Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε για ελληνικά μεζεδάκια στη Λευκωσία

Πήγαμε, δοκιμάσαμε, απολαύσαμε και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις από την κουζίνα του εστιατορίου "Το Ελληνικό"

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2021

Μοναδικά, γευστικά πιάτα που θα σε ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα! Αυτά θα βρεις και θα απολαύσεις στο νέο μενού του εστιατορίου Το Ελληνικό στη Λευκωσία, το οποίο συνδυάζει επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι.

Εμείς πάντως βρεθήκαμε στον άνετο και φιλόξενο χώρο του ένα μεσημέρι Τρίτης, για να απολαύσουμε το γεύμα μας, το οποίο ομολογουμένως ήταν άρτια ετοιμασμένο και συνοδεύτηκε με καλό κρασί.

Παίρνοντας λοιπόν θέση στην άνετη βεράντα του, από την οποία απολαμβάνεις την περατζάδα της λεωφόρου, ξεφυλλίσαμε το ολοκαίνουριο μενού του, που σου προτείνει προσεγμένες επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Το μενού λοιπόν περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: Σαλάτες και κρύα ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά και μεζεδάκια, Πιάτα με κρεατικά σχάρας αλλά και Πιάτα με θαλασσινά. Όλα σε ποσότητες τόσο μεγάλες που μπορεί άνετα να τα μοιραστεί η παρέα!

Ένα καλαθάκι με ολόφρεσκο ψωμί και αλοιφή τζατζίκι ως καλωσόρισμα μας άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την όρεξη για τον Κρητικό Ντάκο με την μπόλικη φέτα, τις ντομάτες, τις ελιές Θάσου και το κρητικό ελαιόλαδο. Οι χειροποίητες κασεροκροκέτες που ‘έκρυβαν’ στο εσωτερικό τους καπνιστά τυριά και κεφαλοτύρι, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ακολουθήσει μετά τη δροσιά του ντάκου, αφήνοντας μία ‘δυνατή’ γεύση στο στόμα! 

Η συνέχεια έγινε με κριθαρότο θαλασσινών, με ούζο και κεφαλοτύρι. Ένα πιάτο που πλημμύριζε από γεύσεις γαρίδας, καλαμαριού, μυδιών και χταποδιού, σωστά ψημένο και σε πολύ καλές αναλογίες υλικών, που ομολογουμένως μας εξέπληξε ευχάριστα με τη γεύση και τα αρώματά του....

Θαλασσινή ήταν και η υπόλοιπη εμπειρία, μίας και η συνέχεια ‘γράφτηκε’ με το μαλακότατο χταπόδι στη σχάρα που έφτασε στο τραπέζι μας συνοδευμένο με πουρέ γλυκοπατάτας. Ένα πραγματικά όμορφο σε παρουσίαση πιάτο, το οποίο ήταν εξίσου ωραίο και σε γεύση! Αξίζει εδώ να αναφερθεί ξανά ότι όλες οι μερίδες είναι τόσο γενναιόδωρες, που θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω. 

Καλαμάρι σχάρας με πουρέ σελινόριζας και γλυκοπατάτα, το επόμενο και τελευταίο πιάτο που ζητήσαμε από το εξυπηρετικό προσωπικό, το οποίο συνάμα είναι και πολύ καλά ενημερωμένο για όλα όσα αφορούσαν τα πιάτα του μενού. Σωστά ψημένο, μαλακό και συνοδευμένο με έναν πεντανόστιμο πουρέ, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα μας. 

Όχι, δεν φάγαμε γλυκό, αν είναι αυτή η απορία σου. Αυτό ήταν το τίμημα τόσο των γενναιόδωρων μερίδων όσο και του ότι δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε τίποτα από όλα όσα έφτασαν στο τραπέζι μας. Γι’ αυτό και ανανεώσαμε ήδη το ραντεβού με τους συναδέλφους, για έξοδο στο Ελληνικό. 

Το πολύ παρεΐστικο και εντυπωσιακό περιβάλλον που θυμίζει παντοπωλείο μιας άλλης εποχής σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, καθιστούν το Ελληνικό ως έναν ιδανικό χώρο τόσο για μεσημεριανό διάλειμμα όσο και για βραδινή έξοδο για καλό φαγητό.

Τις γεύσεις του Ελληνικού μπορείς να τις απολαύσεις τόσο στο εστιατόριο που βρίσκεται στην Έγκωμη, δίπλα στο Hilton Nicosia, όσο και στο ξενοδοχείο Τhe Ιvi Mare στην Πάφo.

Πληρ. 77 778300.
FacebookΤο Ελληνικό

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close