Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι παραλίες της Κύπρου έχουν τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη

Δηλώσεις του Υπ. Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2021

«H Κύπρος συνεχίζει να κατέχει την πρωτιά με 100% συμμόρφωση για την κολυμβητική περίοδο του 2020 με τις πρόνοιες της Οδηγίας για την Διαχείριση της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης.

Η επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων για την ποιότητα των νερών κολύμβησης της Ευρώπης έγινε σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, για την κολυμβητική περίοδο 2020, τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 100%, τοποθετώντας την Κύπρο στην πρώτη θέση στην Ευρώπη με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία με 97,7%, η Ελλάδα με 97,1% και ακολουθεί η Μάλτα με ποσοστό 96,6 %. 

H Κύπρος συνεχίζει και φέτος να κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη όσον αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης και να συμμορφώνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Οδηγίας για την Διαχείριση της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης, εκπληρώνοντας στο έπακρο τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτή.

Για την κολυμβητική περίοδο του 2020, η οποία είχε διάρκεια από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, έτυχαν παρακολούθησης 112 περιοχές νερών κολύμβησης σε όλη την παράκτια ζώνη της Ελεύθερης Κύπρου σε μηνιαία τουλάχιστον βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια δειγματοληψία πριν από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Η ετήσια αξιολόγηση των ευρωπαϊκών κολυμβητικών περιοχών είναι πολύ σημαντική καθώς δείχνει πόσο καλά εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους πολίτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πού θα πάνε για να απολαύσουν τις περιοχές κολύμβησης στην Ευρώπη.

Η άμεση σχέση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με την υγεία και το περιβάλλον είναι αυτονόητη. Υπάρχει, επίσης, άμεση συσχέτιση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με τον τουρισμό και επομένως τα άριστα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο για την υγεία των λουομένων και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία της Κύπρου, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα της θάλασσας μας και την τουριστική δραστηριότητα.

Αυτή η συνεχιζόμενη επιτυχία και πρωτιά που τιμά την Κύπρο, οφείλεται στην άψογη συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος που έχει τη συνολική ευθύνη για την εφαρμογή της Οδηγίας με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και το Γενικό Χημείο του Κράτους καθώς και τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τους ενεργούς πολίτες».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close