Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 υπέροχα στέκια για brunch στο χωριό!

10 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα την φύση σε όλη την Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2021

Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το κυπριακό μπούκωμα έχει την τιμητική του. Και μιας και πλησιάζουν και τα δύο, είναι η ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις! 

Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στην Κύπρο μας και κυρίως στα χωριά μας πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους. Είτε πρόκειται για ταβέρνες είτε για καφενεδάκια και όχι μόνο. 

Πάμε λοιπόν για brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε 10 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα την φύση σε όλη την Κύπρο.

Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις
Ο Μνάσωνας σε περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο στο χωριό του, το Πολιτικό, για να σε σερβίρει μοναδικά πιάτα φτιαγμένα με τα δικά του παραδοσιακά προϊόντα, Φιλήμων Γεύσεις. Σε έναν χώρο που συνδυάζει την παράδοση με τα σύγχρονα στοιχεία, σου σερβίρει ένα πλούσιο και πολύ νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα πιάτα του μπορεί να έχουν γεύση παράδοσης αλλά έχουν και μοντέρνο twist, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φιλοσοφία! 
(99036321) Γρήγορη Αυξεντίου 1 Πολιτικό, 2651 Λευκωσία. Σ & Κ 09.00-15.00. 

Δειπνογεύματα 
Σε υψόμετρο 951 μέτρων, ο δροσερός αέρας και τα τοπία σαν πίνακες ζωγραφικής θα αγαλλιάσουν την ψυχή σας και θα σας ανοίξουν την όρεξη για κυπριακό πρωινό ή πλούσιο μεσημεριανό ή και ακόμη για ένα διασκεδαστικό βραδινό κάτω από τον ξάστερο καλοκαιρινό ουρανό της Πλατανιστάσας. Αυτό το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πλατανιστάσα και η διαδρομή θα σας ανταμείψει με το πέπλο πρασίνου και το καθαρό οξυγόνο του δάσους. Άλλωστε, απέχει μόνο 40 λεπτά από τη Λευκωσία και 45 λεπτά από τη Λεμεσό. Εκεί λοιπόν, θα καθίσεις να ξαποστάσεις σε μια μεγάλη πλατεία καλυμμένη με καρπερές καταπράσινες κληματαριές, η οποία σερβίρει καθημερινά Κυπριακό πρόγευμα με τοπικά παραδοσιακά αλλαντικά Διοσμάτι, πλούσιο μεσημεριανό γεύμα με ποικιλία ειδών σχάρας και αν είσαι νυχτερινός τύπος, μπορείς να απολαύσεις τα εξαίσια δειπνογεύματα. Επιπλέον, αν είσαι λάτρης της σούβλας, κάθε Κυριακή μεσημέρι σερβίρονται όλων των ειδών σούβλες και το πιο εύγευστο κοντοσούβλι που έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. 
(99603931) Πλατανιστάσα, επ. Λευκωσίας. 

Sto Mouseio Beer Garden
Αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες μας περιμένουν το φετινό καλοκαίρι σε ένα από τα όχι και τόσο δημοφιλή χωριά μας στην ορεινή Πάφο, η οποία μόλις απέκτησε ένα ακόμα προορισμό! Ο νέος προορισμός ονομάζετα ι  Sto Mouseio Beer Garden, και έχει δημιουργηθεί πραγματικά μέσα στο δάσος,  στο χωριό Κάτω Ακουρδάλια της επαρχίας Πάφου, και πιο συγκεκριμέναστην αυλή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην πλαγιά του λόφου στο παλιό σχολείο. Εδώ λοιπόν, πέρα από μοναδική θέα, θα απολαύσεις την ηρεμία του τοπίου, τη γαλήνη του χωριού και τη σκιά των δέντρων! Όσον αφορά στο φαγητό, καθημερινά  από τις 10.00-16.00 σερβίρεται πρωινό και brunch, το απόγευμα θα βρεθείς εκεί για να πιεις το καφεδάκι σου ή ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, ενώ το βράδυ θα απολαύσεις φαγητό, παγωμένη μπίρα και ενίοτε ζωντανή μουσική! Και μιας και θα βρίσκεσαι στο χώρο, αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη στο μουσείο, που στεγάζει διάφορα ενδιαφέροντα αντικείμενα από παλιά χρόνια, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια μικρών εκτάσεων γης με σιτάρι, ρεβίθια και κριθ άρι. Υπάρχουν χειροκίνητα άροτρα με μεγάλους ξύλινους άξονες και αρκετά μεγάλα μεταλλικά κόσκινα που χρησιμοποιούνται για την κοπή του εδάφους.    
(96094945) Κάτω Ακουρδάλια, επ. Πάφου. 

Aristoklis Brunch
Οι ημέρες που έρχονται θέλουμε να μας βρουν σε καταπράσινους κήπους, κάτω κληματαριές και δίπλα σε ψηλά δέντρα, μακριά όμως από την πόλη. Κι ευτυχώς για μας, τα χωριά μας κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις! Όπως αυτή που σε περιμένει μόλις περάσεις το κατώφλι του Aristoklis traditional Brunch στην όμορφη Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για ένα όμορφο χώρο χαλάρωση με συντροφιά την ευωδία του βασιλικού, των γαρδένιων, ορτάνσιων και του γιασεμιού που βρίσκεται στο χωριό Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Το κυπριακό πρόγευμα εδώ περιλαμβάνει χωριάτικο προζυμένιο χωμί, φρεσκοψημένο, παραδοσιακό χαλούμι αιγοπρόβειο, τυρί, αυγά, λούντζα, σπιτική μαρμελάδα μόσφιλο και άγρια δαμάσκηνια, αναρή φρέσκια με χαρουπόμελο και θυμαρίσιο μἐλι, ελιές τσακιστές πρἀσινες και μαύρες, μαζί με καφέ, χυμό ή τσάι του βουνού (τα οποία θα βεις σε μεγάλη ποικιλία). Πέρα από το brunch του, στο μενού του μαγαζιού θα βρεις πιατέλες για κρασί, μπύρα και ζιβάνα, για το βράδυ.
(99400226) Γρίβα Διγενή 16, Πάχνα, επ. Λεμεσού.      

Αρκατένα Φωτεινή / Fotini Bakery House
Είναι ένα υπέροχο μαγαζί για αυτούς που αγαπούν τα αρκετένα, το brunch, την ποικιλία και την ποσότητα, ακόμα και για αυτούς που αγαπούν τη healthy πλευρά της ζωής. Τα διάσημα Αρκατένα Φωτεινής έχουν ένα μαγαζάκι στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Ωστόσο δεν έμεινα μέχρι εκεί. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού του σαββατοκύριακου, έβγαλαν τραπεζάκια στον πεζόδρομο, έφτιαξαν μία υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και δημιούργησαν ένα μενού με platter υπερπαραγωγή. Μπορείς όμως να επιλέξεις και μόνος σου τα προϊόντα που θέλεις να απολαύσεις, δημιουργώντας το δικό σου platter. 
(99284201) Ληνός, 4760, Όμοδος. Το brunch σερβίρεται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.00-19.00.

Κτήμα Γερόλεμο
Στο χωριό Όμοδος, σε ύψος 900 μέτρων, βρίσκεται το «Κτήμα Γερόλεμο» με τους αμπελώνες του και το ομώνυμο οικογενειακό οινοποιείο. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να περιδιαβούν στον όμορφο χώρο του, να γνωρίσουν τα προϊόντα του και να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού. Από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο, κάθε Κυριακή στο οινοποιοείο αυτό μπορούν να απολαύσουν και wine pairing brunch. Το ειδικό παραδοσιακό brunch, σερβίρεται σε συνδυασμό με τα νόστιμα κρασιά του κτήματος και άλλα ποτά, με συνοδεία live μουσικής. Τη μουσική αναλαμβάνουν η Καταλίνα Μιρέα με τον πιανίστα της.
(99696025) Όμοδος. Το brunch σερβίρεται 09.00-16.00. 
 

George's daughter & son
Ένα κουκλίστικο καφέ / ζαχαροπλαστείο στο οποίο πραγματικά δεν θα ξέρεις να πρωτοδοκιμάσεις: από κέικ, μέχρι τα éclair, την νόστιμη τάρτα με φρούτα, ένα κρεμώδες Oreo ή οτιδήποτε άλλο! Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα δροσερό μαχαλεπί, καφέ, χειροποίητα σοκολατάκια, αλλά και σνακ, ακόμα και brunch, με κρουασάν, αυγά και λουκάνικα.
(25422142) Όμοδος (δίπλα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης).

Το Μπακάλικο του Χαψή στον Αγρό
Ο Μάριος πήρε το παλιό μπακάλικο του χωριού και το μεταμόρφωσε σε έναν υπέροχο καφενεδάκι, το οποίο σερβίρει και νόστιμο φαγητό αλλά και πρωινό. Ένας μακρόστενος, φωτεινός χώρος, φτιαγμένος με πέτρα, δροσερός το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα με μία μικρή βεραντούλα στη μία του πλευρά, ελάχιστα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο που σου προσφέρει πανοραμική θέα του χωριού από τα σιδερένια του παράθυρα. Προσφέρει όμως και εντυπωσιακό πρόγευμα, το 'Μπούκωμα', το οποίο σερβίρεται για δύο άτομα και πάνω. Περιλαμβάνει αβγά, λούντζα κρασάτη, αιγινό χαλούμι που σωτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκα με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες. 
(9409108) Αγρός, επ. Λεμεσού.

Kika's Garden στην Καλλέπεια
Η κυρία Κίκα μεταμόρφωσε το σπίτι της στο χωριό Καλλέπεια σε ένα χώρο για οργανικό-βιολογικό brunch με φρέσκα προϊόντα από την αυλή και τον κήπο της. Tο Kika's Garden homemade food & produce σου προσφέρει ένα ξεχωριστό brunch. Η πλειοψηφία των προϊόντων προέρχονται από τον κήπο και την αυλή της κυρίας Κίκα. Φρέσκα αβγά από τις κότες της, φρεσκοψημένο ψωμί από τον φούρνο της αυλής της, λαχανικά και ζαρζαβατικά δικής της καλλιέργειας, ντόπιο χαλούμι, αναρή και γαλακτοκομικά, σύκα από τις συκιές της και προϊόντα της εποχής. Η αυλή της κυρίας Κίκας μπορείς να δεχθεί κόσμο σε περιορισμένο αριθμό γι' αυτό συστήνεται κράτηση 24 ώρες προηγουμένως ούτως ώστε να γνωρίζουν τι προϊόντα θα έχουν και φυσικά πόσα αβγά θα γεννήσουν οι κότες τους. Ένας αγροτικός χώρος, με καθαρό αέρα, λίγο έξω από το χωριό, στα βορειοδυτικά όπου μπορείς να απολαύσεις οργανικά προϊόντα κάτω από την σκιά του μεγάλου δέντρου της αυλής ή στον πανέμορφο κήπο λες και βρίσκεται στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.
(99459400) Καλλέπεια, επ. Πάφου, Πάφος. Ανοικτό και την Δευτέρα του Κατακλυσμού, 21 Ιουνίου. 

Secret Garden
Μία επίσκεψη στην ορεινή Πάφο θα αποτελέσει σίγουρα την τέλεια αφορµή για να ανακαλύψεις κι εσύ αυτόν τον κρυµµένο «θησαυρό». Πρόκειται για ένα μικρό μυστικό κήπο στο χωριό Πάνω Παναγιά, ο οποίος δημιουργήθηκε για να δώσει μία διαφορετική επιλογή στους επισκέπτες του όμορφου χωριού. Είναι ένας υπαίθριος χώρος και ο φυσικός πλούτος αυτού ήταν η έμπνευση για την ονομασία. Είναι, άλλωστε, με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο ώστε να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί. Ένα καφέ-μπαρ που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και επέστρεψε και φέτος, ανανεωμένος, προκειμένου να αποτελέσει και φέτος την καλοκαιρινή σου συνήθεια! Μάλιστα στο μενού του, πέρα από τα γκουρμέ γλυκά του, τα μοναδικά κοκτέιλ του, τους καφέδες και τη σπιτική λεμονάδα που απολαμβάναμε κάθε φορά που το επισκεπτόμασταν, πλέον θα προστέθηκε και το κυπριακό brunch! Το brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00-13.00, και θα στοιχίζει €15 το άτομο. 
(99038137) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close