Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένας υπέροχος καταρράκτης κρυμμένος στην καταπράσινη φύση

Άλλη μια απλοχέρη ομορφιά που μας χαρίζει το νησί μας

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2021

Βρισκόμαστε στην πιο όμορφη περίοδο του χρόνου και όσοι δεν βρίσκονται ήδη σε κάποια παραλία, ετοιμάζονται να εξαφανιστούν για λίγες μέρες μακριά από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις, αφού έρχεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Άλλωστε, η ανάγκη μας για μικρές εξορμήσεις εντός νησιού γιατί όχι και για μπάνια, μας βάζει στη διαδικασία να ψάχνουμε τη δροσιά στη θάλασσα -και όχι μόνο.

Και ποιος είπε ότι το μπάνιο και η δροσιά πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τις λέξεις θάλασσα και πισίνα;

Εμείς, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον πανέμορφο καταρράκτη Μυλλομέρη στις Πάνω Πλάτρες. Κρυμμένος μέσα στο πράσινο της φύσης, βρίσκεται στην κοίτη του Κρυού Ποταμού νοτιοανατολικά της κοινότητας, σε υψόμετρο 980 m κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την αφετηρία του «Μονοπατιού μελέτης της φύσης», και είναι ένας πανέμορφος καταρράκτης ο οποίος είναι κατάλληλος για να σε δροσίσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ύψος πτώσης του νερού είναι 20 μέτρα και έχει το μεγαλύτερο ύψος από όλους τους καταρράκτες του Τροόδους. Τα πετρώματα της περιοχής αποτελούνται κυρίως από διαβάση.

Η ονομασία του αποδίδεται στο συνδυασμό των λέξεων "μύλλος" που στην Κυπριακή διάλεκτο σημαίνει υγρός και στη λέξη μέρος δηλαδή μέρος με πολλή υγρασία, μέρος δροσερό.

Το τοπίο είναι υπέροχο, η διαδρομή λίαν χαλαρωτική. Δε μένει παρά μόνο να επιλέξετε την μέρα που επιθυμείτε και να απολαύσετε τη βόλτα σας είτε μόνοι είτε με καλή παρέα, έτσι, για να αλλάξει η διάθεση σας.

Φωτογραφίες: Cyprusalive

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close