Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

O Executive Chef πίσω από το μοναδικό restaurant της Λευκωσίας

Τι μαγειρεύει ο σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς στο νέο μενού του Ῥοῦς;

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2021

Το εστιατόριο με το πρωτότυπο concept και τη φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου, επέστρεψε με ανανεωμένο menu.

Ο λόγος για το αγαπημένο μαγαζί της πρωτεύουσας Ῥοῦς, που σε περιμένει με καινούργια πιάτα και υπεροχή ατμόσφαιρα στον κήπο του.

Ένας χώρος προσεκτικά σχεδιασμένος αλλά και με πάθος για δημιουργικότητα, προσφέρει στους επισκέπτες του μια πολύ ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Γι’ αυτήν την εμπειρία θελήσαμε κι εμείς να μάθουμε, γι’ αυτό αποταθήκαμε στον chef Ανδρέα Γιαγκουλλά.

Σε λίγες λέξεις: Αυτός είναι ο Ανδρέας Γιαγκουλλάς
Ο Ανδρέας Γιαγκουλλάς σαν άνθρωπος είναι πεισματάρης, τελειομανής και γενικά όταν κάτι θέλει να το κάνει, θα το κάνει χωρίς να βρίσκει δικαιολογίες.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να ασχοληθείτε με τον τομέα της μαγειρικής και να γίνετε chef;
Ο λόγος που ξεκίνησα τη μαγειρική ήταν ξεκάθαρα γιατί ήθελα να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό. Όταν είχα τελειώσει τις σπουδές μου στον τομέα των Οικονομικών, αποφάσισα ότι τελικά θέλω πολύ να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Αυτό με γοήτευε σαν επάγγελμα.

Γνωρίζουμε πως έχετε εργαστεί σε αρκετά αρκετά εστιατόρια στο εξωτερικό. Μιλήστε μας λίγο για τις εμπειρίες σας στις κουζίνες του εξωτερικού. Πώς και πήρατε την απόφαση να επιστρέψετε στο νησί και να αναλάβετε την κουζίνα του Ῥοῦς;
Οι εμπειρίες μου στο εξωτερικό μου άνοιξαν τα μάτια σε ό,τι αφορά τη γαστρονομία. Μπορώ να μιλάω για ώρες, για τον τότε καιρό. Στο εξωτερικό και κυρίως στις κουζίνες που έχουν στην κατοχή τους αστέρια Michelin καταλαμβάνεις πραγματικά τι εστί μαγειρική και τι σημαίνει μαγειρική για τους chef. Η πίεση είναι μεγάλη σε καθημερινή βάση και οι ώρες αμέτρητες. Όταν όμως δείχνεις πείσμα και θέληση μόνο τα θετικά παίρνεις από όλο αυτό. Σε κάνουν καλύτερο μάγειρα και άνθρωπο. Οφείλω πολλά ευχαριστώ στους chef που είχα τόσο στη Γερμάνια όσο και στην Ελβετία, αφού, πάντα ήταν πρόθυμοι να με διδάξουν και να με εμπιστευτούν. Όσον αφορά τώρα την Κυπρο θεωρώ ότι ήταν το σωστό timing να επιστρέψω στο νησί που μεγάλωσα. Ένιωθα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Χωρίς να ξέρω πού θα με πήγαινε το ταξίδι της μαγειρικής. Το Ῥοῦς ήταν ένα μαγαζί που δούλευε ήδη και μια γνωριμία με τους ιδιοκτήτες ήταν το σημείο αναφοράς για τη συνεργασία μας, αφού οι στόχοι μας ήταν κοινοί. Από κει και πέρα η απόφαση ήταν εύκολη και απλή, αφού δεν αντέχω πολύ καιρό μακριά από τις κουζίνες.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως chef και πώς τους πετυχαίνετε;
Οι στόχοι μου γενικά είναι να μαγειρεύω ένα νόστιμο και γοητευτικό φαγητό. Δεν θα αναφερθώ σε βραβεία και διακρίσεις, αφού το πιο μεγάλο βραβείο στην ουσία είναι όταν ο πελάτης φεύγει ευχαριστημένος.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ένας καλός σεφ;
Ενας κάλος σεφ πρέπει πάνω από όλα να αγαπά και να παθιάζεται με το επάγγελμά του. Το συγκεκριμένο επάγγελμα θέλει υπομονή, επιμονή άλλα κυρίως αφοσίωση. Στην πορεία έρχονται και τα υπόλοιπα.. 

Πώς θα θέλατε να εξελιχτεί η γαστρονομία στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια;
Θεωρώ, ότι η Κύπρος βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο. Ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με το φαγητό, αποκτά κρίση και άποψη για το τι φαγητό θα δοκιμάσει. Από κει και πέρα είναι και η μαγειρική παιδεία που θα βοηθήσει τον κόσμο της εστίασης να εξελιχθεί. Πιστεύω, ότι με την πάροδο του χρόνου, θα έρθει ο καιρός που η Κύπρος θα γίνει γαστρονομικός προορισμός για όλους.

Στο καινούριο μενού του Ῥοῦς, τι θα δοκιμάσουμε;
Στο καινούργιο μας μενού θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε δροσερά, καλοκαιρινά πιάτα με μπόλικο ψάρι και πρώτες ύλες που αντιπροσωπεύουν την εποχή. Γενικά στο Ῥοῦς έχω ως κυρίαρχο στόχο να δουλεύουμε όσο πιο πολύ γίνεται με τις πρώτες ύλες που παράγει η κάθε εποχή.

Ποιες είναι οι αξίες που διατηρείτε σε κάθε κουζίνα;
Η σημαντικότερη αξία για μένα στην κουζίνα είναι ο σεβασμός απέναντι στην ομάδα μου και γενικότερα ο αλληλοσεβασμός. Χωρίς σεβασμό και εκτίμηση δεν μπορεί να δημιουργηθεί, ούτε να λειτουργήσει μια σωστή ομάδα. Από κει και πέρα, ό,τι και να πάει στραβά μέσα στην κουζίνα εν ώρα δουλειάς, μπορεί να λυθεί στο τέλος της βραδιάς με εποικοδομητικές συζητήσεις.

Τι είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;
Από την κουζίνα δεν λείπει ποτέ η μουσική και η καλή διάθεση.

Η μαγειρική για εσάς είναι…
Μαγειρική για μένα πλέον είναι η ζωή μου, αφού ζω για αυτό το επάγγελμα.  Δεν είναι απλά επάγγελμα άλλα τρόπος ζωής.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close