Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα Δειπνογεύματα είναι η νέα καλοκαιρινή πρόταση στο χωριό

Αυτό το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατείατου χωριού Πλατανιστάσα, γιακυπριακό πρωινό, πλούσιο μεσημεριανό ή και ακόμη και δείπνο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2021

Σε υψόμετρο 951 μέτρων, ο δροσερός αέρας και τα τοπία σαν πίνακες ζωγραφικής θα αγαλλιάσουν την ψυχή σας και θα σας ανοίξουν την όρεξη για κυπριακό πρωινό ή πλούσιο μεσημεριανό ή και ακόμη για ένα διασκεδαστικό βραδινό κάτω από τον ξάστερο καλοκαιρινό ουρανό της Πλατανιστάσας.

Αυτό το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πλατανιστάσα και η διαδρομή θα σας ανταμείψει με το πέπλο πρασίνου και το καθαρό οξυγόνο του δάσους.

Άλλωστε, απέχει μόνο 40 λεπτά από τη Λευκωσία και 45 λεπτά από τη Λεμεσό.

Καταφθάνοντας στο χωριό θα εκπλαγείτε με τον παραμυθένιο κήπο της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και επί τη ευκαιρία θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου δίπλα στην εκκλησία. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε να περπατήσετε το μοναδικό μονοπάτι της Κύπρου που περνά μέσα από το Φουντουκόδασος.

Όσο για τη λιγούρα ή το δροσερό ποτό που θα επιθυμήσεις, μην ανησυχείς καθόλου καθώς στο κέντρο του χωριού θα βρεις τα καλύτερα.

Θα καθίσεις να ξαποστάσεις σε μια μεγάλη πλατεία καλυμμένη με καρπερές καταπράσινες κληματαριές, η οποία σερβίρει καθημερινά Κυπριακό πρόγευμα με τοπικά παραδοσιακά αλλαντικά Διοσμάτι, πλούσιο μεσημεριανό γεύμα με ποικιλία ειδών σχάρας και αν είσαι νυχτερινός τύπος, μπορείς να απολαύσεις τα εξαίσια δειπνογεύματα.

Επιπλέον, αν είσαι λάτρης της σούβλας, κάθε Κυριακή μεσημέρι σερβίρονται όλων των ειδών σούβλες και το πιο εύγευστο κοντοσούβλι που έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. 

Και η καλύτερη χώνεψη μετά τα εξαίσια γεύματα που θα δοκιμάσεις στην πλατεία θα γίνει απολαμβάνοντας την ομορφιά και τη γαλήνη του φυσικού τοπίου που περιβάλλει την περιοχή με το Θρονί Της Αφροδίτης, τον παραδοσιακό νερόμυλο και την βυζαντινή εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προστατευόμενο από την Ουνέσκο.

Κι αν πάλι έχεις λιγούρες ή χρειάζεσαι κάτι δροσιστικό, το παραδοσιακό και μυρωδάτο μαχαλεπί, η παγωμένη μπύρα και ζιβανία θα σε ανταμείψουν επάξια για τη σωματική άσκηση που θα έχεις καταβάλει.

'Φεύγοντας μην παραλείψεις να προμηθευτείς από το παραδοσιακό κατάστημα αλλαντικών Διοσμάτι τα περίφημα προϊόντα του και να επισκεφθείς τον Άγιο Αββακούμ που βρίσκεται στο γειτονικό Φτερικούδι.

Τα Δειπνογεύματα είναι η νέα καλοκαιρινή πρόταση της ορεινής περιοχής της Πλατανιστάσας, ένα μοναδικό στέκι στον Αχιλλέα Πλατανιστάσας, το οποίο έβγαλε τα τραπεζάκια στην πλατεία, σερβίρει κάτω από το κλίμα και σε περιμένει.

Οργάνωσε την παρέα σου κι ετοιμάσου να απολαύσεις τα μοναδικά πιάτα τους, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας εσύ επιθυμείς με ένα σου τηλεφώνημα στο 99603931.

Σίγουρα, αξίζει μία εξόρμηση.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close