Εκδρομές να πας , Guide

Ένα πανέμορφο μονοπάτι στη φύση, που οδηγεί σε έναν γνωστό καταρράκτη

Είναι μια βόλτα που αξίζει να κάνεις, ακόμα και μαζί με μικρά παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2021

Ένα μονοπάτι που θα σε γαληνέψει και θα σε ταξιδέψει. Περπατώντας το μονοπάτι της φύσης «Καληδόνια» θα αγαπήσεις το νησί ακόμα πιο πολύ.

Αυτό το σαββατοκύριακο σου προτείνουμε να περπατήσεις αυτό το υπέροχο μονοπάτι που ξεκινάει από την νότια του πλευρά του και καταλήγει στις Πλάτρες.

Σίγουρα θα ενθουσιαστείς με τον υπέροχο καταρράκτη που θα αντικρίσεις στη μέση της διαδρομής!

Όταν οι Άγγλοι έφθασαν στις Πλάτρες, στα τέλη του 19ου αιώνα, είδαν κάτι που δεν είχαν καταφέρει να αναγνωρίσουν μέχρι τότε οι ντόπιοι. Στην πλαγιά αυτή, λίγα χιλιόμετρα κάτω από την κορυφή του Τροόδους, αναγνώρισαν μια τοποθεσία ιδανική για παραθεριστικό θέρετρο. Μάλιστα, αντικρύζοντας τον καταρράκτη που σχηματιζόταν λίγο βορειότερα του χωριού, θεώρησαν πως βρίσκονταν στα μέρη τους, στην αρχαία Καληδονία, κι έτσι ονόμασαν και τον καταρράκτη αυτό.

Το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη, ακολουθώντας την πορεία του Κρυού Ποταμού, που τον τροφοδοτεί με νερό, έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα. Ξεκινά βόρεια της τοποθεσίας Ψηλό Δέντρο και ακολουθεί ανηφορική πορεία, προς το Τρόοδος. Η υψομετρική διαφορά από τη μία άκρη του μέχρι την άλλη είναι 400 μέτρα (1200 μέτρα υψόμετρο στο Ψηλό Δέντρο, 1600 μέτρα υψόμετρο στο ψηλότερο σημείο) και χρειάζεται κανείς 1 — 2 ώρες για να το διασχίσει. 

Η διαδρομή είναι ολόκληρη κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση, με έντονα τα αρώματα των ενδημικών δέντρων και των θάμνων δίπλα στο ποτάμι. Τον χειμώνα, το σκηνικό είναι άκρως μαγευτικό, με το μονοπάτι να καλύπτεται ολόκληρο με χιόνι στο ψηλότερο άκρο του, και το νερό να τρέχει πλούσιο και ορμητικό στο ρέμα που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής.

Πληροφορίες: visitcyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close