στους επισκέπτες επιπρόσθετες ευκαιρίες για ψυχαγωγία / εκπαίδευση και κοινωνική συναναστροφή (π.χ. ξεναγήσεις, εκδηλώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, περίπτερα φαγητού, δραστηριότητες για παιδιά κλπ).

Παράλληλα θα υπάρχουν:

  • Ξενάγηση στο πλούσιο σε αγιογραφίες του 14ου αιώνα παρεκκλήσι του Αγίου Μάμαντος, στο Εικονοφυλάκιο, στον Ελιόμυλο και Ληνό του 18ου αιώνα, στην παλαιά Βρύση, στην υπαίθρια έκθεση ψηφιδωτών.
  • Με το σύνθημα «Περπατώ – Γνωρίζω- Προστατεύω το Κρατικό Δάσος Κακομάλλη» θα υπάρχει η δυνατότητα για περίπατο στο μονοπάτι της φύσης του Κακομάλλη με καταληκτικό σημείο το πανοραμικό παρατηρητήριο του Τμήματος Δασών σε υψόμετρο χιλίων μέτρων. Από εκεί θα μπορούμε να αγναντέψουμε την οροσειρά Τροόδους, τα βουνά της Παπούτσας, του Μαχαιρά, τα γύρω χωριά και ολόκληρη την πόλη της Λεμεσού. Συνολική απόσταση που θα διανύσουν όσοι περπατήσουν είναι   2 Km.Σημείο συνάντησης περιπατητών ο κατασκηνωτικός χώρος Σολομώντα Παναγίδη που ευρίσκεται εντός του δάσους. Ώρα εκκίνησης 17:00.
  • Παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων όπως αναρή – χαλούμι όπου και θα προσφέρονται δωρεάν.
  • Περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα.

Στην Κοινότητα θα λειτουργούν για εξυπηρέτηση των επισκεπτών και οι δύο αδειοδοτημένοι χώροι εστίασης και το αναψυκτήριο που ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λουβαρά όπου και θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια

Παράλληλα θα προβάλλεται ταινία αναφερόμενη στη μεταλλευτική δραστηριότητα που υπήρχε στην Κοινότητά μας, όπως και σε σημεία ενδιαφέροντος της Κοινότητας τα οποία θα μπορούν να επισκεφθούν οι επισκέπτες μας.

Ο επισκέπτης θα μπορεί να δει την υπαίθρια έκθεση ψηφιδωτών με την οποία η κοινότητά μας έχει βραβευτεί ως Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις / Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.    

Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού και ΟΠΑΠ Κύπρου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close