Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί «μια ανάσα» μακριά από την Αθήνα

Καλοκαίριασε και αξίζουν με τα χίλια

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2021

Ετοιμάζεσαι να πας στην Ελληνική πρωτεύουσα είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για ταξίδι αναψυχής; Όπως και να ‘χει επειδή, καλοκαίριασε επιβάλλεται να κάνεις και μια βουτιά στα υπέροχα νερά της Ελλάδας μας. Εμείς σας παρουσιάζουμε 3 προορισμούς, όπου μπορείς να πας αυθημερόν και να νιώσεις ελληνικό καλοκαίρι.

Ύδρα
Αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και ιστορική, η Ύδρα δεν θεωρείται τυχαία η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού. Συνδυάζει τέλεια την αισθητική της εποχής του '60 με την ομορφιά της Ιταλικής Ριβιέρας. Απέχει, μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά από τον Πειραιά. Σημαντικό είναι ότι απαγορεύεται το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο κάνει την εμπειρία μοναδική, ξεκούραστη και ιδανική για παιδιά. Στις περισσότερες παραλίες μπορείτε να πάτε με τα πόδια, καθώς στο νησί δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο.

Αίγινα
Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού και οφείλει την ονομασία του, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην κόρη του Θεού Ασωπού Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας και την απήγαγε στο νησί Οινώνη που μετονομάστηκε σε Αίγινα. Σε αντίθεση με την Ύδρα, στην Αίγινα θα χρειαστείς αμάξι για να την γυρίσεις ολόκληρη. Μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μια γρήγορη απόδραση από το χάος της πόλης.

Αγκίστρι
Το Αγκίστρι απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και ενώ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό και κοσμοπολίτικο όσο τα άλλα δύο, αξίζει να το επισκεφθείς. Ολόκληρο το νησί έχει έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επομένως ενδείκνυται για περπάτημα. Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται, αφού ούτε οι ντόπιοι δεν το χρησιμοποιούν. Το Αγκίστρι αποτελεί και πόλο έλξης για λάτρεις του κάμπινγκ, αφού είναι πολλοί αυτοί που κάθε καλοκαίρι φεύγουν από την πόλη και κοιμούνται πάνω στην παραλία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close